Designkaupat netissä

Suomi on paras maa - design yksi syy

Suomi on paras maa - design yksi syy

Ruotsalaistoimittaja innostui kehumaan Suomea. Kehuja sai moni muukin asia kuin design, mutta suomalainen design oli yksi asia mikä sai Expressenin toimittajan valitsemaan Suomen parhaaksi maaksi. Katso, mitkä muut asiat tekevät Suomesta parhaan!

1. Onnelliset ihmiset. Suomessa on jonkin OECD:n vuoden 2010 tutkimuksen mukaan maailman onnellisimmat ihmiset Tanskan jälkeen.

2. Design. Helsinki valittiin maailman toiseksi designpääkaupungiksi vuonna 2012. Ruotsalaislehden mukaan suomalaisten pitäisi olla hyvin ylpeitä upeista muotoilun tähdistä, kuten Aarniosta, Marimekosta, Iittalasta, Fiskarsista, Aallosta, Nokiasta ja Joposta.

3. Paras koulu. Suomi on edelleen Pisa-tutkimusten kärjessä huolimatta koulumaailman ongelmista.

4. Saunat. Suomessa on yli kolme miljoonaa saunaa, eli yli puoli saunaa per asukas, mikä on eniten koko maailmassa. Suomalaiset ymmärtävät rentoutumisen päälle!

5. Paras maa perheelle. Äitiysloma ja perhevapaiden tuet ovat Suomessa lähes parhaat ja muut palvelut ja tukitoimet äideille ja vauvoille on maailman parasta tasoa. Pelastakaa Lapset järjestön listauksessa Suomi on paras maa olla äiti.

6. Rehelliset ihmiset. Hukatut lompakot testissä Suomessa 11 lompakosta palautettiin 10, mikä tulos oli paras testimaista. Suomalaiset ovat rehellisiä.

7. Parhaat pelit. Suomalaiset osaavat tehdä parhaita mobiilipelejä.

8. Huipputyöntekijät. Suomessa on asiantuntevaa ja osaavaa työvoimaa, josta moni ulkomainen työnantaja maksaisi maltaita.

9. Revontulet ja luonto. Matkailijan kannalta Suomessa on hyvin vaihteleva ja monipuolinen luonto. On artista tunturia ja vehreää havumetsää.

10. Paras maa. Newsweek-lehti valitsi Suomen parhaaksi maaksi vertailussa, jossa vertailtiin eri maiden koulutusta, terveystietoja, elämänlaatua, talouden kilpailukykyä ja poliittista ympäristöä.

 


Takaisin
Siirry alkuun