Designkaupat.fi
No 14 tuoli, musta, Ton
Ton

No 14 tuoli, musta, Ton

No 14 tuoli, musta/rottinki, Ton No 14 tuoli, kahvi/rottinki, Ton No 14 tuoli, musta, Ton No14 tuoli, valkoinen, Ton
Tuotetta ei ole juuri nyt saatavilla
(0)
 

Kaikkien tunteman wieniläistuolin virallinen nimi on Ton No 14, merkiltä TON. Michael Thonetin suunnittelema tuoli on tuttu erityisesti kultakauden taiteilijoiden maalauksista, mutta myös sen jälkeen wieniläistuoli on selvästi hallinnut niin taiteen kuin valokuvataiteen tuolikuvastoa. Ton-tuolin uusi tuleminen on tapahtunut nyt 2010-luvulla, kun sisustuksessa on alettu suosia luonnonmateriaaleja ja puuta sekä klassisia muotoja. Ton-tuoli sopii erityisesti skandinaavisen selkeään ja maanläheiseen tyyliin, mutta myös kaikenlaiseen muuhunkin sisustukseen.

 

Wieniläistuoli on vuodesta 1859 lähtien löytynyt monista kodeista ja ympäristöistä ympäri maailmaa. Kansakielisen nimensä tuoli sai siitä, kun tämä kevyt ja pieneen tilaan sopiva valtasi ensin Wienin kahvilat 1800-luvun puolivälissä. Tuoli valmistetaan kuudesta manuaalisesti taivutetusta pyökkitangosta, jotka kiinnitetään yhteen kahdella pultilla ja 10 ruuvillla. Tuolin istuinosa voi olla joko umpipuuta tai rottinkia. Tuolia saa pyökin värisenä, mustana sekä maalattuna eri väreissä. Pyökivärinen ja musta wieniläistuoli ovat kaikkein klassisimmat.

 

Nykykodeissa wieniläistuoli ottaa paikkansa siellä, mihin sen vain asettaa. Se sopii ruokapöytään monenlaisen pyötien pariksi, yhteen pianon kanssa, eteisen pikkutuoliksi, lasten koulupöydän tuoliksi, olohuoneen varatuoliksi ja miksi ei vaikka yöpöydäksi sängyn viereen. Wieniläistuolit viedään käsistä myös second hand -markkinoilla Suomessa.

 

Ton-tuolin koko:

  • Korkeus: 84 cm
  • Halkaisija: 40,5 cm
  • Istumakorkeus: 46 cm
4 1 5 1

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun