Designkaupat netissä
Valitse kategoria
Rajaa ulkovalaisimet
X
Kattovalaisin
Kohdevalaisin
Plafondi
Riippuvalaisin
Seinävalaisin
Valitse tuotemerkki
X
Artemide
Belid
Blomus
Eva Solo
Fatboy
Fermob
Flos
Globen
Gubi
Louis Poulsen
MarkSlöjd
PHILIPS
PR Home
Pandul
Rosendahl
Star Trading
TALA
Aneta
Sand
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Finnish Design Shop
Homeroom
Inessa
Poista kaikki suodattimet

Ulkovalaisimet

260 tuotetta 3 kaupasta
< Edellinen

Ulkovalaistuksella tunnelmallinen ja turvallinen piha

Valaistuksella on keskeinen osa pihan suunnittelua. Valitettavasti suuri osa vuodestamme on pimeää aikaa, jolloin valoilla on keskeinen vaikutus. Valaistussuunnitelmassa kannattaa huomioida kasvillisuus, kulkureitit ja rakennukset sekä tietysti se, mistä pihan omistaja pitää. Näiden seikkojen pohjalta suunnitellaan valaistus, joka näyttää tunnelmalliselta ja kodikkaalta sekä tekee pihasta turvallisen. 

Ulkovalaistukset kohdevalaisimina ja yleisvalaisimina

Pihavalaistuksella voidaan korostaa haluttuja kohteita kohdevalaistuksen avulla, esimerkiksi tiettyjä puita tai rakennuksia. Kulkureitit kannattaa valaista hyvin erityisesti pimeään syksyiseen aikaan turvallisuuden vuoksi. Erityisesti portaiden ja sisäänkäyntien alueiden valaisemiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Hyvin valaistu piha on paitsi turvallinen niin näyttää upealta sisätilojen tunnelmallisena jatkeena. 

Ulkotilojenkin valaistuksessa kannattaa suosia epäsuoraa valaistusta ja välttää näin epämiellyttävää häikäisyä. Myös ulkovalaistus jaetaan yleisvalaistukseen, kohdevalaistukseen ja erikoisvalaistukseen. Yleisvalaistuksella kannattaa huolehtia ovi-, käytävä- ja aluesvalaistuksesta. Se tekee elinympäristön turvalliseksi. Kohdevalaistuksella voidaan taas korostaa erilaisia yksityiskohtia, kuten rakennuksen julkisivua, sen tekstuuria, ikivihreitä kasveja tai suuria puita. Eikoisvaloihin luokitellaan kausivalaistus, esimerkiksi talvi- ja koristevalot. 

Pihavalot kätevästi netistä

Netistä saa kätevästi valikoitua omalle pihalle ja omiin käyttötarkoitukseen sopivan pihavalaistuksen. Esimerkiksi alkusyksyn juhliin sopii erinomaisesti tunnelmallinen koristevalonauha Party Light Star Tradingilta. Se sopii hyvin vaikkapa terassin reunustalle, katonreunustalle tai kattovalaisimen korvikkeeksi. Aurinkokennovalaisin on hyvä, tyylikäs ja ekologinen valinta pihavalaisimeksi. Hyvä perusvalaisin on vaikkapa Ranexin puutarhavalaisin E27 IP44, joka on kaunis ja aelegantti ruostumattomasta teräksestä valmistettu kestävä puutarhavalaisin. 

Siirry alkuun