DIY valaisin, House Doctor
91,00€ 133,00€
Fluid riippuvalaisin, eri kokoja, Muuto
169,00€
Molecular Kattovalaisin 78 cm, House Doctor
167,00€ 259,00€
Grain riippuvalaisin, harmaa, Muuto
119,00€ 127,93€
Octo 4240 valaisin, valkoinen, Secto Design
760,00€
Eos kattovalaisin, valkoinen, Eri kokoja, Vita
54,90€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
&Tradition
Aarikka
Airam
Artek
Artemide
Atelje Lyktan
Belid
Bloomingville
Brita Sweden
Broste
Bsweden
By Lassen
Design House Stockholm
Design by Grönlund
Doctor Design
Ernst Kirchsteiger
Eva Solo
Ferm Living
Flos
Foscarini
Frama
Frandsen
Fritz Hansen
Gense
Globen
Graypants
Gubi
Guzzini
Hay
Herstal
Himla
Holmegaard
House Doctor
Innolux
Jielde
Kartell
Klong
Koziol
Krebs
Le Klint
Lightyears
Louis Poulsen
Lundia
MarkSlöjd
Mauviel
Menu
Moooi
Muuto
Nordic
Normann Copenhagen
Northern Lighting
Orsjo Belysning
PR Home
Pentik
Petite Friture
Rosenthal
Royal Copenhagen
Secto Design
Seletti
Showroom Finland
Skultuna
Star Trading
Stelton
Superliving
TALA
Tom Dixon
Tove Adman
VERPAN
Verner Panton
Villa
Villeroy & Boch
Vita
Vitra
Watt & Veke
Wedgwood
Amazonas
Aneta
Decode
Denver
Ellos
Havanna
Heat
Innojok
Mater
Me
Nude
Oluce
Star
Örsjö Belysning
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Ellos
Finnish Design Shop
Homeroom
Inessa
Makujakauppa
Nordic Nest
Royal Design
Rum21 Design
Stockmann sisustus
Zocohome
Poista kaikki suodattimet

Kattovalaisimet

4677 tuotetta 10 kaupasta
< Edellinen

Kattovalaisimet - asunnon tärkeimmät valaisimet

Kattovalaisin on yleensä ensimmäinen ja tärkein huoneeseen hankittavista valaisimista. Se on merkittävä tekijä sisustuksessa ja sen suuntaus vaikuttaa paljon siihen, millainen tunnelma huoneeseen muodostuu. Valoa suuntaamalla yksityiskohtia ja esineiden muotoja voidaan tuoda esille monin tavoin.

Kattovalaisimen valinta ei ole helppoa, mutta onneksi netistä tilaamalla se onnistuu kätevästi tuhansien ja taas tuhansien vaihtoehtojen joukosta. Eri tyylejä, kokoja ja suunnittelijoita filtteröimällä valaisimen löytää nopeasti - kunhan tietää mitä etsii.

Kattovalaisin kodin yleisvalaistukseen

Sisätilojen valaistustyypit jaetaan yleensä yleisvalaistukseen, työvalaistukseen, kohdevalaistukseen ja tunnelmavalaistukseen. Tavallisesti kattovalaisin on luomassa kotiin yleisvalaistusta, sillä sillä voidaan levittää valoa laajalle alueelle. Kattovalaisimia voi hyvin tukea jalka- ja pöytävalaisimilla. Yleisvalaistukseen sopii parhaiten epäsuora hajavalo, joka heijastuu katon ja seinien kautta joka puolelle huonetta.

Sopiva valo lisää tilan viihtyisyyttä, käytännöllisyyttä ja turvallisuuttakin. Valaistustarve kannattaa pohtia käyttötarkoituksen mukaan. Jos valo on liian hämärä tai kirkas, yksityiskohtien näkeminen hankaloituu. Liian kovalta valolta ja heijastuksilta voidaan välttyä käyttämällä epäsuoraa valaistusta. Myös siihen, kuinka isolta huone tuntuu, voidaan vaikuttaa valaistuksella. Kun valot suunnataan ylös seiniin tai kattoon, tila saadaan vaikuttamaan isommalta etenkin, jos valoa suunnataan useilla eri valaisimilla myös huoneen nurkkiin. Korkeaa tilaa voidaan vuorostaan pienentää ripustamalla valaisin mahdollisimman alas ja huoneen keskelle niin, että nurkat jäävät varjoon.

Kattovalaisimet nopeasti netistä

Sisustukseen panostava tietää, mikä merkitys valolla on. Jos valaistukseen ei ole panostettu, voi koko sisustus olla pilalla. Vuorostaan hieno valaistus voi saada koko sisustuksen näyttämään upealta. Etenkin kattovalaisimeen, joka on huoneen tärkein valaisin, kannattaa panostaa. Netistä löytyy lukuisia kauppoja, joissa myydään designkattovalaisimia.

Tällä hetkellä suosittuja ovat selkeät ja suoraviivaiset muodot, ja valaisimen muoto voi olla hyvinkin veistoksellinen. Myös väreihin haetaan selkeyttä. Suosittuja ovat esimerkiksi valkoinen, musta tai punainen sekä erilaiset teollisuushenkiset metallinsävyt kuten kupari, kromi tai messinki. Kauniita, ajattomia ja selkeitä valaisimia, kuten Alvar Aallon Mehiläispesä, ovat luoneet maamme kuuluisimmat muotoilijat vuosien saatossa. Kun tällaiseen designvalaisimeen kerran panostaa, ei tarvitse pelätä sen kauneuden haihtuvan pois vuosien myötä.

Siirry alkuun