Welcome Ovimatto 50 x 80 cm, Grey, Linie Design
47,38€
Viggo Star Ovimatto 70 x 50, Stone Metallic/Vanilla, Pappelina
39,31€
Geo Metric Ovimatto 45 x 75 cm, Musta, TICA COPENHAGEN
47,38€
Casa Ovimatto 50 x 80 cm, Grey, Linie Design
47,38€
Surface Ovimatto 50 x 80 cm, Natural, Linie Design
28,23€
Viggo One Ovimatto 50 x 70 cm, Black/Vanilla, Pappelina
42,00€
Valitse kategoria
Valitse maton koko
X
40 x 80 cm
45 x 75 cm
50 x 70 cm
50 x 80 cm
60 x 90 cm
70 x 50 cm
70 x 100 cm
90 x 60 cm
90 x 200 cm
Valitse tuotemerkki
X
Bloomingville
Brita Sweden
Dixie
ETOL Design
Horredsmattan
House Doctor
Linie Design
Pappelina
Pentik
TICA COPENHAGEN
Vallila Interior
Devlon
Ellos
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Ellos
Homeroom
Room21 Design
Royal Design
Scandinavian Design Center
Stockmann sisustus
Poista kaikki suodattimet

Ovimatot

305 tuotetta 6 kaupasta
< Edellinen

Desing ovimatto viimeistelee kodin

Ovimatto toivottaa talonväen ja vieraat tervetulleeksi heti eteisessä, joten hyvään ovimattoon kannattaa panostaa. Usein ovimatto joutuu jo sijaintinsa takia kovaan prässiin, joten ovimaton laadulla on merkitystä. Ovimaton voi tilata kätevästi myös netistä ja valinnanvaraa riittääkin verkkokaupoissa hyvin. Netistä ostettaessa kannattaa ottaa avuksi mitta, jolla voi hahmottaa helposti ostettavan tuotteen kokoa. Yleensä pienet ovimatot ovat 40x60cm, keskikokoiset taas 50x75cm ja isot 70x90 cm. Eteisessä kannattaa yleensä suosia vähän isompaa ovimattoa etenkin jos eteisessä ei ole muita mattoja.
 

Panosta valinnassa laatuun 

Suomen oloissa vettä, lunta ja kuraa tulee väistämättä jonkin verran sisälle, joten myös ovimaton materiaali kannattaa miettiä tarkkaan. Vaihtoehtona on laittaa yksi ovimatto ulos, ulko-oven eteen, jolloin suurimmat vedet ja kurat tarttuvat jo siihen. Ulkona oleva ovimatto voi olla materiaaliltaan luonnonkumia, polyamidia tai muovia. Ulkona kannattaa suosia painavaa ovimattoa, joka pysyy hyvin paikoillaan. Toisen keveämmän kynnysmaton voi ostaa sitten sisäeteiseen, jolloin kynnysmatto tuo samalla kodikkuutta mutta varmistaa samalla, että suurin osa liasta pysähtyy mattoon. 

Ovimatto on helppohoitoinen

Ovimatolle voi olla tarvetta useassa eri paikassa, kodista riippuen. Yleensä parvekkeen tai terassin oven edessä on hyvä olla ovimatto, joka estää roskien ja lian kulkeutumisen ulkoa sisälle. Ovimatto toimii hyvin myös kylpyhuoneen edessä, josta kävellään monesti varpasillaan ja usein myös vähän märillä jaloilla suihkun tai saunan jälkeen. Jos ovimatolla kävellään varpasillaan, kannattaa materiaaliksi valita pehmeämpi ovimatto. Pappelina on ruotsalainen tuotemerkki, joka valmistaa laadukkaita muovimattoja, jotka sopivat loistavasti myös ovimatoiksi niin sisä- kuin ulkotiloihin. Pappelinan loimi on valmistettu polyesteristä ja kude on PVC-muovia ja materiaali on saatu todella pehmeäksi ja miellyttäväksi. Pappelina-matot ovat myös kevyitä ja ohuita, jolloin ovet aukeavat niiden päältä vaivattomasti. Ovimaton tärkeitä ominaisuuksia on myös helppohoitoisuus. Yleensä ovimatot voi kätevästi pyyhkiä märällä liinalla tai huuhtoa vedellä.  Osan matoista voi pestä myös pyykkikoneessa. 

Siirry alkuun