Designkaupat netissä

Kirkasvalolamput

3 tuotetta 1 kaupasta

Kirkasvalolamppu ehkäisee väsymystä

Kirkasvalolamppu on pelastus kaamosväsymykseen, josta kärsii säteilyturvakeskuksen mukaan noin 40% suomalaisista. Syksyn tullen auringon valon määrä vähenee ja kaamosoireet alkavat. Kirkasvalolaite on tehokas keino ehkäistä väsymystä ja hoitomuoto tepsiikin useimmille ihmisille. Kirkasvalolaitteiden lisäksi on olemassa sarastusvaloja ja herätysvaloja, jotka helpottavat nimensä mukaisesti heräämistä. Kirkasvalokuullokkeilla valon sanotaan vaikuttavan aivoihin suoraan korvakäytävien kautta. Kirkasvalohoito on tutkitusti tehokasta ja se voi myös ennaltaehkäistä masennusta. Jos kärsii kaamosoireista, kannattaa ehdottomasti kokeilla kirkasvalohoito lampun vaikutuksia.

Kirkasvalolaite toimii parhaiten aamulla

Kirkasvalolaitteiden käytön tulisi painottua aamupäivälle, jolloin siitä saadaan parhaat tehot irti. Kirkasvalolaitetta ei tarvitse katsoa suoraa kohti, riittää, että se valaisee tarpeeksi lähellä. Kirkasvalolamppu toimii esimerkiksi jos työskentelee yhdessä työpisteessä tietokoneen tai muun tekemisen äärellä. Useat kirkasvalolaitteet ovatkin pöytämalleja, jotka voidaan sijoittaa esimerkiksi työpisteen viereen. Kirkasvalolaitteen hyöty saadaan parhaiten käyttöön, jos kirkasvalolaitetta käyttää säännöllisesti useana päivänä viikossa, noin 1-2 tuntia kerrallaan. Kirkasvalolamppua ei kannata käyttää enää illalla, koska se voi vaikuttaa yöuneen.

Sarastusvalo herätyskello antaa luonnollisen herätyksen

Sarastusvalo herätyskello antaa pehmeän lähdön jokaiseeen aamuun lisääntyvän valon avulla. Sarastusvalo herätyskello on myös hyvä lahjaidea, jonka voi tilata netistä ystävälle, joka kärsii kaamosväsymyksestä. Esimerkiksi Philipsin Wake Up Light -herätysvalo on saanut inspiraatinonsa auringonnoususta ja herätysäänenä toimii luonnollisesti linnunlaulu. Herätysvalossa valon määrä lisääntyy huoneessa ensin 30 minuutin ajan, jonka jälkeen tapahtuu loppullinen herätys. Philipsin sarastusvalossa voi itse säätää valon voimakkuuden ja herätyskellossa on myös torkkuominaisuus. Innolux on myös tunnettu merkki kirkasvalo-alalla. Innolux on kehittänyt esimerkiksi Candeo-kirkasvaloriippuvalaisimen, joka lisää kirkasvalon käyttömahdollisuuksia niin kotona kuin työpaikoillakin. Ripustettava kirkasvalo toimii varmasti jokaisessa työhuoneessa ja ehkäisee hyvin väsymystä.

Siirry alkuun