Designkaupat.fi
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alessi
Arabia
Bloomingville
Broste
Casa Stockmann
Craft
Cristel
Demeyere
Denby
Design House Stockholm
Emile Henry
Eva Solo
Fiskars
Gense
Gustavsberg
Hackman
Hay
Höganäs
Iittala
Jamie Oliver
Joseph Joseph
Kuchenprofi
Kähler
Le Creuset
Lekue
Master
Muurla
Nordic
OBH Nordica
Pentik
Pillivuyt
Portmeirion
Rosendahl
Rosenthal
Rosti
Royal Copenhagen
SKEPPSHULT
Sagaform
Serax
Staub
Stelton
Tefal
Villeroy & Boch
WMF
Zwilling
Appolia
Beka
Bergner
Birkmann
De Buyer
Ego
Emerio
Essential
Greenpan
Lumi
Mepra
Opa
Peugeot
Pyrex
Revol
Rice
Scanpan
Severin
Tristar
Zenker
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Ellos
Finnish Design Shop
Hobby Hall
Homeroom
Iittala
Inessa
Makujakauppa
Nordic Nest
Royal Design
Stockmann sisustus
Poista kaikki suodattimet

Keitä & paista

1544 tuotetta 10 kaupasta
< Edellinen

Keitä ja paista hyvillä välineillä

Keitä ja paista oikein urakalla, mutta ensin kannattaa tarkistaa, että tarvittavat välineet ovat tallessa ja hyvässä kunnossa. Keitto- ja paistovälineiden hankinnassa kannattaa panostaa laatuun. Nykyään nopeat induktioliedet ovat yleistyneet kotitalouksissa ja onkin muistettava, että ostaa keraamiselle induktioliedelle sopivat välineet. Induktioliedelle sopivat magnetisoivat materiaalit, kuten valurauta, emali sekä erikoispohjilla varustetut teräs- ja alumiiniastiat. Perinteiselle keraamiselle liedelle käyvät kaikki myytävät materiaalit. Netistä on helppo ostaa sopivia keittiövälineitä, kun valikoima on laaja ja tietoa on helposti saatavilla.

Kattilat, kasarit ja paistinpannut

Ruoanlaittoon tarvitaan ainakin pari kattilaa tai kasaria sekä pari laadukasta paistinpannua. Perheen koosta riippuen, kannattaa hommata vähintään 3 l kokoinen kattila tai kasari, missä voi keittää vihanneksia ja tehdä keittoja. Jos tykkää kestitä ystäviä, tulee kattilan olla isompi, vähintään 5 litran kokoinen.

Kasarilla tarkoitetaan kahvallista kattilaa. Yleensä kasarit ovat suhteellisen pieniä, kahvasta helposti nostettavia. Paistokasareiksi kutsutaan taas laakeampaa paistinpannu-tyyppistä kasaria, jossa on korkeat reunat ja kansi. Paistokasari sopii hyvin haudutusruille. 

Paistinpannun valinta vaatii yleensä tarkempaa selvitystyötä. Hyvä paistinpannu tekee paistamisesta mukavaa, eikä epäonnistumisen pelko vaivaa mieltä. Nykyään paistinpannujen valinnassa suositaan kestäviä materiaaleja, kuten valurautaa ja hiiliteräspannua. Pinnoitetut paistinpannut ovat tarkempia käyttää, mutta vaivattomampia puhdistaa. Valurauta on raskasta materiaalia ja valurautapannua käytettäessä tuleekin varoa, että ei vahingoita sen painolla herkkää induktioliettä. Hiiliteräspannu on materiaalina valurautaa kevyempi, mikä on paistinpannua nosteltaessa mukava ominaisuus.

Padat ja fonduet

Pataruokien valmistus sopii hyvin kiireiseen kotielämään. Kypsennysaika on usein pitkä, mutta muuten ruoanlaitto ei vaadi jatkuvaa vahtimista ja sekoittamista. Padan avulla valmistuu helposti iso annos ruokaa. Hyvä pata kestää käytössä vuosikausia ja usein padat valmistetaankin kestävästä valuraudasta. Fondue tai fonduepadat ovat suosittuja illanvietoissa, joissa väki kerääntyy fonduepadan ääreen dippaamaan herkkuja juusto-, liha-, tai suklaaliemeen. Fonduepatojen materiaalina suositaan valurautaa tai teflonpintaa, mutta myös teräksisiä ja keraamisia patoja löytyy verkkokaupoista. 

Uunivuoat

Uunivuoka on käytetyimpiä astioita kodissa, jossa valmistetaan itse helppoja kotiruokia. Osassa uunivuoista tulee mukana myös ritilä, mikä mahdollistaa esimerkiksi lihan paistamisen vuoassa niin, että liha ei makaa paistonesteessä. Uunivuoat valmistetaan usein helppohoitoisista materiaaleista, kuten teräksestä tai posliinista. Useimmat uunivuoat voi pestä kätevästi astianpesukoneessa.

Siirry alkuun