
Jäähdytin |
Kaatonokka |
Korkkiruuvi |
Lasinalunen |
Pullonavaaja |
Viinipullonavaaja |
Alessi |
Blomus |
Design Letters |
Ferm Living |
Georg Jensen |
Hay |
House Doctor |
Iittala |
Italesse |
Klong |
Magis |
Menu |
Riedel |
Rosendahl |
Sagaform |
Skultuna |
Stelton |
Peugeot |
Pulltex |
Vacuvin |
Vienna |
Finnish Design Shop |
Homeroom |
Inessa |
Rakastatko järjestää juhlia? Käytätkö mielelläsi aikaa täydellisen cocktailin sekoittamiseen tai arvostatko kenties laatuviinejä? Silloin kannattaa harkita kunnollisen baarivälineistön hankkimista myös kotiin. Onneksi omaa kotibaaria varten löytyy kaikki tarvittava netistä lasinalusista ja pullonavaajista shakereihin ja shampanjacoolereihin.
Cocktailit valmistetaan joko rakentamalla, sekoittamalla tai ravistelemalla. Ravistettavista drinkeistä innostuneen kotibaarimestarin tiskin takaa löytyvät ehdottomasti laadukas shaker ja siivilä. Steltonin Cylinda Line shaker on skandinaavisen muotoilun klassikko ja tyylikkäitä cocktailshakereita löytyy nettikauppoja selaillessa myös Alessilta. Pakolliseen baariastiastoon kuuluu jääpala-astia ja koska cocktailien valmistus ei ole mitään sinne päin -puuhastelua, on syytä hankkia myös useampi alkoholi- ja viinimitta. Sekoitettavia drinkkejä varten on pitkävartinen sekoituslusikka tarpeen. Omaa baaria kotiin rakennellessa kannattaa miettiä myös jääpalapihtien sekä vain baarikäyttöön varatun leikkuulaudan ja hedelmäveitsien hankintaa.
Laadukas viini paranee entisestään tyylikkäällä tarjoilulla. Viini pääsee täysiin oikeuksiinsa silloin, kun se tarjoillaan oikeaan aikaan avattuna, optimaalisen lämpöisenä ja tietenkin hyvässä seurassa. Vaikka usein kuulee puhuttavan, että punaviini tulisi tarjota huoneenlämpöisenä, ei sekään itse asiassa ole yli 20 asteisena parhaimmillaan. Viininystävän ensimmäinen hankinta on siis viininjäähdyttäjä. Jäillä täytetty cooler tai tarjoiluastia pitää juhlapöytään nostetun valko- tai kuohuviinin sopivan kylmänä vieraiden nautittavaksi ja varmistaa, että viinin hapokkuus tulee kunnolla esiin. Laatuviinien harrastajaa saattaa kiinnostaa myös Menun Vignon -viinisetti, jonka kaatonokka dekantoi viinin kaadettaessa ja setin toisena osana tuleva tyhjiöpumppu taas säilyttää mahdollisesti juomatta jääneen viinin hyvänä jopa kuuden päivän ajan.