Designkaupat netissä

Asuntomessuilla uutta puurakentamisen designia parhaimmillaan

Asuntomessuilla uutta puurakentamisen designia parhaimmillaan

Perjantaina Vantaan asuntomessualue avataan vieraiden ihasteltavaksi. Tänä vuonna messualueella on uutta erityisesti puurakentamisen puolella!

Vantaan asuntomessut alkavat 10. päivänä perjantaina yleisölle. Tästä lähtien messualueella voi nautiskella uusimman designin, sisustuksen ja rakentamisen parissa kuukauden ajan.

Tänä vuonna erityistä messuilla on puurakentamisen uudet tuulet. Esimerkiksi messualueella on ristiinlaminoidusta massiivipuusta (clt, cross laminated timber) rakennettu kaksikerroksinen talo. 

Massiivipuusta valmistetut pientalot ovat Suomessa aivan uutta, sillä kyseisen kohteen rakennuttaja, Vivola Oy, on alan ensimmäinen toimija Suomessa. Vivolan yhteistyökumppani, pohjoissavolainen Olament, suunnittelee ja valmistaa massiivipuutalot suoraan asiakkaalle asiakkaan toivomusten mukaisesti. Olament käyttää arkkitehteja suunnittelussa. Messukohteen talo on suunnitellut arkkitehti Tapani Takkunen.

Keski-Euroopassa clt:stä on valmistettu jopa kerrostaloja jo kymmeniä vuosia. Suomen tiukat määräykset eivät vielä kerrostaloja salli, mutta pientaloihin materiaali soveltuu tällä hetkellä erinomaisesti. Clt mahdollistaa aivan uusia ulottuvuuksia suunnitteluun ja talon designiin sisällä ja ulkona. Esimerkiksi kiinteät huonekalurakenteet, seinässä istuvat askelmat yläkertaan ovat mahdollisia. Lisäksi umpipuu seinissä ja lattioissa on asukkaalle miellyttävä.

Katso asuntomessujen kohteet

Vivola asuntomessuilla

Kuva: arkkitehtiluonnos Vivolan messukohteesta


Takaisin
Siirry alkuun