Designkaupat netissä
Valitse kategoria
Valitse koko
X
20 cm
22 cm
24 cm
25 cm
26 cm
28 cm
30 cm
Valitse tuotemerkki
X
Alessi
Eva Solo
Fiskars
Gense
Hackman
Iittala
OBH Nordica
Villeroy & Boch
De Buyer
Scanpan
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Finnish Design Shop
Homeroom
Iittala
Inessa
Poista kaikki suodattimet

Paistinpannut

88 tuotetta 4 kaupasta

Paistinpannun valinta

Valmistipa mitä ruokaa hyvänsä ei liikaa voi korostaa kunnollisen ja hyvän paistinpannun merkitystä. Hyvällä paistinpannulla valmistettu ruoka maistuu paremmalta ja ruuan valmistus käy kätevämmin ja nopeammin. Paistinpannuja on olemassa lukuisiin eri käyttötarkoituksiin ja oleellista onkin, että osaa hankkia omaan käyttötarkoitukseensa ja hellaansa sopivan paistinpannun. Netistä on kätevää tilata juuri omalle hellalle ja omalle käytölle parhaiten soveltuvan paistinpannun, sillä lukuisat designkaupat tarjoavat asiakkaalleen mitä yleellisempiä paistinpannuja.

Paistokasari on niin ikään paistinpannun ja kattilan välimuoto. Siinä on voi valmistaa monenlaiset kastikkeet sekä ruskistaa ja valmistaa ruokia. Ohukaisten ja munakkaan valmistukseen se ei käy korkean reunansa vuoksi. Materiaaliltaan paistokasareita on teräksisiä, valurautaisia ja pinnoitettuja alumiinisia. 

Paistinpannu käytön mukaiseksi

Wokkipannu on tarkoitettu erilaisten wokkien valmistukseen. Wokkipannussa on usein pienempi pohjamitta kuin paistokasarissa. Wokkia tehdessä esimerkiksi kanat valmistetaan nopeasti pienissä erissä  ja öljy kuumennetaan hyvin kuumaksi. Wokkipannussa on usein myös kahva tai kaksikin. Wokkipannuja löytyy samoissa materiaaleissa kuin muitakin paistinpannuja.

Grilli- ja parilapannut ovat paistinpannuja, jotka on tarkoitettu esimerkiksi pihvien paistamiseen. Niissä on grilliä muistuttava aaltomainen pohja, jolloin paistettava saa ihan uudenlaisen kauniin raitaisen pinnan. Onnistuneesti kokkaaminen sujuu, kun Grillipannun kuumentaa tarpeeksi kuumaksi. 

Paistinpannuja on tosi erilaisia ja valurautapannu on yksi kestävimpiä ja pitkäikäisimpiä. Se kestää hyvin lämpöä ja sillä saakin hyvin ruskistettua ja paistettua esimerkiksi pihvit. Nykyisin on olemassa paistinpannuja, jotka valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja niitä voi pestä koneessa sekä käyttää uunissa. Tällaisia valmistaa esimerkiksi Hackmann. 

Induktiolieden omistavan kannattaa tarkistaa, mitkä pannut sopivat omalle liedelle, koska jotkut kattilat ja paistinpannut eivät käy, jos niissä ei ole erikseen tehtyä pohjaa sitä varten. Induktioliedelle on olemassa myös ihan omia paistinpannuja ja nykyään on olemassa eräänlainen Controlinduc pinnoitus, joka estää paistinpannua kuumentumasta yli 250 astetta. Se estää ruokaa palamasta pohjaan. 

Paistinpannun hoito materiaalin mukaan

Pinnoitetuille paistinpannuille suositellaan käsiteltäväksi muovisilla ottimilla sekä käsinpesua ja kohtuullisen matalaa lämpötilaa. Valurautainen paistinpannu puolestaan kestää hyvin kuumentamista, mutta sitä ei saa pestä astiankoneessa eikä saippualla. Teräksisen paistinpannun voi pestä astianpesukoneessa. Netistä voi tilata haluamansalaisen paistinpannun juuri sellaisella designilla kuin haluaa. Valikoimaa on laajalti niin hinta kuin laatu kategoriassakin. 

Siirry alkuun