Fiskars Functional Form Usuba-veitsi
22,90€
Fiskars Fuzion Yanagiba-veitsi
33,90€
Pure Black kokkiveitsi, iso, Stelton
129,00€
Ideal Leikkuuveitsi 10 cm, sabatier
69,01€
Functional Form Ranskalainen Kokkiveitsi 20 cm, Fiskars
22,00€
Pure Black kokkiveitsi, pieni, Stelton
59,90€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alessi
Berghoff
Chroma Type 301
Design House Stockholm
Eva Solo
Fiskars
Gense
Georg Jensen
Global
Joseph Joseph
Kyocera
Le Creuset
OBH Nordica
Stelton
Victorinox
WMF
Wusthof
Zwilling
Arcos
Kai
Mac
Peugeot
Sabatier
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Ellos
Finnish Design Shop
Inessa
Makujakauppa
Nordic Nest
Royal Design
Stockmann sisustus
Poista kaikki suodattimet

Kokkiveitset

314 tuotetta 7 kaupasta
< Edellinen

Kokkiveitsi on keittiön kingi

Jos keittiöön saisi ostaa ainoastaan yhden veitsen, niin sen kannattaa olla kokkiveitsi. Kokkiveitsi on veitsistä tärkein ja monipuolisin. Laadukkaaseen kokkiveitseen panostaminen onkin mitä järkevin investointi.

Laadukas kokkiveitsi tekee ruoanlaitosta hauskaa

Kunnollinen kokkiveitsi toimii erittäin hyvin yleisveitsenä, jolla voi leikata käytännössä mitä tahansa aina vihanneksista lihaan ja leipään. Laadukkaan kokkiveitsen sijasta tai sen rinnalle voi hankkia japanilaisen kokkiveitsen eli santokuveitsen. Sillä pystyy leikkaamaan vielä tarkemmin ja ohuempaa jälkeä kuin tavallisella kokkiveitsellä. 

Kun kokkiveitsen merkitystä keittiöpuuhissa ei voi kieltää, niin sen valinta kannattaa tehdä huolella. Netissä on kätevää vertailla erilaisten veitsien ominaisuuksia ja lukea arvosteluja. Perussäännöksi nähdään kuitenkin, että hyvää veistä ei saa halvalla. Halvat veitset valmistetaan huonommasta materiaalista, joten ne ovat alusta lähtien tylsempiä eikä niitä saa terotettua enää teräväksi. Hintavampi, laadukas keittiöveitsi sen sijaan kestää aikaa vaikka kuinka, sillä laadukkaan materiaalin saa terotettua aina uudelleen teräväksi. 

Japanilainen veitsi on maailmankuulu

Japanilaiset tunnetusti osaavat valmistaa erinomaisia veitsiä. Pitkät perinteet veitsien valmistuksessa näkyvät tuloksissa, ja niin ikään japanilainen muotoilu on maailmanluokkaista. Materiaalina toimivat parhaimmat ja kovimmat teräsmateriaalit. Tunnetuimpia japanilaisia veitsivalmistajia ovat esimerkiksi MAC tai Global. 

Tyypillisesti keittiöveitsenä käytetään teräsveitsiä, mutta niiden rinnalle ovat viime vuosina nousseet myös keraamiset veitset. Ne valmistetaan kovasta keraamiseoksesta ohuiksi ja teräviksi veitsiksi. Keraamiveitsi on moninkertaisesti teräsveistä terävämpi ja myös säilyttää terävyytensä, mutta toisaalta se on alttiimpi hajoamaan kuin teräsveitsi. Keraaminen veitsi on myös hyvin kevyt ja helppo käsitellä eivätkä ne jätä makuja tai tummentumia ruokaan kuten teräsveitset toisinaan. Takuulla laadukkaita keraamisia veitsiä saa esimerkiksi japanilaiselta Kyoceralta. 

Siirry alkuun