Designkaupat.fi
Muumit Muki 30 cl Pidä Ruotsi Siistinä II, Arabia
Arabia

Muumit Muki 30 cl Pidä Ruotsi Siistinä II, Arabia

Tuotetta ei ole juuri nyt saatavilla
(0)
 

Muumimuki itsessään on ollut klassikko ja tuhansien suomalaisten intohimo jo kauan. Vuodesta 1990 lähtien vuosittain julkaistut posliiniset kupit ovat vieneet myös muita kuin suomalaisia mennessään. Muumimukien keräily on todella suosittua.

 

Muumimukit suunnittelee edelleen taiteilija Tove Slotte. Mukin muotoilu on Teema-sarjan teemuki ja tuotteet valmistaa suomalainen Arabia. Muumimukit valmistetaan Thaimaassa, lukuunottamatta jotain yksittäisiä koristuksia, joita tehdää Helsingissä Arabian tehtaalla.

 

Pidä Ruotsi siistinä on vuonna 2016 julkaistu suomalais-ruotsalaisen yhteistyön tulos. Arabian Muumi-tuotteet ja Ruotsin Håll Sverige Rent-säätiö kampanjoivat puhtaamman ympäristön puolesta erikoismuumimukilla. Hankkeella satsattiin nimenomaan vesistöjen suojeluun.

 

Muumimukeja on jo kymmeniä erilaisia. Joitakin malleja on tehty enemmän, toisia vähemmän. Vanhempia muumimukimalleja ei valmisteta enää, mikä lisää niiden keräilyarvoa. Muumimukeja on julkaistu joka vuosi jollain teemalla sekä lisäksi jokaiselle hahmolle oma mukinsa.

 

Muumihahmoilla on kaikilla omat erityispiirteensä ja luonteensa. Näitä Tove Slotte on pyrkinyt ilmentämään mukissa kuvalla ja väreillä. Moni suomalainen onkin löytänyt muumimukeista suosikkikuppinsa, jota mielellään käyttää aina. Toiset taas valitsevat omista muumimukeistaan hahmon ja värin aina oman mielentilansa mukaan.

4 1 5 1

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun