Designkaupat netissä

Designlasiesineet viedään käsistä

Designlasiesineet viedään käsistä

Suomalainen taidelasi elää kukoistuskauttaan, joka tosin on alkanut jo vuosikymmeniä sitten. Designlasitaide viedään edelleen keräilijäpiireissä käsistä.

Oiva Toikka ja Nanny Still ovat olleet taidelasipiireissä suosittuja jo kauan, mutta nyt alkaa designtaidelasissa kiinnostaa yhä nuorempien taiteilijapolvien tuotanto.

Jyväskyläläinen entinen antiikkiliikkeen omistaja Arja Jakosuo kertoo Keskisuomalaisen haastattelussa, että keräilijät ovat tällä hetkellä erittäin kiinnostuneita suomalaisesta taidelasista. Ja kyllä ihan teollinenkin lasituotanto kiinnostaa, sillä esimerkiksi Nanny Stillin Grapponia-sarja viedään käsistä ja maksaa tyyliin sata euroa lasilta.

- Oiva Toikan signeeratut linnut ovat arvotavaraa vuodesta toiseen, eikä niiden arvo todellakaan tipu, Jakosuo kertoo.

Jakosuo vinkkaa kuitenkin designista kiinnostuneita siirtämään katseensa uusiin nimiin, nuoriin lasitaiteilijoihin, joiden tuontanto ei vielä paljoa maksa, mutta joilla voi olla edessä loistava tulevaisuus.

- Esimerkiksi Alma Jantunen Nuutajärven lasikylästä on erittäin kiinnostava lasitaiteilija. Taidelasi on suhteellisen edullista, mutta arvo nousee varmasti.

Muita Nuutajärven tunnettuja kasvatteja ovat Anu Penttinen ja Johannes Rantasalo. Alma Jantunen ja Johannes Rantasalo ovat työskennelleet yhdessä Lasisirkus-nimisessä yrityksessä jo vuodesta 1999. Anu Penttisen NouNou Design on puolestaan tuttu myös muista materiaaleista kuin lasista.

Suomalaiset ovat heränneet designin arvoon sekä uusissa että vanhoissa tavaroissa. Vanhoihinkin designesineisiin ollaan valmiita satsaamaan reilusti.

Kuva: Alma Jantusen Bonsai Lila, 2011


Takaisin
Siirry alkuun