Designkaupat.fi
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alessi
Bloomingville
Bodum
Brabantia
By Lassen
Ernst Kirchsteiger
Eva Solo
Ferm Living
Fiskars
Gense
Global
Hackman
Hardanger
Iittala
Jacob Jensen
Master
Mema/Gab
OBH Nordica
RigTig
Royal Doulton
Stelton
Tefal
Victorinox
Villeroy & Boch
WMF
Wusthof
Zwilling
Arcos
Epicure
Kai
Leifheit
Mac
Marttiini
Peugeot
Sabatier
Sandqvist
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Ellos
Finnish Design Shop
Hobby Hall
Homeroom
Iittala
Inessa
Makujakauppa
Nordic Nest
Poista kaikki suodattimet

Veitset

378 tuotetta 8 kaupasta
< Edellinen

Hyvä veitsi pitää kokin terässä

Ruoanlaitto alkaa pilkkomisesta. Veitsien laatuun ja huoltoon onkin syytä panostaa, ettei innostus ruuanlaittoon taltu heti alkumetreillä. Veitsiä tarvitaan useampi, sillä erilaiset raaka-aineet vaativat veitseltä erilaisia ominaisuuksia. Vaikka laadukas kokkiveitsi onkin varsin monikäyttöinen, ei yhden veitsen taktiikka keittiössä silti onnistu. Omaa veitsivalikoimaansa voi lähteä kokoamaan joko veitsi kerrallaan valikoiden, tai tilata vaikkapa netistä samantien kokonaisen veitsisetin.

Veitsen valinta

Mitkä veitset keittiöstä olisi hyvä löytyä? Hyvä kokkiveitsi olisi syytä löytyä jokaisen keittiöstä, sillä se on veitsistä monipuolisin ja käy lähes kaikkeen ruuanlaittoon. Kokkiveitsen valinnassa tärkeää sen tukevuus ja tasapaino - se ei siis saa olla liian kevyt. Kahvasta on saatava hyvä, pitävä ote ja käden ja leikkuulaudan väliin on jäätävä sopivasti tilaa. Kokkiveitsen terä on leveä, eikä veistä oikeastaan tarvitsekaan pilkkoessa irrottaa leikkuulaudasta, jos opettelee ns. keinuttavan leikkuutekniikan.

Pelkällä kokkiveitsellä ei kuitenkaan pärjää. Leivän leikkaaminen vaatii ehdottomasti sahateräisen veitsen, eikä kalan fileointi onnistu ilman juuri siihen tarkoitettua fileointiveistä. Tomaattia ja kurkkua tai muita leivänpäällisiä on mukavampi leikata  kokkiveistä pienemmällä vihannesveitsellä. Myös muiden vihannesten sekä sienten tai hedelmien käsittelyssä tulee kuorimaveitsi usein tarpeeseen.

Veitsien hoito-ohjeet

Hoito ja oikenlainen säilytys pidentävät veitsien ikää. Veitset olisi syytä pestä aina heti käytön jälkeen, mieluummin käsin kuin koneessa. Terän pinnalle jäävät happamat aineet ja suola saattavat nimittäin syövyttää veitsen terästä, ja koneessa terä puolestaan helposti tylsyy, jos se pesun aikana hakkautuu muita ruokailuvälineitä vasten. Myös säilytyksessä on tärkeää pitää veitsen terä erillään kaikista kovista materiaaleista. Säilytystä varten kannattaakin hankkia joko magneettinen veitsilista tai puinen veitsitukki. Oikeanlaisesta säilytyksestä huolimatta terä väistämättä tylsyy käytössä, joten omaan keittiöön kannattaa hankkia joko teroituspuikko tai hahloteroitin. Veitsien hoito-ohjeet kannattaa kuitenkin aina tarkistaa joko myyjältä tai valmistajan nettisivuilta, sillä erilaiset materiaalit saattavat vaatia hieman erilaista käsittelyä.

Siirry alkuun