Gratiinivuoka 25 x 25, Musta, Gense
44,00€
Nova Kattilasetti 5-osainen, Zwilling
427,00€
Tools uunivuoka pieni, Iittala
169,20€ 225,60€
Gense Le Gourmet valurauta grillipannu 25 cm, metallikahva
37,90€
Gense Le Gourmet valurauta paistinpannu 25 cm, metallikahva
41,90€
Cooking Elements, Uunivuoka, 24 x 34 cm, Villeroy & Boch
47,00€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alessi
Almedahls
Arabia
Atelje Lyktan
Berghoff
Bodum
Chasseur
Cristel
Demeyere
Denby
Design House Stockholm
Electrolux
Emile Henry
Erik Bagger
Eva Solo
Fiskars
Gense
Gustavsberg
Hackman
Hay
Höganäs
Iittala
Jamie Oliver
Joseph Joseph
Kyocera
Kähler
Le Creuset
Lekue
Master
Mauviel
Muurikka
Muurla
OBH Nordica
PHILIPS
Pillivuyt
Portmeirion
Rosendahl
Rosenthal
Royal Copenhagen
Royal Doulton
SELETTI
SKEPPSHULT
Sagaform
Spode
Staub
Stelton
Swarovski
Tefal
Villeroy & Boch
WMF
Wedgwood
Zwilling
Amt
Beka
Birkmann
De Buyer
Ellos
Fackelmann
Kaiser
Kela
Lumi
Mastrad
Me
Moomin
Nero
Opa
Oxo
Prada
Pyrex
Risoli
Scanpan
Silikomart
Star
Tvins
Zenker
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Ellos
Finnish Design Shop
Iittala
Inessa
Room21 Design
Royal Design
Scandinavian Design Center
Stockmann sisustus
Poista kaikki suodattimet

Keitä & paista

2886 tuotetta 8 kaupasta
< Edellinen

Keitä ja paista hyvillä välineillä

Keitä ja paista oikein urakalla, mutta ensin kannattaa tarkistaa, että tarvittavat välineet ovat tallessa ja hyvässä kunnossa. Keitto- ja paistovälineiden hankinnassa kannattaa panostaa laatuun. Nykyään nopeat induktioliedet ovat yleistyneet kotitalouksissa ja onkin muistettava, että ostaa keraamiselle induktioliedelle sopivat välineet. Induktioliedelle sopivat magnetisoivat materiaalit, kuten valurauta, emali sekä erikoispohjilla varustetut teräs- ja alumiiniastiat. Perinteiselle keraamiselle liedelle käyvät kaikki myytävät materiaalit. Netistä on helppo ostaa sopivia keittiövälineitä, kun valikoima on laaja ja tietoa on helposti saatavilla.

Kattilat, kasarit ja paistinpannut

Ruoanlaittoon tarvitaan ainakin pari kattilaa tai kasaria sekä pari laadukasta paistinpannua. Perheen koosta riippuen, kannattaa hommata vähintään 3 l kokoinen kattila tai kasari, missä voi keittää vihanneksia ja tehdä keittoja. Jos tykkää kestitä ystäviä, tulee kattilan olla isompi, vähintään 5 litran kokoinen.

Kasarilla tarkoitetaan kahvallista kattilaa. Yleensä kasarit ovat suhteellisen pieniä, kahvasta helposti nostettavia. Paistokasareiksi kutsutaan taas laakeampaa paistinpannu-tyyppistä kasaria, jossa on korkeat reunat ja kansi. Paistokasari sopii hyvin haudutusruille. 

Paistinpannun valinta vaatii yleensä tarkempaa selvitystyötä. Hyvä paistinpannu tekee paistamisesta mukavaa, eikä epäonnistumisen pelko vaivaa mieltä. Nykyään paistinpannujen valinnassa suositaan kestäviä materiaaleja, kuten valurautaa ja hiiliteräspannua. Pinnoitetut paistinpannut ovat tarkempia käyttää, mutta vaivattomampia puhdistaa. Valurauta on raskasta materiaalia ja valurautapannua käytettäessä tuleekin varoa, että ei vahingoita sen painolla herkkää induktioliettä. Hiiliteräspannu on materiaalina valurautaa kevyempi, mikä on paistinpannua nosteltaessa mukava ominaisuus.

Padat ja fonduet

Pataruokien valmistus sopii hyvin kiireiseen kotielämään. Kypsennysaika on usein pitkä, mutta muuten ruoanlaitto ei vaadi jatkuvaa vahtimista ja sekoittamista. Padan avulla valmistuu helposti iso annos ruokaa. Hyvä pata kestää käytössä vuosikausia ja usein padat valmistetaankin kestävästä valuraudasta. Fondue tai fonduepadat ovat suosittuja illanvietoissa, joissa väki kerääntyy fonduepadan ääreen dippaamaan herkkuja juusto-, liha-, tai suklaaliemeen. Fonduepatojen materiaalina suositaan valurautaa tai teflonpintaa, mutta myös teräksisiä ja keraamisia patoja löytyy verkkokaupoista. 

Uunivuoat

Uunivuoka on käytetyimpiä astioita kodissa, jossa valmistetaan itse helppoja kotiruokia. Osassa uunivuoista tulee mukana myös ritilä, mikä mahdollistaa esimerkiksi lihan paistamisen vuoassa niin, että liha ei makaa paistonesteessä. Uunivuoat valmistetaan usein helppohoitoisista materiaaleista, kuten teräksestä tai posliinista. Useimmat uunivuoat voi pestä kätevästi astianpesukoneessa.

Siirry alkuun