KoKo syvä lautanen 24 cm, white, Arabia
13,90€
Swedish Grace syvä lautanen 25 cm, sten
22,00€
Taika syvä lautanen 22 cm, valkoinen, Iittala
22,18€
Cuba-lautanen 27,5 cm, Asa
11,90€
Taika syvä lautanen 22 cm, musta, Iittala
31,00€
Siirtolapuutarha syvä lautanen, Marimekko
27,00€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alessi
Arabia
Bloomingville
Broste
Bugatti
Daum
Denby
Design House Stockholm
Design Letters
Erik Bagger
Ernst Kirchsteiger
Eva Solo
Georg Jensen
Gustavsberg
Guzzini
Hardanger
Hay
House Doctor
Iittala
Kosta Boda
Kähler
Le Creuset
Lexington
Magnor
Marimekko
Muurla
Normann Copenhagen
Pentik
Pillivuyt
Portmeirion
Ritzenhoff
Rosendahl
Rosenthal
Royal Copenhagen
Royal Doulton
Seletti
Spode
Villeroy & Boch
Waterford
Wedgwood
Zwilling
Amelie
Asa
Cnb
Lumi
Mateus
Nude
Revol
Rorstrand
Sand
Villa
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Ellos
Finnish Design Shop
Iittala
Inessa
Makujakauppa
Room21 Design
Royal Design
Scandinavian Design Center
Stockmann sisustus
Zocohome
Poista kaikki suodattimet

Syvät lautaset

418 tuotetta 10 kaupasta
< Edellinen

Monikäyttöinen syvä lautanen

Syvät lautaset ovat tunnetusti välttämättömät, jos on edes silloin tällöin tapana nauttia keittoa tai puuroa. Suomalaisen ruokakulttuurin uudistuessa syviä lautasia saattaa nykyään kaivata kuitenkin myös vaikkapa pasta- tai wokkiaterialla. Pienemmät syvät lautaset puolestaan tulevat tarpeen kun etsii sopivaa kulhoa aamiaismuroille tai aamun terveyspommille jugurtille ja marjoille. Syviä lautasia onkin hyvä olla kaapissa useampaa kokoa, eikä haittaa varmaan ole siitäkään, että juhlakattauksiin on omat erityiset astiansa. Onhan arkisesta poikkeava esillepano osa tärkeä osa juhlatunnelman rakentamista.

Itämainen Design?

Japanilaisesta ruokakulttuurista ja esimerkiksi misokeitosta innostuneen kannattaa hankkia kuppimainen keittokulho, josta liemi on helppo siemailla. Ainakin Rosenthalin valikoimasta löytyy Brillance keittokuppi, jossa on korvat kahta puolen kuppia. Pasta ja itämaiset ruuat on hyvä syödä mahdollisimman pyöreäpohjaisesta syvästä lautasesta, jolloin kastike leviää tasaisesti, eikä keräänny reunoille. Arabian 24h sarjasta löytyy sekä erityistä laakeaa pastalautasta, että sekä keiton, pastan että wokin tarjoiluun erinomaisesti soveltuvaa syvää lautasta. Mikä parasta, se sopii myös pikkunaposteltavan tarjoiluastiaksi. Samaten Villeroy&Bochin modernia, kulmikasta muotoilua edustavasta New Wave sarjasta löytyvät sekä pastalautanen että syvä lautanen.

Syvät lautaset verkosta

Netistä syvät lautaset löytää varmasti helpoiten, tai ainakin netissä on helppo vertailla eri valmistajien valikoimaa ja hintoja. Valkoinen syvä lautanen on varma valinta, sillä valkoiseen ei juuri koskaan kyllästy ja valkoista vasten myös niin värikkäät keitot kuin puuroa koristavat marjat pääsevät esille. Väriä ja kuvioita kaipaavakaan ei kuitenkaan joudu nettikaupoilla valitsemaan vain parin hassun vaihtoehdon välillä. Rörstrandin Swedish Grace syvät lautaset ovat juhlavat ja värit hillittyjä, Le Creusetin lautasten värit puolestaan melkeinpä häikäisevät silmiä. Näiden kahden väliin jää vielä loputon värien ja kuvien leikki, josta jokaiselle varmasti löytyy keiton ja puuron täyteläisyyteen viimeisen silauksensa tuova täydellinen lautanen.

 

Siirry alkuun