Designkaupat netissä
Valitse kategoria
Muumimuki
X
Haisuli
Muumimamma
Muumipappa
Muumipeikko
Mörkö
Niisku
Niiskuneiti
Pikku Myy
Valitse tuotemerkki
X
Arabia
Iittala
Muurla
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Iittala
Inessa
Poista kaikki suodattimet

Muumimukit

26 tuotetta 2 kaupasta

Keräilijän intohimona Muumimukit

Kun ensimmäiset muumituotteet valmistuivat suomalaiselta Arabialta 1950-luvulla, ne olivat lasten astioita. Jo silloin moni ihastui tuohon Muumi kuosiin Arabian astioissa. Varsinainen buumi alkoi kuitenkin vasta Muumituotteiden uudelleen tulossa vuonna 1990. Siitä lähtien yhtä useampi suomalainen on menettänyt sydämensä noille klassisille muumimukeille ja yhä useamman kotoa löytyy muumimukeja. Legendaarinen Muumi-muki on nyt suositumpi kuin koskaan niin kuin muutkin muumi-astiaston tuotteet. 

Mukit välittävät elämänasennetta

Muumimukit valmistaa Arabia ja uusia Muumimukeja ilmestyy tuon tuostakin. Arabia valmistaa myös erinäisiä erikoiseriä Muumimukeista. Muumilaakson hahmoista löytyy lukuisia erilaisia mukeja ja jotkut ovatkin vallan harvinaisia. Tove Janssonin luomassa Muumimaailmassa seikkalevat erilaiset Muumit ja hahmot. Jokainen on erilainen ja kantaa erilaista elämänasennetta. Mukana on niin mukautuvia kuin toisinajatteleviakin hahmoja. Tove Jansson nuosi suosioon 1940-luvulla ensimmäisten Muumi-kirjojen ilmestyessä markkinoille.

Muumimukit netistä

Netti on hyvä paikka löytää Muumimukeja laajasta kategoriasta ja useat designkaupat myyvätkin tätä suomalaisten suosiossa viihtyvää Arabian Muumi-mukisarjaa. Muumimukit käyvät niin kahvi kuin teemukeinakin. Muumimukit ovat myös suosittuja lahjoja niin ystäville kuin kummilapsillekin. 

Tällainen upea Muumimaailma kaikkine hauskoine tapahtumineen on saanut ihmiset innostumaan niin vanhemmat kuin nuoremmatkin hankkimaan hurjia määriä Muumimukeja. Toiset ostavat omaan käyttöönsä, toiset puolestaan keräävät arvoa ja myyvä eteenpäin. Netissä Muumi-mukeja myyvät ainakin Room21, Scandinavian design center, Inessa sekä Royal design.

Muumimukien hinnat

Muumimukien korkeat hinnat ovat puhuttaneet monilla keskustelupalstoilla. Kaupassa ja Netissä Muumimukit maksavat noin 15 euron ja 40 euron välimaastossa. Muumimukeja valmistetaan sarjoittain ja usein sarjat kestävät vuodesta muutamaan vuotta. Sarjan päätyttyä hinnat voivat nousta pilviin, useista sadoista euroista jopa yli tuhanen euron hintoihin. Usein käytettyjä muumimukeja kaupataan Torissa tai Huuto.netissä, mutta niitä löytää myös Facebookin ostetaan-myydään -ryhmistä. Muumimuki ei ole ollenkaan huonompi sijoitus, erityisesti erikoismukeja kannattaa pitää silmällä. Kalleimpia muumimukeja ovat Muumipeikko unelmoi muumimuki, Millenium muumimuki ja Iltapurehdus muumimuki. Kalleimpana kuitenkin on Fazerin erikoismuumimuki, josta on joidenkin lähteiden mukaan maksettu jopa 4500 euroa. Muumimukin hintaa selittää pieni painosmäärä ja suhteellisen vanha ikä. Kyseistä mukia on valmistettu vain vuonna 2004 yhteensä 400 kappaletta. 

Siirry alkuun