Designkaupat netissä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Holmegaard
Iittala
Nachtmann
Riedel
Rosendahl
Sagaform
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Homeroom
Iittala
Inessa
Poista kaikki suodattimet

Viski- ja konjakkilasit

9 tuotetta 3 kaupasta

Viski ja konjakki - aromien aatelia

Mitäpä olisivat tärkeät juhlat ilman kahvin kruunaavaa konjakkia!

Konjakki valmistetaan tislaamalla viinistä niin kutsuttua elämänvettä, jota säilytetään tammitynnyrissä vähintään kaksi vuotta. Tammitynnyristä irtoaa säilytyksen aikana konjakin makuun syvyyttä tuovia aromeja ja tanniineja. Konjakin erilaiset merkinnät VS, VSOP ja XO kertovat siis siitä, miten kauan niitä on tynnyrissä kypsytetty. (VS vähintään kaksi vuotta ja XO vanhimpana vähintään 7 vuotta)

Mielenkiintoista on, että myös viski on alunperin gaelin kielessä tarkoittanut elämän vettä. Makunsa aromikkuudessa ja juurevuudessa se ei missään nimessä jääkään konjakista jälkeen. Siinä missä konjakki valmistetaan rypäleistä, on viskin tärkein raaka-aine vilja, useimmiten ohra. Myös viskiä kypsytetään tislauksen jälkeen tynnyreissä, yleensä vähintään kolme vuotta, parhaita single malt viskejä jopa 18. 

Lasi tuo aromit esiin

Konjakin ja viskin täyteläisiä aromeja ei kannata missään nimessä hukata vääränlaisen lasin takia. Konjakkilasi on parhaimmillaan tulppaaninmuotoinen, sillä tuo muoto kuljettaa konjakin aromit kokonaisuudessaan suoraan konjakin nauttijan hajuaistia hivelemään. Viskilasissakin eduksi on u-mallisuus, jotta aromit eivät karkaisi ja viskin pehmeys tulisi mahdollisimman täyteläisenä esiin. Toisaalta erityisesti viskin kohdalla myös tunnelma ja mielikuvat ovat tärkeitä, eikä silloin missään nimessä kannata vältellä tasapohjaisia ja -reunaisia viskilaseja. Joskus juuri ne voivat taata täydellisen nautinnon!

Netistä klassikot ja uutuudet

Nettikaupoista löytyy viski- ja konjakkilaseja sekä aromien vangitsemiseen että muodoilla ja mielikuvilla leikittelyyn. Varsin hauskoja ja suosittuja lahjoja ovat erilaiset valmiiksi kallellaan olevat viskilasit, kuten Sagaformin Bar viskilasit tai Norrman Copenhagenin konjakkilasit. Kaikille viski ei tarkoita turpeisia Skotlannin makuja, vaan mieli vetää enemmän Amerikan suuntaan. Tuolloin viskihetki pääsee täysiin oikeuksiinsa todennäköisesti Orreforssin Street tai Sofiero viskilasi kädessä. Joka tapauksessa, viski ja konjakki - sekä niiden nauttija - ovat takuulla ansainneet arvoonsa sopivat lasit.

Siirry alkuun