Designkaupat.fi
Valitse kategoria
Valitse lusikan tyyppi
X
Jälkiruokalusikka
Kahvilusikka
Keittolusikka
Pöytälusikka
Ruokalusikka
Tarjoilulusikka
Teelusikka
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alessi
Bodum
Broste
Bugatti
Casa Stockmann
Christofle
Design House Stockholm
Ernst Kirchsteiger
Ferm Living
Fiskars
Gense
Georg Jensen
Global
Guzzini
Hackman
Hardanger
Hay
House Doctor
Iittala
Klong
Kähler
Marimekko
Mema/Gab
Pentik
Rosenthal
Sagaform
Stelton
Villeroy & Boch
WMF
Zwilling
Cnb
Ekobo
Mimou
Pintiinox
Pintinox
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Ellos
Finnish Design Shop
Iittala
Inessa
Makujakauppa
Nordic Nest
Royal Design
Rum21 Design
Stockmann sisustus
Poista kaikki suodattimet

Lusikat

318 tuotetta 9 kaupasta
< Edellinen

Lusikoita moneen tarkoitukseen

Lusikoiden historia juontaa kivikaudelle saakka. Miten sitä onkaan ihmiset jo silloin osanneet valmistaa puusta ensimmäiset lusikkansa ruuan syömistä varten. Sanotaan, ettö suomeen ensimmäiset lusikat rantautuivat Turun seudulle ensimmäisen vuosituhannen jälkeen. Tuolloiset lusikat oli valmistettu puusta, sarvista tai luusta. Nykyisin lusikat valmistetaan useimmiten ruostumattomasta teräksestä tai lapsille muovista. Lusikka on ruokailuväline, jolla syödään pääasiassa nestemäisiä ruokia kuten keittoja, puuroja sekä myös leivonnaisia ja jälkiruokia. 

Lusikoita on hyvin monenlaisia erilaisiin tarkoituksiin. On olemassa perinteinen ruokalusikka sekä pieni eli kahvi lusikka. Näiden lisäksi on olemassa toinen toistaan tyylikkäämpiä sarjoja design lusikoita, kuten teelusikat, joka on kooltaan ruokalusikan ja kahvilusikan väliltä. Lisäksi on olemassa erilaisia tarjoilulusikoita. joita käytetään esimerkiksi erilaisten kastikkeiden tarjoiluun. 

Perinteinen kastelusikka

Ei ole ollenkaan hassumpi vaihtoehto ostaa kummilapselle kummilusikkaa, joka jää lapselle muistoksi kastenpäivänä. Se onkin varsin vanha perinne. Muumi lusikat ovat todella suosittuja kummilusikkana. Tyypillisesti kummilusikkaan kaiverretaan lapsen syntymäpaino sekä syntymäaika ja päivä. Lisäksi tarjoilulusikoita valmistetaan puisia, jotka sopivat myös salaatin tarjoiluun. Lusikat toimivat myös mittoina. On olemassa teelusikkamitta sekä ruokalusikkamitta.

Erilaiset lusikat netistä

Erilaisia lusikoita onkin netistä saatavilla juuri oman tarpeen mukaan. Erilaiset designkaupat tarjoavat toinen toistaan tyylikkäämpää ja modernimpaa designia lusikoidenkin kategoriassa. Netistä saat helposti haluamasi tilaamalla ja pienellä vaivalla. Nettikaupoista tilaaminen on varsin kätevää ja vaivatonta, se onnistuu niin tietokoneella kuin tabletilla ja älypuhelimellakin.

Siirry alkuun