Designkaupat netissä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Fiskars
Global
OBH Nordica
Stelton
Victorinox
Wusthof
Arcos
Mac
Sabatier
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Homeroom
Inessa
Poista kaikki suodattimet

Kokkiveitset

59 tuotetta 2 kaupasta

Kokkiveitsi on keittiön kingi

Jos keittiöön saisi ostaa ainoastaan yhden veitsen, niin sen kannattaa olla kokkiveitsi. Kokkiveitsi on veitsistä tärkein ja monipuolisin. Laadukkaaseen kokkiveitseen panostaminen onkin mitä järkevin investointi.

Laadukas kokkiveitsi tekee ruoanlaitosta hauskaa

Kunnollinen kokkiveitsi toimii erittäin hyvin yleisveitsenä, jolla voi leikata käytännössä mitä tahansa aina vihanneksista lihaan ja leipään. Laadukkaan kokkiveitsen sijasta tai sen rinnalle voi hankkia japanilaisen kokkiveitsen eli santokuveitsen. Sillä pystyy leikkaamaan vielä tarkemmin ja ohuempaa jälkeä kuin tavallisella kokkiveitsellä. 

Kun kokkiveitsen merkitystä keittiöpuuhissa ei voi kieltää, niin sen valinta kannattaa tehdä huolella. Netissä on kätevää vertailla erilaisten veitsien ominaisuuksia ja lukea arvosteluja. Perussäännöksi nähdään kuitenkin, että hyvää veistä ei saa halvalla. Halvat veitset valmistetaan huonommasta materiaalista, joten ne ovat alusta lähtien tylsempiä eikä niitä saa terotettua enää teräväksi. Hintavampi, laadukas keittiöveitsi sen sijaan kestää aikaa vaikka kuinka, sillä laadukkaan materiaalin saa terotettua aina uudelleen teräväksi. 

Japanilainen veitsi on maailmankuulu

Japanilaiset tunnetusti osaavat valmistaa erinomaisia veitsiä. Pitkät perinteet veitsien valmistuksessa näkyvät tuloksissa, ja niin ikään japanilainen muotoilu on maailmanluokkaista. Materiaalina toimivat parhaimmat ja kovimmat teräsmateriaalit. Tunnetuimpia japanilaisia veitsivalmistajia ovat esimerkiksi MAC tai Global. 

Tyypillisesti keittiöveitsenä käytetään teräsveitsiä, mutta niiden rinnalle ovat viime vuosina nousseet myös keraamiset veitset. Ne valmistetaan kovasta keraamiseoksesta ohuiksi ja teräviksi veitsiksi. Keraamiveitsi on moninkertaisesti teräsveistä terävämpi ja myös säilyttää terävyytensä, mutta toisaalta se on alttiimpi hajoamaan kuin teräsveitsi. Keraaminen veitsi on myös hyvin kevyt ja helppo käsitellä eivätkä ne jätä makuja tai tummentumia ruokaan kuten teräsveitset toisinaan. Takuulla laadukkaita keraamisia veitsiä saa esimerkiksi japanilaiselta Kyoceralta. 

Siirry alkuun