Designkaupat netissä

Teelautaset

1 tuote 1 kaupasta

Kauniit teelautaset netistä

Suomessa ei viime vuosina ole uudistunut ja monipuolistunut ainoastaan kahvikulttuuri, vaan myös teekulttuuri on puhjennut täyteen kukoistukseensa. Isommista kaupungeista löytää teen hienouksiin erikoistuneita liikkeitä, joista voi irtomyynnistä löytää kaikkia mieleentulevia teelaatuja, ja päälle vielä paljon sellaisia, joista ei ole koskaan ennen kuullutkaan. Usein hyvin varustelluista teekaupoista löytää myös teenvalmistukseen tarvittavia välineitä sekä laadukkaita haudutussiivilöitä, teekuppeja ja teekupin vateja.

Teen äärelle usein nimenomaan rauhoitutaan siitä huolimatta, että teestäkin kofeiinia löytyy. Monasti erilaisiin yrttihaudukkeisiinkin viitataan teenä, vaikka ne eivät teepensaasta olekaan peräisin. Vaikka Suomessa ei varsinaisia teeseremonioita harrastetakaan, ovat teenvalmistukseen ja eri teelaatuihin vihkiytyneet tarkkoja niin veden oikeasta lämpötilasta kuin haudutusajasta.

Uusi, monipuolinen teekulttuuri

Ehkä osa kulttuurin uudistumista on myös se, että ihmisiä ei enää tarvitse jaotella teen- ja kahvinjuojiin, vaan monet valitsevat molemmat. Ehkä tee maistuu paremmin iltapäivällä ja illalla, kun keho ei enää kaipaa isoja kofeiiniannoksia. Isoa teekuppia on mukava pyöritellä lautasta vasten ja antautua pitkällisiin, syvällisiin keskusteluihin illan hämärtyessä. Osa teekupin ympärille rakentuvaa rauhan ja harmonian tunnelmaa ovat hetkeen sopivat kupit ja teelautaset.

Netin teeastiastovalikoimaa voi selata rauhassa kotoa käsin. Sinivalkokuvioinen Rörstrandin Ostindia teekuppi ja aluslautanen vetoavat vanhanajan romantiikan kaipuiseen ja henkivät aavistuksen teen itäistä eksotiikkaa. Aamun teehetkeen sopisi hyvin Villeroy&Bochin pirteän värikäs Anmut Flowers teelautanen ja -kuppi. Alessilta puolestaan löytyy klassinen, nimensä mukaisesti hetkeen kuin hetkeen sopiva All time kuppi sekä lautanen teekupille. Nettikaupoilla pyörivää ilahduttaa usein myös se, että teekuppia ja lautasta ei useinkaan ole pakko ostaa yhtenäisenä settinä, vaan myyjät tarjoavat mahdollisuuden niin omaperäiseen yhdistelyyn kuin "varaosien" tilaamiseen. Juotpa sitten pussiteetä, irtoteetä tai vaikkapa haudutettua kamomillaa, ovat kaunis teekuppi ja -vati olennainen osa onnistunutta teehetkeä.

 

Siirry alkuun