Designkaupat.fi
Aalto 401 nojatuoli, Artek
Artek

Aalto 401 nojatuoli, Artek

401-nojatuoli, Artek Aalto 401 nojatuoli, Artek 401-nojatuoli, Artek 401 Special Edition -nojatuoli, Artek Artek Aalto nojatuoli 401, valkoinen 401-nojatuoli, Artek |1| 401-nojatuoli, Artek |1|
2564,00€
(3)
Alvar Aalto suunnitteli korkeaselkänojaisen 401-klassikkonojatuolin vuonna 1933. Kevyt ja linjakas 401-nojatuoli otettiin heti käyttöön Paimion parantolan sisustuksessa. Aalto suunnitteli sen osaksi sisustusta suunnittelemaansa Paimion keuhkoparantolaan.   Klassikkonojatuoli on ollut tuttu näky suomalaisissa kodeissa etenkin 1980-luvulta lähtien, sillä.... Lue lisää
 

 • Toimitus
  1-2 päivää
  4,9 - 10 €
  Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksissa
  2564,00€
from €2564 to €2564 1
2564 Finnish Design Shop hinta tuotteelle
Aalto 401 nojatuoli, Artek hinnan kehitys

Alvar Aalto suunnitteli korkeaselkänojaisen 401-klassikkonojatuolin vuonna 1933. Kevyt ja linjakas 401-nojatuoli otettiin heti käyttöön Paimion parantolan sisustuksessa. Aalto suunnitteli sen osaksi sisustusta suunnittelemaansa Paimion keuhkoparantolaan.

 

Klassikkonojatuoli on ollut tuttu näky suomalaisissa kodeissa etenkin 1980-luvulta lähtien, sillä siitä tehtiin useita edullisia kopioita. Aallon alkuperäinen klassikko on kuitenkin Artekin mallistossa oleva 401, joka on valmistettu laadukkaasta koivuvanerista sekä erittäin laadukkaista ja kulutusta kestävistä kankaista. Alkuperäisessä 401-nojatuolissa on istuinosassa siksak-joustimet sekä vaahtovanu ja dacronvanu. Lopullisen pehmeyden ja miellyttävyyden istuinkokemukseen antaa tietysti muotoilu, joka joustaa, mutta ei keinu.

 

Klassikkonojatuoli on ollut osa suomalaista sisustusta jo pian 80 vuotta ja tulee varmasti olemaan vielä toiset lisää. Se on kestävä valinta, joka pysyy ajallisesti mukana trendeissä, muuttuneissa käyttötarkoituksissa ja kulutuksessa. Tuoli on helppo ja edullinen verhoiluttaa uudelleen, joten 401-klassikkotuoli on takuulla koko ihmisiän kestävä - ja siitä riittää vielä seuraavillekin sukupolville.

Taustaa: Alvar Aalto ja Paimion parantola = Paimio-tuoli

Klassikkonojatuoli 401 tunnetaan myös nimellä Paimio-tuoli, sillä se on varmasti suosituin Paimion keuhkoparantolan sisustukseen suunnitelluista tuoleista. Alvar Aalto voitti Paimion keuhkoparantolan suunnitelmillaan suunnittelukilpailun vuonna 1929. Aalto suunnitteli täydellisesti myös parantolan sisustuksen: seinähyllyt, jakkarat, tuolit, nojatuolit, penkit, lamput, valaisimet, sängyt, pöydät, instrumenttivaunut, ruokailuvaunut... Suunnitelmiin kuuluivat jopa kiinteät kalusteet, kuten lavuaarit, hanat, vaatekaapit, peilit ja peilin kannakkeet. Paimio oli täydellinen funktionaalinen kokonaisuus, ja se on nykyään Turun alueen merkittävimpiä nähtävyyksiä.

 

Paimion esine-, tuote- ja huonekalulista on todella vaikuttava. Huomattava osa näistä huonekaluista otettiinkin mukaan 30-luvulla perustetun Artekin valikoimaa.

 

Katso video Paimion parantolasta: bongaatko klassikkotuolin 401?

 

 

 


 • Verkkokauppa: Finnish Design Shop
 • Toimitusaika: 1-2 päivää
 • Toimituskulut: 4,9 - 10 €
  Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksissa
 • Maksutavat: Verkkopankit, Luottokortit, Lasku, Osamaksu, Paypal, Postiennakko
 • Toimitustavat: Posti, Kotiinkuljetus
4.7 3 5 1

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun