Marmori on kevään halutuinta designia sisustukseen

21.03.2016

Marmori on tämän kevään ykköstrendi, joka saa näkyä arjen designesineissä, kuten leikkuulaudoissa tai vaikkapa kylpyammeessa. Katso ihanat kuvat ja ideat, miten voit käyttää marmoria sisustuksessa.

 

Tuo Välimeren maista tuttu valkoinen, sopivan juovainen hehkuva kivi on löytänyt paikkansa suomalaiskodeissa, aidon puun, vanerin ja metallin rinnalla. Valkoinen marmori on ollut sisustuksen kuuma kivi jo pari vuotta, mutta nyt se on viimein saavuttanut valtavirran sisustusintoilijat.. » Lue lisää

Iittalan uusi designyhteistyö poiki upean kokonaisuuden

23.02.2016

Iittalan ja japanilaisen muotisuunnittelija Issey Miyaken historiallinen yhteistyö poiki ainutlaatuisen kokoelman kauniita ja käytännöllisiä designesineitä. Yhteistyö osoittaa, kuinka täydellisesti suomalainen ja japanilainen muotoilu sopivat yhteen!

 

Pehmeitä, usvaisia sävyjä, raikkaita, luonnollisia muotoja, suomalaista luontoa, japanilaisia origameja... Kaikkea tätä on uusi
Iittala X Issey Miyake sisustuskokoelma, joka koostuu posliinisista ja lasisista mukeista, lautasista.. » Lue lisää

Designmuseoon Eero Aarnion näyttely

04.12.2015

Suomen tunnetuin muotoilija ja sisustusarkkitehti Eero Aarnio saa oman todella laajan näyttelynsä Designmuseoon ensi vuoden alussa. Näyttelyyn tulevat Aarnion tunnetuimmat desingnkalusteet ja -esineet sekä paljon muuta.

Ensi keväänä, huhtikuussa, Helsingin Designmuseossa avataan historiallinen näyttely: retrospektiivisessä näyttelyssä esitellään muotoilija Eero Aarnion tuotantoa. Näyttely on laajin, mitä 83-vuotiaan kotimaisen designin edelläkävijän tuotannosta.. » Lue lisää

Black Friday shoppailupäivänä kannattaa hankkia designostokset

26.11.2015

Huomenna perjantaina kannattaa rynnätä ostoksille myös designkauppoihin, sillä Black Fridayna on luvassa huikeita tarjouksia nyt myös Suomessa. Yhdysvalloista tuttu kova myyntipäivä on viimein tulossa Suomeenkin rytinällä.

Black Friday on Yhdysvalloissa kiitospäivän jälkeinen perjantai, joka on tavallisesti vapaapäivä. Black Friday on Yhdysvalloissa vuoden kovin yksittäinen myyntipäivä, ja siihen satsataankin mielettömästi.

Kansainväliset verkkokaupat toivat.. » Lue lisää

Nämä designklassikot viedään käsistä antiikkiliikkeissä

14.10.2015

Vintage elää edelleen uutta kukoistuskauttaan, sillä rouhean, luonnollisuutta, persoonallisuutta tavoittelevaan tmän hetken sisustustrendiin se sopii kuin nenä päähän. Toisaalta vintage-kalusteet sopivat hyvin myös kierrätysajatukseen ja kestävään sisustukseen. Suomalainen vintage on kovassa huudossa myös ulkomailla.

Suomalaisista vintageklassikoista tunnetuin on tietysti Alvar Aalto, mutta myös monia muita kotimaisen designin helmiä etsitään kivien ja kantojen alta. Tämän.. » Lue lisää

Marmoria ja pehmeitä tekstiilejä - poimi syksyn parhaat sisustusvinkit

13.09.2015

Kodikkuus ja kotoisuus ovat nyt sisustuksessa päivän sana! Enää keittiötä ei varusteta kiiltävän valkoisilla kaapinovilla eikä olohuonetta täytetä designhuonekaluilla. Sen sijaan kodista tehdään koti persoonallisilla esineillä ja sopivalla rouheudella.

Alkusyksy on erinomaista aikaa päivittää kodin ilmettä uuteen uskoon. Syksyn pehmeässä valossa ongelmakohdat erottuu vielä ennen syksyn pimeitä. Syksyllä aikaa tulee myös vietettyä enemmän sisällä.. » Lue lisää

Marimekko laajentaa Aasiassa ja verkossa

21.08.2015

Marimekko on tänä vuonna laajentanut myymäläverkostoaan aktiivisesti Aasiassa. Samaan aikaan verkkomyynti kasvaa Suomessa, joskin kokonaisuudessaan yhtiön tulos on lakenut tänä vuonna.

Marimekko on suomalaisen arkidesignin lippulaiva ulkomailla, ainakin mikäli brändin tunnettuutta mitataan. Marimekko on Iittalan ohella erittäin suosittu brändi erityisesti Aasiassa, jonne yhtiö onkin viime vuosina satsannut. Tänä vuonna Marimekko on avannut myymälät Singaporeen ja Bangkokiin sekä Dubaihin.

Marimekolla.. » Lue lisää

Asuntomessuilla uutta puurakentamisen designia parhaimmillaan

08.07.2015

Perjantaina Vantaan asuntomessualue avataan vieraiden ihasteltavaksi. Tänä vuonna messualueella on uutta erityisesti puurakentamisen puolella!

Vantaan asuntomessut alkavat 10. päivänä perjantaina yleisölle. Tästä lähtien messualueella voi nautiskella uusimman designin, sisustuksen ja rakentamisen parissa kuukauden ajan.

Tänä vuonna erityistä messuilla on puurakentamisen uudet tuulet. Esimerkiksi messualueella on ristiinlaminoidusta massiivipuusta (clt, cross laminated timber) rakennettu kaksikerroksinen talo. 

Massiivipuusta.. » Lue lisää

Marimekolla katetaan kesä!

22.06.2015

Marimekon astioiden ja sisustustavaroiden ihanat kuosit ja design ihastuttavat suomalaisia vuodesta toiseen. Erityisesti kesällä Marimekko herää eloon, sillä Marimekon värikkäitä vaihtoehtoja tarjoillaan sisustuslehtien ja -blogien ideavinkeissä jatkuvasti.

Tänä kesänä Marimekolla ei oikeastaan ole juuri mitään uutta, sillä uusi mallisto on tulossa vasta syksyllä. Muutaman kesän takainen Sääpäiväkirja on kuitenkin yksi Marimekon parhaista kuoseista aikoihin: kuosissa.. » Lue lisää

Nyt nahka halutaan vaaleana designesineissä

10.06.2015

Tämän hetken ykköstrendi on vaalea nahka. Sitä nähdään sekä vaatteissa, asusteissa että sisustuksessa kuin designesineissäkin. Mikä on sinun suosikkisi?

Nude ja mahdollisimman luonnollinen linja on ollut pitkään muodissa niin meikkauksessa, pukeutumisessa kuin sisustuksessa. Luonnolliset, vaaleat puupinnat, luonnon materiaalit ja sävyt verhoissa, matoissa ja sisustuskankaissa tekevät juuri sen ihanan raikkaan ilmeen, jota nyt sisustuksessa tavoitellaan. Tämä kaikki viimeistellään vihreillä.. » Lue lisää

Ilkka Suppasen design hyödyttää köyhimpiä

27.05.2015

Suomalainen muotoilija Ilkka Suppasen sai juuri maailman rahallisesti merkittävimmän muotoilupalkinnon. Suppasen työ on merkittävää muutenkin kuin palkintojen kannalta: hänen muotoilemillaan designvalaisimilla moni köyhä intialaisnainen saa leveämmän leivän.

Suomalainen Ilkka Suppanen voi olla Euroopassa jopa tunnetumpi kuin Suomessa: hän sai ensimmäiset suunnittelemansa huonekalut italialaisen huippudesignfirman mallistoon jo 1990-luvun lopulla. Esimerkiksi Nomad-tuoli on yksi Suppasen tunnetuimmista.. » Lue lisää

Led-tekniikka poikii uudenlaista valaisindesignia

10.05.2015

Valaisinmuotoilussa eletään suuria murroksen aikoja. Millään muulla muotoilun alalla ei tekniikka ole viime vuosina kehittynyt niin valtavasti kuin valaistuspuolella. Siksi lähitulevaisuudessa on odotettavissa valaistuksen totaalinen murros.

Milanon huonekalumessuilla suurimman huomion vei ehdottomasti valaistus. Ei siksi, että valaisimissa olisi nähty mieletöntä designia vaan siksi, että uusi led-tekniikka on muuttanut valaisimen muodon täysin.

Asiantuntijoiden mukaan led-teknologian myötä valaisimen idea.. » Lue lisää

Milanossa uskotaan designiin

23.04.2015

Milanon suurilla Salone Del Mobile -huonekalumessuilla uskotaan vahvasti designin nousuun. Italialaisen designin päämarkkinat ovat edelleen Euroopassa taantumasta huolimatta.

Yksi suurimpiin desingmessuihin lukeutuvilla Salone Del Mobile -huonekalumessuilla viikko sitten Milanossa usko alaan oli korkealla. Alan toimijoiden mukaan ala näyttää jälleen vetävän ja ihmiset kiinnostuvan designista.

Ylen haastattelema italialainen valaisinvalmistaja Elena Fabbian kertoi, että tunnelma messuilla oli aivan eri kuin vielä.. » Lue lisää

Kokeile designtuotetta kotonasi - virtuaalisesti

30.03.2015

Designkalusteet ja tuotteet ovat kallis investointi. Mitä jos esine ei sovikaan kotiin? Voiko esineen tai kalusteen palauttaa verkkokauppaan? Kokeilemalla varmistat, sopiiko esine kotiisi!

Finnish Design Shop on lanseerannut nerokkaan virtuaalisen huonekalujen ja designesineiden sovitusohjelman, Sayduckin. Ohjelma toimii kuin virtuaaliset sovituskopit vaatekaupan puolella: tabletille ladattavalla sovelluksella otat ensin kuvan huoneesta, johon esine on tulossa. Kaluste tai esine sijoitetaan kuvaan ja skaalataan.. » Lue lisää

Helsingin Designkortteli on kevään suosittuja matkakohteita

19.03.2015

Miltä kuulostaa suomalainen design, taide ja antiikki yhden korttelin sisällä? Se kuulostaa paremmalta kuin hyvältä ja on totta maailman yhdessä tunnetuimmista muotoilukaupungeista, Helsingissä.

Helsingin Designkortteli on yksi kaupungin suosituimmista turistipaikoista. Paikka kiinnostaa myös suomalaisia muotoilusta, designista, taiteesta innostuneita. Helsingin Designkortteli sijaitsee kaupunginosien risteyskohdassa olevan Dianapuiston ympärillä, mistä se lottuu Kaartinkaupungin.. » Lue lisää

Designlasiesineet viedään käsistä

24.02.2015

Suomalainen taidelasi elää kukoistuskauttaan, joka tosin on alkanut jo vuosikymmeniä sitten. Designlasitaide viedään edelleen keräilijäpiireissä käsistä.

Oiva Toikka ja Nanny Still ovat olleet taidelasipiireissä suosittuja jo kauan, mutta nyt alkaa designtaidelasissa kiinnostaa yhä nuorempien taiteilijapolvien tuotanto.

Jyväskyläläinen entinen antiikkiliikkeen omistaja Arja Jakosuo kertoo Keskisuomalaisen haastattelussa, että keräilijät ovat tällä.. » Lue lisää

Nämä ovat suomalaisten designsuosikit!

20.01.2015

Myös uudet designkalusteet ovat tulleet designklassikoiden rinnalla tutuksi monessa suomalaiskodissa. Klassikot ovat usein suomalaisia, mutta uutuudet tulevat Tanskasta.

Designkalusteet ovat tulleet varsinkin nuorissa trenditietoisissa suomalaiskodeissa tutuksi viime vuosina. Design-klassikoiden, kuten Octo-valaisimien ja Artekin tuolien, rinnalla ovat suomalaiskodeissa löytäneet paikkansa monet uutuudet. Näistä suosituimpia lienee Kartellin monikäyttöinen Combonibili-säilytyskaluste.

Tanskalaismerkit Hay.. » Lue lisää

Suomi on paras maa - design yksi syy

22.12.2014

Ruotsalaistoimittaja innostui kehumaan Suomea. Kehuja sai moni muukin asia kuin design, mutta suomalainen design oli yksi asia mikä sai Expressenin toimittajan valitsemaan Suomen parhaaksi maaksi. Katso, mitkä muut asiat tekevät Suomesta parhaan!

1. Onnelliset ihmiset. Suomessa on jonkin OECD:n vuoden 2010 tutkimuksen mukaan maailman onnellisimmat ihmiset Tanskan jälkeen.

2. Design. Helsinki valittiin maailman toiseksi designpääkaupungiksi vuonna 2012. Ruotsalaislehden mukaan suomalaisten pitäisi olla hyvin ylpeitä.. » Lue lisää

Suomalaisdesignin kopioita tuhansittain kiinalaiskaupoissa

28.11.2014

Kiinakaupat ovat netissä pullollaan suomalaisdesignesineiden kopioita. Esimerkiksi Eero Aarnion tuotteita kiinakaupoista löytyy lähes 3000.

Helsingin Sanomien tekemän jutun mukaan kiinalaisissa verkkokaupoissa myydään kopioita suomalaisista designesineistä ilman tekijänoikeuksia. Tekijänoikeudet eivät nimittäin mitenkään sisältyä tuotteen hintaan, jos kaupassa myydään Aalto-maljakkoa 20 sentin kappalehintaan.

Verkkokaupoista löytyy Aalto-tuotteiden lisäksi Fiskarsia, Marimekkoa.. » Lue lisää

Syksyn valaisindesignissa on kodikkuutta

14.10.2014

Tämän syksyn uutuusvalaisimissa on yksinkertaista ja tyylikästä designia, rosoista kierrätyshenkeä ja kodikasta tunnelmaa. Yksinkertaisimmissa valaisimissa pelkkä valo tekee designin.

Tämän syksyn valaisinmuoti ammentaa hyvin pitkälle luonnosta. Designissa luonnon elementit näyttelevät isoa osaa: esimerkiksi BoConseptin kuparivalaisin on kuin käpy. Puuta sen sijaan on valaisimma käytetty viime vuosina valtavasti, jopa varjostimissa.

Romu kierrättyy hyvin erityisesti valaisimissa. Romusta voi toki.. » Lue lisää

Koti nopeasti raikkaaksi ja uudeksi - 7 vinkkiä

15.08.2014

Kyllästyttääkö koti ja sen sisustus, etkä kuitenkaan jaksa ryhtyä isompaan remonttiin tai kalliisiin designhankintoihin? Pienillä yksityiskohdilla kotiin saa nopeasti uutta ja raikasta ilmettä.

Pienellä rahalla ja vaivalla kodin ilmettä voi uudistaa nopeasti. Good Housekeepeng lehti kokosi nopeita ja näppäriä sisustusvinkkejä, joilla kodin ilme uudistuu hetkellä.

1. Vaihda verhot. Olohuoneen verhoilla on valtava vaikutus koko tilan sisustukeen ja ilmeeseen. Vaihda kesän tullen keveät.. » Lue lisää

Näin designaat oman kesäjuhlasi!

30.05.2014

Kesällä on kaikenlaisia juhlia: rippijuhlia, syntymäpäiviä, valmistujaisia... Näiden "oikeiden" juhlien lisäksi kesällä on ihana järjestää muuten vaan illanistujaisia ja kesäjuhlia. Mutta miten saat kesäjuhlat näyttämään omiltasi?

1. Aloita siivouksesta

Kun juhlat lähestyvät, siivoa kunnolla. Jos et ehdi järjestää ja käydä ylimääräistä tavaraa läpi, tunge kaikki pöydillä ja hyllyissä lojuva.. » Lue lisää

Ekologisuus ja kierrätys trendinä myös puutarhan designissa

09.04.2014

Luonnonläheinen, ekologinen ja kierrätys ovat muotia muotoilussa myös puutarhassa. Nyt puutarha käytetään jo kertaalleen käytettyä, valmiina ostettua tai itse tuunattua.

Puutarhan kukka- ja istutuslaatikot saavat olla nyt huoletta kierrätyskamasta valmistettuja: rakennusten ylijäämälauta betonijälkineen sopii tähän tarkoitukseen hyvin esimerkiksi. Kaikenlainen romudesign, oli se sitten valmiina ostettua tai itse tehtyä on nyt muotia omassa puutarhassa ja parvekkeella.

Ollakseen muodikas ei kuitenkaan.. » Lue lisää

Tässä ovat tämän hetken suosituimmat designkalusteet!

28.03.2014

Kevään suosituimmissa designhuonekaluissa on sekä ikivihreitä klassikkoja että muutamien vuosien takaisia uutuuksia ja yllättäjiä. 

Suomen suurin nettihuutikauppa Huuto.net on listannut tämän hetken himotuimmat designkalusteet. Vähittäiskaupan lista voi näyttää aavistuksen toiselta, sillä käytettynä ostetaan hieman eri designkalusteita kuin uutena kaupasta. Silti lista kertoo paljon tämän hetken designpiirien mieltymyksistä.

Listalla on tuttuja klassikoita Eero.. » Lue lisää


Siirry alkuun