Designkaupat.fi
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alessi
Arabia
Bloomingville
Broste
Casa Stockmann
Daum
Denby
Design House Stockholm
Design Letters
Erik Bagger
Ernst Kirchsteiger
Eva Solo
Georg Jensen
Gustavsberg
Hay
House Doctor
Iittala
Kähler
Le Creuset
Lexington
Magnor
Marimekko
Newport
Pentik
Petite Friture
Pillivuyt
Portmeirion
Rosendahl
Rosenthal
Royal Copenhagen
Royal Doulton
Spode
Villeroy & Boch
Waterford
Wedgwood
Amelie
Asa
Cnb
Lumi
Mateus
Nude
Revol
Rorstrand
Sand
Versace
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Finnish Design Shop
Iittala
Inessa
Makujakauppa
Nordic Nest
Royal Design
Rum21 Design
Stockmann sisustus
Zocohome
Poista kaikki suodattimet

Syvät lautaset

425 tuotetta 9 kaupasta
< Edellinen

Monikäyttöinen syvä lautanen

Syvät lautaset ovat tunnetusti välttämättömät, jos on edes silloin tällöin tapana nauttia keittoa tai puuroa. Suomalaisen ruokakulttuurin uudistuessa syviä lautasia saattaa nykyään kaivata kuitenkin myös vaikkapa pasta- tai wokkiaterialla. Pienemmät syvät lautaset puolestaan tulevat tarpeen kun etsii sopivaa kulhoa aamiaismuroille tai aamun terveyspommille jugurtille ja marjoille. Syviä lautasia onkin hyvä olla kaapissa useampaa kokoa, eikä haittaa varmaan ole siitäkään, että juhlakattauksiin on omat erityiset astiansa. Onhan arkisesta poikkeava esillepano osa tärkeä osa juhlatunnelman rakentamista.

Itämainen Design?

Japanilaisesta ruokakulttuurista ja esimerkiksi misokeitosta innostuneen kannattaa hankkia kuppimainen keittokulho, josta liemi on helppo siemailla. Ainakin Rosenthalin valikoimasta löytyy Brillance keittokuppi, jossa on korvat kahta puolen kuppia. Pasta ja itämaiset ruuat on hyvä syödä mahdollisimman pyöreäpohjaisesta syvästä lautasesta, jolloin kastike leviää tasaisesti, eikä keräänny reunoille. Arabian 24h sarjasta löytyy sekä erityistä laakeaa pastalautasta, että sekä keiton, pastan että wokin tarjoiluun erinomaisesti soveltuvaa syvää lautasta. Mikä parasta, se sopii myös pikkunaposteltavan tarjoiluastiaksi. Samaten Villeroy&Bochin modernia, kulmikasta muotoilua edustavasta New Wave sarjasta löytyvät sekä pastalautanen että syvä lautanen.

Syvät lautaset verkosta

Netistä syvät lautaset löytää varmasti helpoiten, tai ainakin netissä on helppo vertailla eri valmistajien valikoimaa ja hintoja. Valkoinen syvä lautanen on varma valinta, sillä valkoiseen ei juuri koskaan kyllästy ja valkoista vasten myös niin värikkäät keitot kuin puuroa koristavat marjat pääsevät esille. Väriä ja kuvioita kaipaavakaan ei kuitenkaan joudu nettikaupoilla valitsemaan vain parin hassun vaihtoehdon välillä. Rörstrandin Swedish Grace syvät lautaset ovat juhlavat ja värit hillittyjä, Le Creusetin lautasten värit puolestaan melkeinpä häikäisevät silmiä. Näiden kahden väliin jää vielä loputon värien ja kuvien leikki, josta jokaiselle varmasti löytyy keiton ja puuron täyteläisyyteen viimeisen silauksensa tuova täydellinen lautanen.

 

Siirry alkuun