Wusthof Veitsiteline, Wüsthof
83,00€
Pure Black kokkiveitsi, pieni, Stelton
59,90€
Ruusupuu Fileerausveitsi, joustava, 18 cm, Victorinox
53,00€
Fiskars Royal veitsisetti, 2 osaa
74,90€
SwissClassic Tournier-/Muotoiluveitsi, 6 cm, Victorinox
6,00€
Functional Form Kuorimaveitsi, Fiskars
8,00€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alessi
Arne Jacobsen
Berghoff
Bloomingville
Bodum
Brabantia
Broste
Bugatti
Christofle
Cristel
Design House Stockholm
Eva Solo
Fiskars
Gense
Georg Jensen
Global
Grand
Guzzini
Hackman
Hardanger
Hay
Iittala
Jacob Jensen
Jamie Oliver
Joseph Joseph
Koziol
Kyocera
Le Creuset
Mema/Gab
Normann Copenhagen
OBH Nordica
RigTig
Rosenthal
Sagaform
Skagerak
Stelton
Victorinox
Villeroy & Boch
WMF
Wedgwood
Wüsthof
Zone
Zwilling
Arcos
Craft
Epicure
Hugo
Kai
Mac
Molton
Nuance
Sabatier
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Ellos
Finnish Design Shop
Inessa
Makujakauppa
Room21 Design
Royal Design
Scandinavian Design Center
Stockmann sisustus
Poista kaikki suodattimet

Veitset

1531 tuotetta 8 kaupasta
< Edellinen

Hyvä veitsi pitää kokin terässä

Ruoanlaitto alkaa pilkkomisesta. Veitsien laatuun ja huoltoon onkin syytä panostaa, ettei innostus ruuanlaittoon taltu heti alkumetreillä. Veitsiä tarvitaan useampi, sillä erilaiset raaka-aineet vaativat veitseltä erilaisia ominaisuuksia. Vaikka laadukas kokkiveitsi onkin varsin monikäyttöinen, ei yhden veitsen taktiikka keittiössä silti onnistu. Omaa veitsivalikoimaansa voi lähteä kokoamaan joko veitsi kerrallaan valikoiden, tai tilata vaikkapa netistä samantien kokonaisen veitsisetin.

Veitsen valinta

Mitkä veitset keittiöstä olisi hyvä löytyä? Hyvä kokkiveitsi olisi syytä löytyä jokaisen keittiöstä, sillä se on veitsistä monipuolisin ja käy lähes kaikkeen ruuanlaittoon. Kokkiveitsen valinnassa tärkeää sen tukevuus ja tasapaino - se ei siis saa olla liian kevyt. Kahvasta on saatava hyvä, pitävä ote ja käden ja leikkuulaudan väliin on jäätävä sopivasti tilaa. Kokkiveitsen terä on leveä, eikä veistä oikeastaan tarvitsekaan pilkkoessa irrottaa leikkuulaudasta, jos opettelee ns. keinuttavan leikkuutekniikan.

Pelkällä kokkiveitsellä ei kuitenkaan pärjää. Leivän leikkaaminen vaatii ehdottomasti sahateräisen veitsen, eikä kalan fileointi onnistu ilman juuri siihen tarkoitettua fileointiveistä. Tomaattia ja kurkkua tai muita leivänpäällisiä on mukavampi leikata  kokkiveistä pienemmällä vihannesveitsellä. Myös muiden vihannesten sekä sienten tai hedelmien käsittelyssä tulee kuorimaveitsi usein tarpeeseen.

Veitsien hoito-ohjeet

Hoito ja oikenlainen säilytys pidentävät veitsien ikää. Veitset olisi syytä pestä aina heti käytön jälkeen, mieluummin käsin kuin koneessa. Terän pinnalle jäävät happamat aineet ja suola saattavat nimittäin syövyttää veitsen terästä, ja koneessa terä puolestaan helposti tylsyy, jos se pesun aikana hakkautuu muita ruokailuvälineitä vasten. Myös säilytyksessä on tärkeää pitää veitsen terä erillään kaikista kovista materiaaleista. Säilytystä varten kannattaakin hankkia joko magneettinen veitsilista tai puinen veitsitukki. Oikeanlaisesta säilytyksestä huolimatta terä väistämättä tylsyy käytössä, joten omaan keittiöön kannattaa hankkia joko teroituspuikko tai hahloteroitin. Veitsien hoito-ohjeet kannattaa kuitenkin aina tarkistaa joko myyjältä tai valmistajan nettisivuilta, sillä erilaiset materiaalit saattavat vaatia hieman erilaista käsittelyä.

Siirry alkuun