Designkaupat.fi
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Bodum
Brabantia
By Wirth
Craft
Eva Solo
Fiskars
Gense
Global
Iittala
Joseph Joseph
Kyocera
Rosenthal
Victorinox
Villeroy & Boch
WMF
Wusthof
Zwilling
Hugo
Pieces
Sabatier
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Ellos
Finnish Design Shop
Hobby Hall
Iittala
Inessa
Makujakauppa
Nordic Nest
Royal Design
Stockmann sisustus
Poista kaikki suodattimet

Veitsisetit ja -tukit

132 tuotetta 9 kaupasta
< Edellinen

Toimivat ja tyylikkäät veitsisetit ja -tukit

Veitsi taitaa olla keittiön tärkein työkalu, sitä ilman kotikokki ei pärjäisi millään. Harva meistä kuitenkaan kunnolla panostaa kunnollisiin keittiöveitsiin ja pitää niistä sellaista huolta, että ne kestävät terävinä vuosista toiseen. Veitset tarvitsevat kunnollisen säilytyspaikan pysyäkseen kunnossa.

Hanki veitsivarustus kerralla

Ongelmana monella kotikokilla on myös usein se, että veistä ei eroteta veitsestä. Erilaisten veitsien käyttötarkoituksia ei tiedetä, eikä niistä niin ollen saada parasta irti. Helpoin vaihtoehto onkin klikata itsensä nettiin ja etsiä jonkin laadukkaan veitsenvalmistajan veitsisetti, jossa saa samalla kaikki keittiön tärkeimmät veitset.

Keittiön perusvarustuksesta kuuluisi löytyä ainakin kokkiveitsi, yleisveitsi, fileointiveitsi, viipalointi veitsi, leipäveitsi sekä muutama vihannes- ja juuresveitsi. Veitsillä on runsaasti eroja, ja arki todella helpottuu, kun käyttää oikeanlaista veistä oikeaan tarkoitukseen. Laadukkaan veitsisetin ansiosta ruuanlaitto on nopeaa, mukavaa ja vaivatonta.

Pidä huolta veitsistäsi

Laadukkaat veitset saattavat olla hyvinkin hintavia. Niihin kuitenkin kannattaa panostaa, sillä halvat veitset eivät mitenkään vedä vertoja niiden käyttömukavuudelle, toimivuudelle, terävyydelle, kestävyydelle ja kauneudelle. Laadukas veitsi kestää vuosikymmenestä toiseen, kun vain siitä pitää huolta. Teräksisiä veitsiä ei kannata pestä astianpesukoneessa, mutta keraamiset sen sijaan voi. Veitsi kannattaa puhdistaa heti käytön jälkeen, ettei siihen jää pinttyneitä tahroja.

Säilytä veitsisetti tyylillä

Tärkeä merkitys veitsen terävyyden säilymiseen on myös siinä, kuinka sen säilyttää. Paras keino on säilyttää veitsi joko veitsimagneetissa, puutukissa tai omassa kotelossaan. Tärkeää on pitää ne erillään toisista tai muista kovista materiaaleista, jotta ne eivät tylsy. Netistä löytyy monenlaisia veitsitukkeja, jotka miellyttävät silmää tasolla ja säilyttävät laadukkaat veitset turvallisesti. Designissa on useita vaihtoehtoja pelkistetyistä muodoista pyöreään käsittelyyn.

Esimerkiksi Globalin tyylitelty, musta GKB-52 CBR-veitsiteline on loistava vaihtoehto toimivasta ja kauniista veitsitelineestä. Villeroy & Bochin Cooking Elements veitsitukki on niin ikään silmiähivelevän kaunista modernia muotoilua, jossa arvokkaat veitsensä säilyttää mielellään.

Siirry alkuun