Cosy in Grey sisustuslamppu E27, 60 W, Muuto
13,50€
LED himmennettävä lamppu E27 2700K, 10W
21,00€
Spherical LED E27 3W, kirkas
10,00€
Standard LED, E27, 6W
18,00€
LED lamppu E27 2700K, 10W
22,00€
LED himmennettävä lamppu E27 2700K, 8W
21,00€
Valitse kategoria
Kanta
X
E14
E27
GU10
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Airam
Belid
Blomus
DANLAMP
Frama
Globen
Klong
Kosta Boda
Muuto
Normann Copenhagen
PR Home
Plumen
Smak Design
Star Trading
Waterford
Wedgwood
Ellos
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Finnish Design Shop
Homeroom
Inessa
Room21 Design
Scandinavian Design Center
Stockmann sisustus
Poista kaikki suodattimet

Valonlähteet

103 tuotetta 6 kaupasta
< Edellinen

Valonlähteellä on väliä!

Hyvän valaistuksen voisi sanoa olevan sisustuksen sielu, sillä juuri sillä on  merkittävin vaikutus tunnalmaan. Paitsi valaisimella ja sen muotoilulla, niin valonlähteellä on väliä, ja se kannattaa valita tarkkaan. Lampun valinta tehdään aina yksilöllisesti sen käyttöympäristön ja ympäristön toimintojen mukaan. 

Valitse valonlähde tilan mukaan

Valonlähdettä ei kannata valita summanmutikassa. Mitä vaatimuksia valonlähteelle on - tuleeko sen esimerkiksi olla himmennettävissä? Entäpä kirkkaus tai valon sävy? Sävyssä kannattaa pyrkiä mahdollisimman lähelle luonnonvaloa - pohjoiseen aukeavissa tiloissa käytetään siis pohjoisvalolle tyypillisesti viileämpää sävyä kuin etelään aukeavissa. Yleensä kodeissa käytetään lämminsävyisiä valoa eli suunnilleen 2700 K ja 3000 K väliltä. Kodin viihtyisyyden kannalta ehkäpä paras vaihtoehto on puhdas valkoinen valo, mutta esimerkiksi tunnelmavalaistukseen sopii lämpimämpikin vaihtoehto. Tarkkuutta vaativiin hommiin sopii myös viileä päivänvalo.

Jos valonlähde on tulossa ulos, kannattaa valita led-valo, sillä se antaa täysin valon heti sielläkin, toisinkuin energiansäästölamppu. Led-valoja ja energiansäästölamppuja ei kuitenkaan kannata viedä saunaan, vaan korkeissa lämpötiloissa kannattaa suosia hieman kalliimpaa halogeenilamppua. Jos lampun pitää syttyä heti, kannattaa valita led-lamppu, sillä useat energiansäästölamput syttyvät hitaasti. 

Energiansäästölamppu vai perinteinen hehkulamppu?

Uuden teknologian myötä ollaan valonlähteiden valaistusratkaisussa saavutettu tehokkaampia ja edullisia vaihtoehtoja kuin tunnettu hehkulamppu, joka on lähes poistunut käytöstä. Sen sijaan ovat astuneet energiansäästö-, led- sekä halogeenilamput. Uudentyyppisissä valonlähteissä kannattaa pohtia wattien sijaan valoa eli lumen-arvoa (lm) - se kertoo todellisen valaistustehon. Valonlähteistä löytyy erinomaisesti paitsi tietoa netistä, niin valtava määrä erilaisia tilattavissa olevia valonlähteitä. Valonlähteen hankkiminen käykin tänä päivänä kätevimmin netissä. 

Siirry alkuun