Designkaupat netissä
Pedrera sohvapöytä, Gubi
Gubi

Pedrera sohvapöytä, Gubi

Tuotetta ei ole juuri nyt saatavilla
 

Gubin Pedrera-sohvapöydässä yhdistyy innovatiivinen materiaalin suoma funktionaalisuus sekä orgaaninen muotoilu yhdistettyjä yllättävään materiaaliin eli lasiin. Pedrera-sohvapöytä tai kahvipöytä, se sopii moneen käyttötarkoitukseen, koostuu orgaanisesti muotoillusta lasisesta pöytälevystä sekä minimaalisesta taivutetusta metallijalasta.

 

Toisaalta voiko vähempää odottaakaan, sillä Pedrera pöydän on suunnitellut itse surrealistisen arkkitehtuurin ykkösnimi Antonio Gaudi. Pöytä on saanut inspiraation samannimisestä rakennuksesta, joka sijaitsee Barcelonassa. Vuonna 1955 kiinteistöyhtiö päätti muuntaa talon siihen asti varastona toimineen ullakon asuinkelpoiseksi, jolloin suunnittelutyö tilattiin Gaudilta. Asuntoja tehtiin 13, jotka kuitenkin numeroitiin 1-14 taikauskoisista syistä, ja Gaudi suunnitteli joukon rakennukseen ja tiloihin sopivia kalusteita myös. Pedrera sohvapöytä on yksi näistä.

 

Pöydän jalka on erityinen ihmetyksen aihe, suorastaan matemaattinen ilmestys. Se muodostuu ympyrään taivutetusta siksak kuviosta, joista kolme siksakin kulmaa nojaa maahan ja kolme pitää pöydän kantta päällään.

 

Pedrera-pöydän mitat:

  • Pituus 106 cm
  • Leveys 86 cm
  • Korkeus 38 cm
Siirry alkuun