Designkaupat.fi
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Bloomingville
Broste
Ernst Kirchsteiger
Eva Solo
Ferm Living
Georg Jensen
Holmegaard
House Doctor
Iittala
Italesse
Kosta Boda
Mats Jonasson
Nachtmann
Normann Copenhagen
Orrefors
Riedel
Rosendahl
Rosenthal
Sagaform
Spiegelau
Stelton
Villeroy & Boch
Zwilling
Clean
Make
Me
Pulltex
Rice
Versace
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Finnish Design Shop
Homeroom
Inessa
Makujakauppa
Nordic Nest
Poista kaikki suodattimet

Viinilasit

169 tuotetta 5 kaupasta
< Edellinen

Viinit kasvattavat suosiotaan

Suomalaiset juovat yhä enemmän viiniä, ja se onkin oluen jälkeen Suomen toiseksi suosituin alkoholijuoma. Suomesta saatava viinivalikoima onkin jo mittava, ja sopivaa viiniä löytyy vaativampienkin viiniharrastajien makuun. Kesällä maistuu erityisesti raikas valkoviini tai suussa poreileva kuohuviini, talvella taas on ihana käpertyä punaviinilasi kädessä viltin alle ja syventyä kirjaan. Viinitasting, eli erilaiset viininmaistelutilaisuudet ovat myös nykyään suosittu tapa viettää iltaa ystävien kanssa tai vaikkapa osana polttareita. Viininjuonnin ympärille alkaa siis muodostua jo omanlaistaan uutta kulttuuria.

Oikeanlainen lasi tuo viinin täysiin oikeuksiinsa

Viiniin pätee sama kuin useisiin muihinkin alkoholijuomiin - lasin laadulla on väliä. Viinissä on nimittäin kyse niin väristä, tuoksusta kuin mausta ja oikeanlainen viinilasi tuo nämä kaikki kolme ominaisuutta tasapainoisesti esille. Viinilasin on hyvä olla tulppaaninmuotoinen, jotta viinin aromit ohjautuvat täyteläisinä viininjuojan nenään - haju- ja makuaisti kun toimivat yhteistyössä. Isopesäisessä lasissa onnistuu viinin pyörittely ja tukevasta jalasta saa hyvän otteen. Etenkin valkoviini- ja kuohuviinilasia olisi hyvä pystyä pitelemään jalasta, ettei käsi suotta lämmitä viiniä.

Laaja viinilasivalikoima

Kotimaisen Iittalan ohella suosittuja viinilasivalmistajia ovat esimerkiksi Riedel ja Orrefors. Kaikki eivät välttämättä halua tai tarvitse sitä kaikkein laadukkainta viinilasia, joten onneksi nettikauppoja selaillessa huomaa, että hintahaitari on laaja. Villeroy&Bochin käypää, joka kattaukseen helposti sulautuvaa La Divina punaviinilasia saa suhteellisen edullisesti kuuden pakkauksissa. Hieman erikoisempiin designviinilaseihin tai kristallilaseihin joutuu toki sijoittamaan hieman enemmän, mutta toisaalta ne tuovat mukanaan ajatonta, sukupolvelta toiselle siirtyvää eleganssia. Hyvä idea voi myös olla katsella netistä uudelle ylioppilaalle tai tuoreelle kihlaparille kuohuviinilaseja, sillä niitäkin löytyy kaikenlaisilla upeilla kuvioilla, ja ovat pysyviä muistoja tärkeästä päivästä.

Siirry alkuun