Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alessi
Almedahls
Arabia
Arne Jacobsen
Blomus
Bloomingville
Bodum
Broste
Bugatti
Cross
Daum
Day Home
Denby
Design House Stockholm
Design Letters
Erik Bagger
Eva Solo
Ferm Living
Fiskars
Foscarini
Frama
Georg Jensen
Goebel
Gustavsberg
Guzzini
Hardanger
Hario
Hay
Hoptimist
House Doctor
Höganäs
Iittala
JellyBean
Jensen
Kauniste
Kosta Boda
Koziol
Kukka
Kähler
Le Creuset
Lexington
Lisa Bengtsson
Magisso
Magnor
Marimekko
Master
Menu
Muurla
Muuto
Nachtmann
Newport
Nordic
Normann Copenhagen
OBH Nordica
Olle Eksell
Oyoy
Pentik
Pillivuyt
Portmeirion
Riedel
Ritzenhoff
Rosendahl
Rosenthal
Rosti
Royal Copenhagen
Royal Doulton
SELETTI
Sagaform
Skagerak
Skultuna
Spode
Staub
Stelton
Villeroy & Boch
Vitra
WMF
Wedgwood
Wesco
Zwilling
Aerobie
Airam
Aladdin
Chemex
Churchill
Cnb
De Buyer
Dunoon
Kilner
Kinto
Littlephant
Mateus
Peking
Rice
Star
Villa
Ørskov
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Finnish Design Shop
Iittala
Inessa
Room21 Design
Royal Design
Scandinavian Design Center
Stockmann sisustus
Poista kaikki suodattimet

Kupit & mukit

3922 tuotetta 7 kaupasta
< Edellinen

Mukit nostavat suosiotaan

Kupit ja mukit ovat varsin vanha keksintö ja meidän jokaisen arkipäiväisessä käytössä. Emme edes ajattele, miten usein otamme sieltä kaapista mukin tai kupin ja juomme siitä niin kahvia, vettä kuin mitä tahansa muutakin juomaa. Etenkin ennen esimerkiksi kahvikupit olivat kovassa käytössä niin arkena kuin juhlanakin. Kahvijuotiin aina kahvikupista, joka on usein pieni, ohutreunainen ja pieni korvallinen. Sen yhteydessä käytettiin usein aluslautasta. 

Yhä enemmän kahvikupin tilalle on tullut kahvimuki. Muki on kuppia selvästi paksureunaisempi sekä isompi korvaltaan, kooltaan ja usein suoraseinäinen, ei tosin aina. Mukit ovat vallaanneet suomalaistenkin kodit niin kahvin kuin teenkin juoma-astiana. Jopa juhlissa katetaan kuppien tilalle mukit. Nyt onkin saatavilla runsaasti erilaisia ja erikokoisia mukeja. Pienet kahvikupit ovat hieman saaneet antaa paikkaansa mukeille. 

Muumimuki on suomalaisten suosiossa

On olemassa myös erilaisia pieniä kuppeja kuten munakuppeja kananmunia varten sekä erilaisia lattemukeja ja purnukoita ja purkkeja kekseille ja muille pikku jutuille. Designkaupat myyvät erilaisia sarjoja ja kaunista design astiastoja. Jokainen löytää takuulla oman mielensä mukaiset astiat näistä lukuisista designkaupoista, joita netti on nykyisin pullollaan. 

Mukien käytön lisääntyessä on myös tarjonta lisääntynyt valtavasti. Mukeja käytetään lukuisiin eri tarkoituksiin aina teen ja kahvin juonnista kukka-purkeiksi ja hammasharjakupiksi. Erilaisia mukeja ja kuppeja löytyy niin Marimekon suomalaista designia kuin myös Iittalalta. Yksi suosituimpia mukeja suomalaisille lienee Arabian Muumi-mukit. Niitä monet keräilevät ja ostavat hyvin mielellään. 

Netistä onkin varsin vaivatonta surffata itselleen tyylikkään kahviastiastot kuin iltateemukitkin. Varsin paljon aikaa säästävää on suosia erilaisia designkauppoja netissä kuin kivijalkamyymälöitä. Tuotteet saa kotiin postitettuina ja niillä on palautusoikeus. Kukapa ei nauttisi nykyisen helppoa shoppailua, jonka vain netti mahdollistaa jopa älypuhelimille.