Designkaupat netissä

Nämä designklassikot viedään käsistä antiikkiliikkeissä

Nämä designklassikot viedään käsistä antiikkiliikkeissä

Vintage elää edelleen uutta kukoistuskauttaan, sillä rouhean, luonnollisuutta, persoonallisuutta tavoittelevaan tmän hetken sisustustrendiin se sopii kuin nenä päähän. Toisaalta vintage-kalusteet sopivat hyvin myös kierrätysajatukseen ja kestävään sisustukseen. Suomalainen vintage on kovassa huudossa myös ulkomailla.

Suomalaisista vintageklassikoista tunnetuin on tietysti Alvar Aalto, mutta myös monia muita kotimaisen designin helmiä etsitään kivien ja kantojen alta. Tämän tietävät hyvin antiikkikauppiaat, jotka kokoontuivat viime viikonloppuna Helsinkiin ExpoNova -antiikkimessuille.

Messuilla antiikkikauppiaat asettivat esille kaikkein halutuimpia klassikoita, mutta messuvieraat kyselivät kauppiailta paljon myös muista kalusteista. Näistä messujen tapahtumatuottaja Torsti Nieminen kokosi listan.

Näitä vintagetuotteita kysytään eniten:

1. Alvar Aalto -pöydät, -tuolit ja -naulakot

2. Paavo Tynell -valaisimet

3. Yrjö Kukkapuron tuolit

4. Ilmari Tapiovaaran huonekalut

5. Ebba Masalin kasvitaulut

6. Koulutuolit mustilla metallijaloilla ja ruskealla istuimella/selkänojalla

7. Pinnatuolit

8. Tiikkikalusteet – senkit, lipastot ja sohvapöydät

9. Marimekon ja Tampellan kuosit

10. Vaaleat koivukalusteet, esimerkiksi senkit ja lipastot

Suomalainen pelkistetty, tyylikäs ja tappiinsa hiottu design, jossa puuta käytetään oivaltavasti ja kunnioittaen on tunnettu myös maailmalla. Näitä samoja klassikoita kysellään antiikkikauppiaiden mukaan ympäri maailman!

Kukkapuro, Tapiovaara ja Aalto ovat olleet pinnalla jo vuosia, mutta nyt varsinkin uusi sukupolvi etsii nimettömiä klassikoita, jotka sopivat omaan silmään ja sisustukseen. Näitä ovat esimerkiksi nimettömät tiikkiset ja vaaleat koivuiset senkit, lipastot ja sohvapöydät sekä vanhat teollisromanttiset koulutuolit. Myös Marimekon ja Tampellan kankaat ovat koko ajan suositumpia.

 


Takaisin
Siirry alkuun