Foot Wear Ovimatto 80 x 185 cm, Musta/Harmaa, TICA COPENHAGEN
75,00€
Shag S -kynnysmatto, chilewich
59,90€
Viggo Star Ovimatto 70 x 50, Stone Metallic/Vanilla, Pappelina
39,00€
Viggo One Ovimatto 50 x 70 cm, Black/Vanilla, Pappelina
39,00€
Surface Ovimatto 50 x 80 cm, Natural, Linie Design
29,00€
Casa Ovimatto 50 x 80 cm, Grey, Linie Design
48,00€
Valitse kategoria
Valitse maton koko
X
40 x 80 cm
45 x 75 cm
50 x 70 cm
50 x 80 cm
60 x 90 cm
80 x 50 cm
80 x 120 cm
90 x 60 cm
90 x 200 cm
Valitse tuotemerkki
X
Bloomingville
Dixie
ETOL Design
House Doctor
Lexington
Linie Design
Pappelina
Pentik
TICA COPENHAGEN
Vallila Interior
Chilewich
Devlon
Ellos
Polytuft
Sepri
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Ellos
Room21 Design
Royal Design
Scandinavian Design Center
Stockmann sisustus
Poista kaikki suodattimet

Ovimatot

160 tuotetta 5 kaupasta
< Edellinen

Desing ovimatto viimeistelee kodin

Ovimatto toivottaa talonväen ja vieraat tervetulleeksi heti eteisessä, joten hyvään ovimattoon kannattaa panostaa. Usein ovimatto joutuu jo sijaintinsa takia kovaan prässiin, joten ovimaton laadulla on merkitystä. Ovimaton voi tilata kätevästi myös netistä ja valinnanvaraa riittääkin verkkokaupoissa hyvin. Netistä ostettaessa kannattaa ottaa avuksi mitta, jolla voi hahmottaa helposti ostettavan tuotteen kokoa. Yleensä pienet ovimatot ovat 40x60cm, keskikokoiset taas 50x75cm ja isot 70x90 cm. Eteisessä kannattaa yleensä suosia vähän isompaa ovimattoa etenkin jos eteisessä ei ole muita mattoja.
 

Panosta valinnassa laatuun 

Suomen oloissa vettä, lunta ja kuraa tulee väistämättä jonkin verran sisälle, joten myös ovimaton materiaali kannattaa miettiä tarkkaan. Vaihtoehtona on laittaa yksi ovimatto ulos, ulko-oven eteen, jolloin suurimmat vedet ja kurat tarttuvat jo siihen. Ulkona oleva ovimatto voi olla materiaaliltaan luonnonkumia, polyamidia tai muovia. Ulkona kannattaa suosia painavaa ovimattoa, joka pysyy hyvin paikoillaan. Toisen keveämmän kynnysmaton voi ostaa sitten sisäeteiseen, jolloin kynnysmatto tuo samalla kodikkuutta mutta varmistaa samalla, että suurin osa liasta pysähtyy mattoon. 

Ovimatto on helppohoitoinen

Ovimatolle voi olla tarvetta useassa eri paikassa, kodista riippuen. Yleensä parvekkeen tai terassin oven edessä on hyvä olla ovimatto, joka estää roskien ja lian kulkeutumisen ulkoa sisälle. Ovimatto toimii hyvin myös kylpyhuoneen edessä, josta kävellään monesti varpasillaan ja usein myös vähän märillä jaloilla suihkun tai saunan jälkeen. Jos ovimatolla kävellään varpasillaan, kannattaa materiaaliksi valita pehmeämpi ovimatto. Pappelina on ruotsalainen tuotemerkki, joka valmistaa laadukkaita muovimattoja, jotka sopivat loistavasti myös ovimatoiksi niin sisä- kuin ulkotiloihin. Pappelinan loimi on valmistettu polyesteristä ja kude on PVC-muovia ja materiaali on saatu todella pehmeäksi ja miellyttäväksi. Pappelina-matot ovat myös kevyitä ja ohuita, jolloin ovet aukeavat niiden päältä vaivattomasti. Ovimaton tärkeitä ominaisuuksia on myös helppohoitoisuus. Yleensä ovimatot voi kätevästi pyyhkiä märällä liinalla tai huuhtoa vedellä.  Osan matoista voi pestä myös pyykkikoneessa. 

Siirry alkuun