Designkaupat netissä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Arabia
Iittala
Kähler
Revol
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Homeroom
Iittala
Inessa
Poista kaikki suodattimet

Syvät lautaset

35 tuotetta 3 kaupasta

Monikäyttöinen syvä lautanen

Syvät lautaset ovat tunnetusti välttämättömät, jos on edes silloin tällöin tapana nauttia keittoa tai puuroa. Suomalaisen ruokakulttuurin uudistuessa syviä lautasia saattaa nykyään kaivata kuitenkin myös vaikkapa pasta- tai wokkiaterialla. Pienemmät syvät lautaset puolestaan tulevat tarpeen kun etsii sopivaa kulhoa aamiaismuroille tai aamun terveyspommille jugurtille ja marjoille. Syviä lautasia onkin hyvä olla kaapissa useampaa kokoa, eikä haittaa varmaan ole siitäkään, että juhlakattauksiin on omat erityiset astiansa. Onhan arkisesta poikkeava esillepano osa tärkeä osa juhlatunnelman rakentamista.

Itämainen Design?

Japanilaisesta ruokakulttuurista ja esimerkiksi misokeitosta innostuneen kannattaa hankkia kuppimainen keittokulho, josta liemi on helppo siemailla. Ainakin Rosenthalin valikoimasta löytyy Brillance keittokuppi, jossa on korvat kahta puolen kuppia. Pasta ja itämaiset ruuat on hyvä syödä mahdollisimman pyöreäpohjaisesta syvästä lautasesta, jolloin kastike leviää tasaisesti, eikä keräänny reunoille. Arabian 24h sarjasta löytyy sekä erityistä laakeaa pastalautasta, että sekä keiton, pastan että wokin tarjoiluun erinomaisesti soveltuvaa syvää lautasta. Mikä parasta, se sopii myös pikkunaposteltavan tarjoiluastiaksi. Samaten Villeroy&Bochin modernia, kulmikasta muotoilua edustavasta New Wave sarjasta löytyvät sekä pastalautanen että syvä lautanen.

Syvät lautaset verkosta

Netistä syvät lautaset löytää varmasti helpoiten, tai ainakin netissä on helppo vertailla eri valmistajien valikoimaa ja hintoja. Valkoinen syvä lautanen on varma valinta, sillä valkoiseen ei juuri koskaan kyllästy ja valkoista vasten myös niin värikkäät keitot kuin puuroa koristavat marjat pääsevät esille. Väriä ja kuvioita kaipaavakaan ei kuitenkaan joudu nettikaupoilla valitsemaan vain parin hassun vaihtoehdon välillä. Rörstrandin Swedish Grace syvät lautaset ovat juhlavat ja värit hillittyjä, Le Creusetin lautasten värit puolestaan melkeinpä häikäisevät silmiä. Näiden kahden väliin jää vielä loputon värien ja kuvien leikki, josta jokaiselle varmasti löytyy keiton ja puuron täyteläisyyteen viimeisen silauksensa tuova täydellinen lautanen.

 

Siirry alkuun