Designkaupat.fi
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alessi
Arabia
Bloomingville
Broste
By Lassen
Design House Stockholm
Eva Solo
Georg Jensen
Iittala
JellyBean
Kosta Boda
Le Creuset
Menu
Orrefors
Pillivuyt
Rosenthal
Royal Copenhagen
Royal Doulton
Spode
Stelton
Verso Design
Villeroy & Boch
Wedgwood
Mateus
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Iittala
Inessa
Makujakauppa
Nordic Nest
Poista kaikki suodattimet

Vadit/lautaset

111 tuotetta 4 kaupasta
< Edellinen

Hyvä kattaus - parempi ruoka

Sanotaan, että kaunis kattaus on puoli ruokaa, ja mahdotontahan siihen on vastaan väittää. Takuuvarma keino karkoittaa arjen hetkittäistä harmautta onkin levittää pöytään puhdas liina ja kattaa sille kauniit lautaset, lasit ja tarjoiluvadit. Siihen ei paljoa aikaa kulu, mutta rauhoittaa kummasti mieltä ja saa keskellä pöytää höyryävän makaronilaatikonkin maistumaan kummasti paremmalta.  

Kattausta voi miettiä joko sen kannalta, minkälaiselta lautaselta itse ruoka näyttää paremmalta tai sitten pohtia, minkälanen väri- ja kuviomaailma omaan silmään näyttää parhaimmalta. Monet mieltävätkin nykyään astiat tärkeäksi osaksi sisustusta, ja haluavat niiden sopivan kodin yleiseen muoto- ja värimaailmaan. Joskus taas on tärkeintä antaa tilaa taiten koottujen annosten herkullisille väreille, jotka pääsevät täysiin oikeuksiinsa puhtaan valkoista lautasta vasten. Tuolloin tehostetta kattaukseen voi hakea vaikkapa värillisillä tai kuvioiduilla aluslautasilla ja -vadeilla.

Vain mielikuvitus rajana

Lautasia ja vateja löytyykin netistä vaikka minkä muotoisia, värisiä ja kokoisia. Arvonsa ja tyylikkyytensä säilyttävät varmasti Arabian ja Iittalan ajattomat klassikot, kuten Paratiisin tarjoiluvati ja Teeman lautaset ja kulhot, mutta nettikaupoilla kannattaa miettiä myös mahdollisia tulevaisuuden klassikoita, kuten Runo sekä sadunomainen, nimensä mukaan maaginen Taika. Tarjoiluvateja ja -lautasia ei ole tarjolla pelkästään posliisina, vaan vaihtoehtoehtoja löytyy niin lasista, teräksestä kuin puusta. Osa vadeista onkin taideteoksia itsessään, kuten vaikkapa Kosta Bodan lasiset vadit.

Kahvikattaukseen siirryttäessä monasti joutuu harmittelemaan eriparisia kuppeja tai vateja, kun toinen on päässyt jossain vaiheessa särkymään. Onneksi nykyään pystyy tilaamaan myös lautasia erikseen niin kahvi- ja teekupeille kuin uudemman kahvikulttuurin cappuccino- ja espressokupeille. Tämä mahdollistaa tietysti myös omat, rohkeat väriyhdistelmät, kun kuppia ja vatia ei olekaan pakko ostaa aina samanvärisinä!

Siirry alkuun