Aalto ritiläpenkki 153B, valkoinen, Artek
498,00€
Pirkka penkki, ruskea-musta, Artek
639,00€
Aalto ritiläpenkki 153A, koivu, Artek
529,00€
Aalto ritiläpenkki 153A, maalattu musta, Artek
595,00€
2-Dots penkki saarni-valkoinen, Nomess Copenhagen
195,00€
Georg penkki, tammi, Skagerak
699,00€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Artek
Bloomingville
By Lassen
Cane-Line
Fermob
Frama
Hay
Hillerstorp
House Doctor
Jabadabado
Massproductions
Maze
Menu
Nomess Copenhagen
Nordic
Röshults
SMD Design
Scherlin
Skagerak
Swedese
Vitra
Ellos
Hakola
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Ellos
Finnish Design Shop
Homeroom
Nordic Nest
Royal Design
Rum21 Design
Stockmann sisustus
Poista kaikki suodattimet

Penkit

135 tuotetta 7 kaupasta
< Edellinen

Perinteinen vai moderni penkki

Oletko ehkä kaivannut itsellesi eteiseen penkkiä, jossa laittaa kengät jalkaan tai pukea se oma pieni lapsi ulkovaatteisiin? Kaipaatko ehkä lastenhuoneeseen penkkiä, johon ripustaa vaatteet seuraavaa aamua varten? Ehkä kaipaat puistomaista penkkiä joko sisälle ulkoeteiseen tai ulos puutarhaasi.

Penkki on vanha keksintö. Penkki on huonekalu, jossa on istuintaso sekä jalat. Joissakin penkeissä on myös selkänoja. Yleensä penkki on useita istujia varten. Aluksi penkki tehtiin puusta, johon jätettiin puun oksat jaloiksi. Myöhemmin penkki kehittyi niin, että siihen tehtiin puusta itse jalat sekä ehkä jopa säilytyslaatikkokin. Penkin säilytyslaatikkoa käytettiin myös aikoinaan vuoteena. 

Artekin penkit pysyvät suosiossaan

Penkkejä on todella eri tyylisiä. Jos haluaa suosia suomalaista designia niin yksi kaikkien aikojen suosituimpia suomalaisia penkkejä on Artekin valmistama Pirkka penkki. Artekin Pirkka-sarja jäljittelee suomalaisia talonpoikaishuonekaluja. Ne on suunniteltu jo vuonna 1955 ja nuo kalusteet ilahduttavat edelleen suomalaisia. Yksi aikansa suosituimpia sisustusarkkitehtejä oli Ilmari Tapiovaara, joka on suunnitellut tämän käytännöllisen ja upean Pirkka-sarjan. Pirkka penkki on materiaaliltaan täyspuuta ja muistuttaa hyvin paljon perinteistä pirttipenkkiä. 

Jos haluaa vähän modernimpaa ja klassisempaa suomalaista muotoilua penkin osalta, on Artekin valmistama Alvar Aallon suunnittelema penkki yksi varteenotettavista vaihtoehdoista. Suomalaista designia parhaimmillaan ja ajattomimmillaan. Jos taas haluaa suosia vielä omaperäisempää tyyliä niin Swedesen valmistama Log penkki on designiltaan hyvin linjakasta ja kaunista. Nimensä mukaisesti se muistuttaa puunrunkoa tai tukkia ja on valmistettu koivuvanerista. 

Upeat designpenkit netistä

Netistä menkkejä löytyy varmasti jokaisen tyyliin sopivaa. Kaunis penkki huonetilassa on käytännöllisyyden lisäksi myös upea yksityiskohta, jos se edustaa etenkin designia. Se vangitsee ja luo ihan oman tunnelmansa tilaan. Designkaupat on koonnut erilaiset toinen toistaan upeamman penkit verkkosivuilleen.

Siirry alkuun