Designkaupat netissä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
&Tradition
Bloomingville
Cross
Ferm Living
Fritz Hansen
Hay
Hem
Menu
Muuto
Nordic
Umbra
VM Carpet
Woodnotes
Ellos
Interface
Koala
Ruben
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Finnish Design Shop
Homeroom
Poista kaikki suodattimet

Villamatot

864 tuotetta 2 kaupasta
< Edellinen

Villamatto kestää käytössä pitkään

Villamatto on klassinen valinta olohuoneen matoksi kestävyytensä ja akustisten ominaisuuksiensa puolesta. Villamatto voi olla 100% villaa tai se voi sisältää myös jonkin verran muita materiaaleja, kuten viskoosia tai silkkiä. Villamatto tuntuu mukavalta jalan alla ja sen päällä on myös mukava istua tai leikkiä. Villa on hyvä materiaali, joka toimii matossa ympäri vuoden. Talvella se tuo lämpöä, mutta myös kesällä sen päällä on mukava astella vaikka avojaloin. Villa on lattiasta riippuen aika liukas materiaali, joten se voi tarvita alleen liukuestematon. Painava villamatto pysyy kuitenkin hyvin paikoillaan ilman liukuestettäkin. Netistä ostettaessa kannattaakin kiinnittää huomiota villamaton painoon ja paksuuteen. Myös kokoa voi hahmotella tulevaan paikkaan. Iso villamatto on mukava ja olohuoneessa ei haittaa yhtään, vaikka matto menisi osittain myös sohvan alle. 

Villamatto sopii myös koiraperheeseen

Villamatto toimii hyvin myös koiraperheessä, koska villasta on suhteellisen helppoa puhdistaa tahroja niin rätillä kuin imurillakin. Paksu villamatto kestää myös koirien ja lasten ralleja, eikä siinä näy käytönjälkiä kovankaan menon jälkeen. Aito villa hylkii likaa, joten villamatto sopii jo senkin takia hyvin niin eläin- kuin lapsiperheeseenkin. Villamattoa kannattaa imuroida ensimmäisinä viikkoina useamman kerran, niin valmistusprosessissa mattoon jäänyt irtokuitu lähtee pois. Imurointi onkin paras keino pitää villamatto hyvännäköisenä pitkään. 

Villamatto netistä

Netissä on monennäköisiä villamattoja myynnissä, joten valinnanvaraa riittää. Laadukkaita, mutta suhteellisen edullisia villamattoja valmistaa muun muassa Linie Design. Himla villamatot ovat myös klassisen kauniita ja kestäviä. Villamatot toimivat hyvin olohuoneen lisäksi myös makuuhuoneessa ja lastenhuoneessa. Iso villamatto voi olla kallis hankinta, mutta usein ison villamaton hankintaa ei tarvitse kuitenkaan katua. Isoimmat villamatot ovat usein kokoa 200 cm x 300 cm. Pieneen olohuoneeseen, makuuhuoneeseen tai lastenhuoneeseen sopii myös villamatto, joka on kokoa 170 cm x 240 cm.  Kestävä villamatto on pitkäikäinen sisustuselementti, joka kannattaa ostaa.

Siirry alkuun