Gratiinivuoka 25 x 25, Musta, Gense
57,00€
Cook & Freeze Uuninkestävä Vuoka Medium Vaaleansin, RigTig
26,00€
All Steel uunivuoka 28 cm, Hackman
99,90€
Tools uunivuoka pieni, Iittala
206,00€
Tools uunivuoka iso, Iittala
239,90€
Uunikokki Vuoka kulmikas 2 l, Iittala
27,70€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Almedahls
Arabia
Berghoff
Chasseur
Demeyere
Denby
Design House Stockholm
Emile Henry
Eva Solo
Fiskars
Gense
Gustavsberg
Hackman
Höganäs
Iittala
Joseph Joseph
Kähler
Le Creuset
Lekue
Master
Mauviel
OBH Nordica
Pillivuyt
Portmeirion
Rosendahl
Royal Doulton
SKEPPSHULT
Sagaform
Staub
Stelton
Tefal
Villeroy & Boch
Appolia
Beka
Birkmann
Craft
De Buyer
Fackelmann
Lumi
Revol
Scanpan
Zenker
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Ellos
Finnish Design Shop
Iittala
Inessa
Room21 Design
Royal Design
Scandinavian Design Center
Stockmann sisustus
Poista kaikki suodattimet

Uunivuoat

264 tuotetta 8 kaupasta
< Edellinen

Uunivuoan valinta

Uunivuokia tarvitsee yleensä useamman; ainakin piirakoille, leiville ja laatikkoruuille omansa. Säilytystilaa on kuitenkin yleensä rajallisesti, joten uunivuokaa vaikkapa nettikaupasta tilatessa kannattaa kiinnittää huomiota vuoan monikäyttöisyyteen, ulkonäköön ja materiaaleihin, jotta valittu vuoka sopii mahdollisimman hyvin omiin tarpeisiin.

Lasiset uunivuoat

Lasivuoan ehdoton etu on sen helppohoitoisuus. Lasinen uunivuoka kestää konepesua ja niin puisia kuin metallisia tarjoiluvälineitä. Lasivuoassa ruokalajien, esimerkiksi uunijuuresten omat värit tulevat kauniisti näkyviin ja pohjasta pystyy kurkkaamaan onko vaikkapa marjapiirakka jo varmasti kypsä. Lasi ei kuitenkaan johda lämpöä erityisen hyvin, joten paistoaika on hieman pidempi kuin esimerkiksi lämpötehokkaassa alumiinisessa vuoassa. Lasisiin vuokiin tulee kuitenkin usein myös kansi mukana haudutusta varten. Netistä osuu silmiin mm. Rosendahlin Gran Dru kannellinen, kaunis uunivuoka. Lasi särkyy herkästi nopeiden lämpötilavaihtelujen seurauksena, joten lasista vuokaa ei kannata nostaa uunista suoraan esimerkiksi kylmälle teräsalustalle.

Keraaminen uunivuoka

Keraaminen vuoka on käyttöominaisuuksiiltaan hyvin samantapainen kuin lasinen uunivuoka. Vuoka on voideltava tarttumisen ehkäisemiseksi, mutta keraamiset vuot ovat kuitenkin helppohoitoisia: ne kestävät konepesua ja monenlaisia työvälineitä. Ruokaa voi myös pakastaa keraamisessa vuoassa, kunhan antaa sen ensin jäähtyä kunnolla. Lasin tapaan se on nimittäin herkkä lämpötilan vaihteluille.

Teräsvuoka

Teräksinen uunivuoka on varmasti kestävin vaihtoehto: se ei hajoa kolauksista eikä lämpotilanvaihteluista ja säilyttää muotonsa. Teräksinen vuoka onkin käytännössä ikuinen. Se ei kuitenkaan ole paras vaihtoehto ruuan säilyttämiseen tai pakastamiseen, sillä happamat raaka-aineet saattavat syövyttää uunivuoan pintaa. Teräksiset vuoat voi lasisten ja keraamisten tapaan pestä koneessa, mutta metalliset työvälineet jättävät pintaan helposti ikäviä naarmuja. Teräsvuokien ehdotonta huippua edustaa Iittalan Tools uunivuoka, joka on ajattoman tyylikäs ja suunniteltu johtamaan lämpöä tehokkaasti ja tasaisesti.

 

Siirry alkuun