Designkaupat netissä
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Alessi
Arabia
Eva Solo
Fiskars
Gense
Hackman
Hay
Iittala
Kuchenprofi
Lekue
OBH Nordica
Rosendahl
SKEPPSHULT
Sagaform
Tefal
Villeroy & Boch
Appolia
De Buyer
Sand
Scanpan
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Finnish Design Shop
Homeroom
Iittala
Inessa
Poista kaikki suodattimet

Keitä & paista

273 tuotetta 4 kaupasta
< Edellinen

Keitä ja paista hyvillä välineillä

Keitä ja paista oikein urakalla, mutta ensin kannattaa tarkistaa, että tarvittavat välineet ovat tallessa ja hyvässä kunnossa. Keitto- ja paistovälineiden hankinnassa kannattaa panostaa laatuun. Nykyään nopeat induktioliedet ovat yleistyneet kotitalouksissa ja onkin muistettava, että ostaa keraamiselle induktioliedelle sopivat välineet. Induktioliedelle sopivat magnetisoivat materiaalit, kuten valurauta, emali sekä erikoispohjilla varustetut teräs- ja alumiiniastiat. Perinteiselle keraamiselle liedelle käyvät kaikki myytävät materiaalit. Netistä on helppo ostaa sopivia keittiövälineitä, kun valikoima on laaja ja tietoa on helposti saatavilla.

Kattilat, kasarit ja paistinpannut

Ruoanlaittoon tarvitaan ainakin pari kattilaa tai kasaria sekä pari laadukasta paistinpannua. Perheen koosta riippuen, kannattaa hommata vähintään 3 l kokoinen kattila tai kasari, missä voi keittää vihanneksia ja tehdä keittoja. Jos tykkää kestitä ystäviä, tulee kattilan olla isompi, vähintään 5 litran kokoinen.

Kasarilla tarkoitetaan kahvallista kattilaa. Yleensä kasarit ovat suhteellisen pieniä, kahvasta helposti nostettavia. Paistokasareiksi kutsutaan taas laakeampaa paistinpannu-tyyppistä kasaria, jossa on korkeat reunat ja kansi. Paistokasari sopii hyvin haudutusruille. 

Paistinpannun valinta vaatii yleensä tarkempaa selvitystyötä. Hyvä paistinpannu tekee paistamisesta mukavaa, eikä epäonnistumisen pelko vaivaa mieltä. Nykyään paistinpannujen valinnassa suositaan kestäviä materiaaleja, kuten valurautaa ja hiiliteräspannua. Pinnoitetut paistinpannut ovat tarkempia käyttää, mutta vaivattomampia puhdistaa. Valurauta on raskasta materiaalia ja valurautapannua käytettäessä tuleekin varoa, että ei vahingoita sen painolla herkkää induktioliettä. Hiiliteräspannu on materiaalina valurautaa kevyempi, mikä on paistinpannua nosteltaessa mukava ominaisuus.

Padat ja fonduet

Pataruokien valmistus sopii hyvin kiireiseen kotielämään. Kypsennysaika on usein pitkä, mutta muuten ruoanlaitto ei vaadi jatkuvaa vahtimista ja sekoittamista. Padan avulla valmistuu helposti iso annos ruokaa. Hyvä pata kestää käytössä vuosikausia ja usein padat valmistetaankin kestävästä valuraudasta. Fondue tai fonduepadat ovat suosittuja illanvietoissa, joissa väki kerääntyy fonduepadan ääreen dippaamaan herkkuja juusto-, liha-, tai suklaaliemeen. Fonduepatojen materiaalina suositaan valurautaa tai teflonpintaa, mutta myös teräksisiä ja keraamisia patoja löytyy verkkokaupoista. 

Uunivuoat

Uunivuoka on käytetyimpiä astioita kodissa, jossa valmistetaan itse helppoja kotiruokia. Osassa uunivuoista tulee mukana myös ritilä, mikä mahdollistaa esimerkiksi lihan paistamisen vuoassa niin, että liha ei makaa paistonesteessä. Uunivuoat valmistetaan usein helppohoitoisista materiaaleista, kuten teräksestä tai posliinista. Useimmat uunivuoat voi pestä kätevästi astianpesukoneessa.

Siirry alkuun