Designkaupat.fi
Valitse kategoria
Valitse maton koko
X
50 x 80 cm
60 x 90 cm
70 x 100 cm
70 x 140 cm
80 x 200 cm
80 x 230 cm
90 x 200 cm
140 x 200 cm
170 x 240 cm
Ø 160 cm
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Bloomingville
Broste
Casa Stockmann
Design House Stockholm
ETOL Design
Ferm Living
Finlayson
Forme
Hem
Himla
Horredsmattan
House Doctor
Linum
Oyoy
Pappelina
Pentik
Rug Solid
Vallila Interior
Woodnotes
Ellos
Me
Saif
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Finnish Design Shop
Inessa
Nordic Nest
Royal Design
Rum21 Design
Stockmann sisustus
Poista kaikki suodattimet

Puuvilla ja pellavamatot

325 tuotetta 6 kaupasta
< Edellinen

Helpot ja kauniit puuvilla- ja pellavamatot 

Maton tehtävä on viimeistellä sisustus. Matolla on kätevää rajata ja jäsentää tilaa sekä luoda siihen kodikkuutta ja lämpöä. Lisäksi sillä voidaaan suojata lattiaa ja parantaa tilan akustiikkaa. Nyt, kun luonnonmukaisuus sisustuksessa on hyvin arvostettua, kannattaa mattojenkin materiaaleiksi valita luonnonmukaisia vaihtoehtoja, kuten puuvillaa tai pellavaa.

Pellavamatto on kestävä ja ryhdikäs

Pellava on ikivanha materiaali, josta on valmistettu vaatteita ja mattoja jo vuosituhansia sitten. Se sopiikin jämäkkänä materiaalina erinomaiseksi matonvalmistukseen. Pellavakuitu ei sähköisty, ja roskat saa pois imuroimalla. Pinta myös hylkii likaa ihan luonnostaan. Pellavamatto on ekologinen ja eettinen vaihtoehto: se kudotaan usein käsin. Puhtaiden pellavamattojen ohella myös pellava-paperinarumatot ovat suosittuja. 

Erinomaisen kaunis pellavasta valmistettu matto on Kristiina Lassuksen muotimalliston matot, kuten Oyo-matto. Matossa kohtaa tyylikkäästi moderni design ja perinteikäs valmistustapa. Kaikki mattoon tehtävät vaiheet tehdään käsityönä, joten tulos on upea - jokainen matto on uniikki, pehmeä, kiiltävä ja hienostunut yksinlönsä. Lyhytnukkainen matto on helppohoitoinen ja kauniisti sisustukseen sointuva.

Räsymatto on aina loistava valinta

Räsymatto on luottovalinta, ja tänä päivänä trendikkäämpi kuin koskaan. Tiesiväthän suomalaiset sen jo vuosisatoja sitten - räsymatto on käytännöllinen, kaunis ja lämmin. Se kudotaan kankaista leikatuista räsyistä eli kuteista. Se on kätevä hoitaa, sillä sen voi pestä itse vaikkapa perinteiseen tapaan mäntysuovalla. Värikäs räsymatto piristää takuulla tylsimmänkin keittiön! Etsi omasi vaikka kirppareilta tai klikkaa lempparisi ostoskoriin netissä. 

Kätevät puuvillamatot saa nykyään trendikkäästi myös upeissa etnisissä kuvioissa. Esimerkiksi House Doctor valmistaa todella tyylikkäitä, etnisin kuvioin somistettuja mattoja, jotka tuovat ilmettä esimerkiksi usein tylsäksi jäävään eteiseen. Myös trendikkäitä, luonnonmukaisia, ikään kuin pölyisen näköisiä mattoja on saatavilla, niin ikään House Doctorilta. 

Siirry alkuun