Designkaupat netissä

Designmuseoon Eero Aarnion näyttely

Designmuseoon Eero Aarnion näyttely

Suomen tunnetuin muotoilija ja sisustusarkkitehti Eero Aarnio saa oman todella laajan näyttelynsä Designmuseoon ensi vuoden alussa. Näyttelyyn tulevat Aarnion tunnetuimmat desingnkalusteet ja -esineet sekä paljon muuta.

Ensi keväänä, huhtikuussa, Helsingin Designmuseossa avataan historiallinen näyttely: retrospektiivisessä näyttelyssä esitellään muotoilija Eero Aarnion tuotantoa. Näyttely on laajin, mitä 83-vuotiaan kotimaisen designin edelläkävijän tuotannosta on Suomessa tehty.

Professori ja sisustusarkkitehti Eero Aarnio on ehdottomasti yksi Suomen tunnetuimmista muotoilijoista ja designereista maailmalla. On siis ennakoitavissa, että näyttely saattaa houkutella designin ystäviä joukoittain Helsinkiin.

Näyttelyssä esitellään kattavasti Aarnion huonekalu-, valaisin-, pienesine- ja uniikkien esineiden tuotantoa aina 1950-luvulta näihin päiviin saakka. Aarnio on työskennellyt aivan viime vuosiin saakka, joten hänellä on aivan poikkeuksellisen pitkä ura takanaan. Näyttelyssä nähdään myös alkuperäisluonnoksia paitsi tunnetuista designesineistä myös tuntemattomista suunnitelmista. Siellä on malleja, joita ei ole koskaan otettu tuotantoon ja malleja, joita Aarnio on ainoastaan hahmotellut. Näyttelyssä julkaistaan myös kirja Aarnion tuotannosta.

Aarnion designkalusteet ja -valaisimet ovat edelleen Suomen halutuimpia keräily- ja sisustusesineitä.


Takaisin
Siirry alkuun