Designkaupat netissä
Valitse kategoria
Suosituimmat keinutuolit
X
Eames RAR
Kola light
Mademoiselle
Nanny
Valitse tuotemerkki
X
Artek
Inno
Nordic
Vitra
Ellos
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Finnish Design Shop
Homeroom
Poista kaikki suodattimet

Keinutuolit

29 tuotetta 2 kaupasta

Perinteinen vai moderni keinutuoli

Jo ikivanha keksintö, keinutuoli, pitää edelleen pintansa ihmisten suosiossa. Usein keinutuoli hankitaan lapsen syntymän aikoihin, sillä siinä on erityisen kätevää ja rentouttavaa keinutella pientä nyyttiä. Keinutuoli on tuoli, jossa voi istua ja keinutella. Siinä on perinteisen tuolin sijaan kaarevat jalakset, joiden ansiosta keinuminen onnistuu hyvin. Perinteisesti keinutuolit eli kiikkutuolit on valmistettu puusta, mutta nykyisin on varsin erilaisia design keinutuoleja, jotka ovatkin nousseet suomalaisten suosioon. 

Tärkein ominaisuus keinutuolissa on sen istumakorkeus. Tärkeää on pystyä lepuuttamaan ja lepäämään keinutuolissa, siten, että siinä voi olla rennosti ja niin, että nouseminen on helppoa. Keinutuolissa on aina riskinsä lasten ja eläinten kanssa. Saa olla tarkkana, ettei vain lapsen varpaat tai kissan häntä jää alle. Suomessa on jo pitkään valmisettu erilaisia keinutuoleja.

Perinteinen keinutuoli on puinen keinutuoli. Nykyisin on olemassa todella erilaisia, ja valikoima on varsin kirjava. Etenkin netistä löytyy toinen toistaan upeampaa design keinutuolia niille, jotka eivät perinteisestä niin välitä. Perinteisiä keinutuoleja löytyy myös kahden istuttavana. Lisäksi on olemassa erilaisia jousikeinutuoleja. Jousikeinutuoli on hieman pienempi kuin perinteinen keinutuoli, lisäksi siinä on pystympi istuma-asento. Jousikeinutuoli vie vähemmän tilaa keinutessaan, sillä siinä keinumisväli on lyhyempi kuin perinteisessä. Etenkin mummuloissa tapaa jousikeinutuoleja, kun taas perinteisempiä tapaa niin mökillä, mummulassa kuin modernissa kaupunkiasunnossakin. 

Moderni design keinutuoli suosiossa

Lisäksi on olemassa perinteisen ja jousikeinutuolin lisäksi modernit keinutuolit. Ne ovat usein pienempiä ja muistuttavat tuolia, joka on laitettu jalasten päälle. Yksi tämän hetken suosituimpia modernia designia edustavia on Vitran Eames RAP keinutuoli, jossa tuoliosa on muovia ja jalakset puuta. Tämä suosittu keinutuoli on saatavissa lukuisissa eri väreissä. 

Lisäksi esimerkiksi Artek valmistaa kaunista Mademoiselle keinutuolia, joka muistuttaa perinteistä keinutuolia, mutta siinä ei ole käsinojia ollenkaan. Tällainen keinutuoli sopii jokaiseen kotiin ja on ihana yksityiskohta niin makuuhuoneeseen kuin olohuoneeseenkin. Netistä on varsin kätevää tilata kiikkutuolit, sieltä löytyy jokaisen makuun sopiva vaihtoehto, pitipä sitten klassisesta tai modernista tyylistä.

Siirry alkuun