Designkaupat netissä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Klaus Haapaniemi
Ellos
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Finnish Design Shop
Homeroom
Poista kaikki suodattimet

Tapetit

128 tuotetta 2 kaupasta
< Edellinen

Design tapetti antaa ilmettä

Tapetilla on kätevää muuttaa kodin ilmettä helposti ja nopeasti. Niillä voi vaikuttaa merkittävästi tilan tuntuun ja sen tunnelmaan. Hyvin valitun tapettikuoisin avulla on mahdollista myös parantaa tilan mittasuhteita.

Tapettitrendeissä näkyvät luonto ja geometriset kuviot

Tapettitrendeissä pastellisävyjen ohella trendikkäitä värejä ovat vihreä, turkoosi, vanha roosa, tumma oranssi sekä tietysti harmaa. Suuret, boheemit kukkakuviot ovat löytäneet tiensä myös tapetteihin.

Tapetoi kodistasi kodikas

Joitakin vuosia sitten suosittuja olivat ns. tehosteseinät, eli huoneesta tapetoitiin tai maalattiin vain yksi seinä. Nykyään trendikästä on tapetoida koko huoneen seinät. Tylsiä tapetteja ei enää suosita, vaan villit kuviot ovat nostaneet päätään. Suosittuja ovat erilaiset luontoteemat. Tapeteissa seikkailevat monenlaiset linnut, kasvit, hyönteiset ynnä muut eläimet. Myös terävät, geoemtriset muodot pitävät pintansa. 

Valokuvaprintit ovat tulleet viime vuosina tapeteissa hyvin suosituiksi. Erilaiset esittävät maisemat sekä toisaalta abstraktimmat luontoaiheet jylläävät niissäkin. Kokonaisuudessaan tapeteissa saa näkyä kontrasteja ja dramatiikkaa. Tummat tapetit, kuten yönsininen, tumma turkoosi tai musta, voivat tuoda tilaan upeasti syvyyttä ja hienoa kontrastia. Skandinaaviseen sisustukseen sopivat harmaa, beige, ruskea ja valkoinen ovat aina hyvä ja varma valinta. 

Tapetin valinta ja hankinta netistä

Tapetti kannattaa valita tarkasti tilan ja sen tarpeiden mukaan. Onneksi nykyään joka tilaan sopivia tapetteja voi tilata kätevästi netistä. Jos tila on kovin pitkä ja kapea, päätyseinän tapetoiminen voimakkaalla värillä tai kuosilla tuo vaikutelman seinän tulemisesta lähemmäs. Jos taas huoneeseen ei saada paljon luonnonvaloa, voivat lämpimät vaaleat sävyt tapeteissa tuoda huoneeseen lämpöä. Aurinkoista huonetta taas voi tasapainottaa esimerkiksi sinisen sävyillä. Pienikuvioinen tapetti sopii pieneen tilaan. Isokokoinen kuvio taas näyttää hyvältä silloin, kun seinäpintaa on tarpeeksi. Tapetti on oiva tapa saada nopeasti ilmettä sellaisiin tiloihin, joista kuljetaan pääasiassa läpi, kuten eteiseen tai käytävään.

Markkinoilla on valittavina useita eri tapettityyppejä. Perinteisin nykyään käytetty tapetti on paperitapetti, mutta helppokäyttöinen ja kohtuullisen hintainen on myös kuitutapetti. Vinyylitapetti sopii kovempaan käyttöön kuin kuitu- tai paperitapetti. Lasikuitutapetti kestää myös hyvin kulutusta sekä peittää tehokkaasti epätasaisuuksia. 

Siirry alkuun