Pure Black kokkiveitsi, pieni, Stelton
59,90€
Functional Form Ranskalainen Kokkiveitsi 20 cm, Fiskars
20,00€
Ideal Leikkuuveitsi 10 cm, sabatier
51,00€
Jamie Oliver Kokkiveitsi, Malli T1
70,00€
Pure Black kokkiveitsi, iso, Stelton
112,00€
Kyocera Leikkuuveitsi Delux, Musta
283,00€
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Cristel
Fiskars
Global
Hackman
Jamie Oliver
Kyocera
Le Creuset
OBH Nordica
Stelton
Victorinox
WMF
Wüsthof
Zwilling
Arcos
Epicure
Mac
Sabatier
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Ellos
Inessa
Royal Design
Scandinavian Design Center
Stockmann sisustus
Poista kaikki suodattimet

Kokkiveitset

231 tuotetta 5 kaupasta
< Edellinen

Kokkiveitsi on keittiön kingi

Jos keittiöön saisi ostaa ainoastaan yhden veitsen, niin sen kannattaa olla kokkiveitsi. Kokkiveitsi on veitsistä tärkein ja monipuolisin. Laadukkaaseen kokkiveitseen panostaminen onkin mitä järkevin investointi.

Laadukas kokkiveitsi tekee ruoanlaitosta hauskaa

Kunnollinen kokkiveitsi toimii erittäin hyvin yleisveitsenä, jolla voi leikata käytännössä mitä tahansa aina vihanneksista lihaan ja leipään. Laadukkaan kokkiveitsen sijasta tai sen rinnalle voi hankkia japanilaisen kokkiveitsen eli santokuveitsen. Sillä pystyy leikkaamaan vielä tarkemmin ja ohuempaa jälkeä kuin tavallisella kokkiveitsellä. 

Kun kokkiveitsen merkitystä keittiöpuuhissa ei voi kieltää, niin sen valinta kannattaa tehdä huolella. Netissä on kätevää vertailla erilaisten veitsien ominaisuuksia ja lukea arvosteluja. Perussäännöksi nähdään kuitenkin, että hyvää veistä ei saa halvalla. Halvat veitset valmistetaan huonommasta materiaalista, joten ne ovat alusta lähtien tylsempiä eikä niitä saa terotettua enää teräväksi. Hintavampi, laadukas keittiöveitsi sen sijaan kestää aikaa vaikka kuinka, sillä laadukkaan materiaalin saa terotettua aina uudelleen teräväksi. 

Japanilainen veitsi on maailmankuulu

Japanilaiset tunnetusti osaavat valmistaa erinomaisia veitsiä. Pitkät perinteet veitsien valmistuksessa näkyvät tuloksissa, ja niin ikään japanilainen muotoilu on maailmanluokkaista. Materiaalina toimivat parhaimmat ja kovimmat teräsmateriaalit. Tunnetuimpia japanilaisia veitsivalmistajia ovat esimerkiksi MAC tai Global. 

Tyypillisesti keittiöveitsenä käytetään teräsveitsiä, mutta niiden rinnalle ovat viime vuosina nousseet myös keraamiset veitset. Ne valmistetaan kovasta keraamiseoksesta ohuiksi ja teräviksi veitsiksi. Keraamiveitsi on moninkertaisesti teräsveistä terävämpi ja myös säilyttää terävyytensä, mutta toisaalta se on alttiimpi hajoamaan kuin teräsveitsi. Keraaminen veitsi on myös hyvin kevyt ja helppo käsitellä eivätkä ne jätä makuja tai tummentumia ruokaan kuten teräsveitset toisinaan. Takuulla laadukkaita keraamisia veitsiä saa esimerkiksi japanilaiselta Kyoceralta. 

Siirry alkuun