Designkaupat.fi
Valitse kategoria
Valitse koko
X
12 cm
16 cm
18 cm
20 cm
22 cm
24 cm
26 cm
28 cm
30 cm
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alessi
Demeyere
Eva Solo
Fiskars
Gense
Hackman
Hay
Iittala
Kitchenaid
Kuchenprofi
Le Creuset
Muurla
OBH Nordica
Smeg
Staub
Tefal
WMF
Zwilling
Amt
Beka
De Buyer
Ego
Emerio
Eppicotispai
Revol
Scanpan
Severin
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Finnish Design Shop
Homeroom
Iittala
Inessa
Makujakauppa
Nordic Nest
Poista kaikki suodattimet

Kattilat & kasarit

245 tuotetta 6 kaupasta
< Edellinen

Hyvä kattila helpottaa ruuan valmistamista

Ruuan valmistaminen on osa joka päiväistä elämäämme. Ruoka valmistetaan usein kattilassa, kasarissa, pannulla tai padassa. Ruuan laittaminen voi olla mukavaa ja nautinnollista ja siihen vaikuttavatkin runsaasti käytettävät valmistusvälineet. Hyvä kattila takaa nopean ja turvallisen ruuan valmistamisen, toisin kuin vanha ja huonossa kunnossa oleva kattila. 

Kattilat ja kasarit ovat usein arvokkaita, jos haluaa panostaa laatuun ja designiin. Yleensä ne kuitenkin kestävätkin melko kauan ja etenkin jos ne huolletaan hyvin ja pestään asianmukaisesti. Kattila kannattaakin valita käytön mukaan sekä hellan. Esimerkiksi Induktioliedelle eivät käy alumiinipohjaiset kattilat ellei niissä ole siihen tarkoitettua pohjarakennetta. 

Valurauta toimii pataruuissa

Valurauta on raskasta materiaalia ja siitä tehdään patoja ja pannuja. Valurauta sitoo lämpöä hitaasti ja tasaisesti. Valurautainen astia on aina joko emaloitu tai rasvapoltettu. Emalointi tarkoittaa sitä, että valuraudan päälle on laitettu eräänlainen lasipinnoite, joka suojaa ruostumiselta ja helpottaa puhtaana pitämmistä. Rasvapoltettu valurautapannu vaatii puolestaan rasvausta pysyäkseen hyvässä käyttökunnossa.

Ruostumaton teräs on myös suosittu materiaali kattiloissa. Se on melko ohutta ja pysyy hyvässä kunnossa ja kestää lämpötilavaihteluita. Se kuitenkin johtaa melko epätasaisesti lämpöä, joten usein onkin teräskattilan pohjaan tehty alumiinista, joka johtaa lämpöä tasaisesti pohjaan. Teräskattilaa ostaessa kannattaa tarkistaa käykö kattila induktioliedelle.

Pinnoitettu keittoastia

Näiden lisäksi on olemassa myös kuparikattiloita, jotka usein pinnoitetaan ruostumattomalla teräksellä, jotta peseminen olisi helpompaa. Kupari on hyvä sitomaan lämpöä ja se ympäröikin koko kattilaa. Alumiinia käytetään myös nykyisin kattiloiden ja pannujen valmistamiseen. Se on kevyt materiaali ja toimii hyvin ruuan laitossa. Useat hyvät kattilat onkin nykyään pinnoitettuja. 

Näin valitset hyvän kattilan

Hyvä kattila on sellainen, jossa on kansi. Kannessa on hyvä olla höyryaukot. Hyvässä kattilassa on myös kuumentumattomat kädensijat tai varsi. Etenkin maitoruokien valmistukseen on hyvä olla pinnoitettu kattila. Kattilassa on hyvä olla tasainen ja paksu pohja. Kattilan on ihanteellista sopia keittolieden mittoihin. Kattilan pohjan reunat ovat parhaimmillaan pyöristettyjä, jolloin sekoittaminen ja puhdistus on helppoa. Hyvässä kattilassa on myös kaatoreuna, jolloin ruoka ei valu reunaa pitkin vettä pois laskettaessa. 

Netistä löytyy loistava valikoima mitä erilaisempia kattiloita. Design kattilat ovat kestäviä ja kauniisti muotoiltuja. Netistä niitä löytyy niin Room21.fi, Royaldesign.fi, Inessa.fi ja Finnishdesignshop.fi.

Siirry alkuun