Designkaupat.fi
Valitse kategoria
Valitse tyyppi
X
Mortteli
Sitruspuristin
Valkosipulinpuristin
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alessi
Bloomingville
Craft
Design House Stockholm
Electrolux
Erik Bagger
Ernst Kirchsteiger
Eva Solo
Fiskars
Gense
Guzzini
Hay
House Doctor
Joseph Joseph
Koziol
Le Creuset
Linum
Master
Normann Copenhagen
RigTig
Skagerak
Smeg
Stelton
Tom Dixon
WMF
Wusthof
Zwilling
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Finnish Design Shop
Inessa
Makujakauppa
Nordic Nest
Royal Design
Rum21 Design
Poista kaikki suodattimet

Puristimet ja morttelit

74 tuotetta 6 kaupasta

Morttelit ja puristimet vapauttavat täyteläiset aromit

Niin mausteista kuin hedelmistä saa kaikki makunystyröitä hyväilevät aromit hyödynnettyä, jos ne jauhaa ja puristaa itse mahdollisimman tuoreina.

Pippuri- ja suolamyllyt ovat keittiön perusvalikoimaa, mutta samaan sarjaan pitäisi kulinaristin keittiössä kuulua myös mortteli. Morttelissa voi nimittäin jauhaa monenlaisia mausteita, jotka pippurimyllyyn eivät sovellu ja luoda omia mausteseoksiaan. Morttelissa jauhautuvat niin kuivatut chilit, sinapinsiemenet kuin ihan ne perinteiset pippuritkin. Jauhamisessa joutuu käyttämään aika lailla voimaa, joten morttelin on syytä olla tukeva ja survimenkin melko raskas. Jykevin vaihtoehto taitaa olla valurautainen mortteli. Valuraudan etu on hieman karhea pinta, mikä hillitsee pippurien karkailua petkeleen alta.

Morttelissa voi toki murskata ja jauhaa sekaisin pehmeämpääkin tavaraa, kuten vaikkapa juustoja ja pähkinöitä. Tuolloin myös marmoriset ja keraamiset huhmareet ovat kelpo vaihtoehtoja. Netistä löytää helposti monenlaisista eri materiaaleista valmistettuja mortteleita, ja netissä myös hintojen ja ominaisuuksien vertailu on helppoa. Esimerkiksi Norrman Copenhagenin puiset morttelit miellyttävät varmasti skandinaavisen muotoilun ystävää. Jamie Oliverin Graniitti morttelit puolestaan ovat kivitavaraa, ja niitä löytyy niin vaaleamman kuin tummemman harmaana.

Design Sitruspuristimet tuovat iloa kokkaukseen

Myös sitruspuristimien valikoima on laaja. Alessin Juicy Salif on jo vakiinnuttanut paikkansa modernien designklassikoiden joukossa, eikä ihme, sillä puristin on samaan aikaan sekä veistos että keittiöväline. Puristimen kerrotaan saaneen inspiraationsa Välimeren rannalla nautitusta ateriasta ja mustekalasta, mutta ehkä siinä voi nähdä myös vaikkapa avaruussukkulan. Tätä puristinta ei piilotella keittiön alalaatikkoon. Nettikaupoista voi tilata myös Norrman Copenhagenin kätevää Squeezer puristinta eri väreissä. Puristimessa on kaksi eri säätöä erikokoisille hedelmille ja suppilon avulla puristetun mehun saa kaadettua tiputtelematta. Vastapuristetussa mehussa on ihanasti hedelmälihaa ja varmasti kaikki vitamiinit ja makeus tallella.

Siirry alkuun