Tools kattila 3,0 L, Iittala
220,00€ 275,00€
Tools Paistokasari Ø26 cm, Iittala
212,00€ 265,00€
All Steel kattila 3,0 L, Hackman
69,90€
All Steel Plus kattila 2,5 l, Hackman
75,90€
Tools kattila 5,0 L, Iittala
263,20€ 329,00€
Tools kasari 2,0 L, Iittala
175,20€ 219,00€
Valitse kategoria
Valitse koko
X
12 cm
16 cm
18 cm
20 cm
22 cm
24 cm
26 cm
28 cm
30 cm
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alessi
Berghoff
Chasseur
Cristel
Demeyere
Eva Solo
Fiskars
Gense
Hackman
Hay
Iittala
Kuchenprofi
Le Creuset
Lekue
Master
Mauviel
Muurla
OBH Nordica
Portmeirion
Royal Copenhagen
SKEPPSHULT
Staub
Tefal
WMF
Zwilling
Amt
Beka
De Buyer
Emerio
Greenpan
Opa
Oxo
Princess
Scanpan
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Ellos
Finnish Design Shop
Homeroom
Iittala
Inessa
Makujakauppa
Nordic Nest
Royal Design
Rum21 Design
Stockmann sisustus
Poista kaikki suodattimet

Kattilat & kasarit

564 tuotetta 10 kaupasta
< Edellinen

Hyvä kattila helpottaa ruuan valmistamista

Ruuan valmistaminen on osa joka päiväistä elämäämme. Ruoka valmistetaan usein kattilassa, kasarissa, pannulla tai padassa. Ruuan laittaminen voi olla mukavaa ja nautinnollista ja siihen vaikuttavatkin runsaasti käytettävät valmistusvälineet. Hyvä kattila takaa nopean ja turvallisen ruuan valmistamisen, toisin kuin vanha ja huonossa kunnossa oleva kattila. 

Kattilat ja kasarit ovat usein arvokkaita, jos haluaa panostaa laatuun ja designiin. Yleensä ne kuitenkin kestävätkin melko kauan ja etenkin jos ne huolletaan hyvin ja pestään asianmukaisesti. Kattila kannattaakin valita käytön mukaan sekä hellan. Esimerkiksi Induktioliedelle eivät käy alumiinipohjaiset kattilat ellei niissä ole siihen tarkoitettua pohjarakennetta. 

Valurauta toimii pataruuissa

Valurauta on raskasta materiaalia ja siitä tehdään patoja ja pannuja. Valurauta sitoo lämpöä hitaasti ja tasaisesti. Valurautainen astia on aina joko emaloitu tai rasvapoltettu. Emalointi tarkoittaa sitä, että valuraudan päälle on laitettu eräänlainen lasipinnoite, joka suojaa ruostumiselta ja helpottaa puhtaana pitämmistä. Rasvapoltettu valurautapannu vaatii puolestaan rasvausta pysyäkseen hyvässä käyttökunnossa.

Ruostumaton teräs on myös suosittu materiaali kattiloissa. Se on melko ohutta ja pysyy hyvässä kunnossa ja kestää lämpötilavaihteluita. Se kuitenkin johtaa melko epätasaisesti lämpöä, joten usein onkin teräskattilan pohjaan tehty alumiinista, joka johtaa lämpöä tasaisesti pohjaan. Teräskattilaa ostaessa kannattaa tarkistaa käykö kattila induktioliedelle.

Pinnoitettu keittoastia

Näiden lisäksi on olemassa myös kuparikattiloita, jotka usein pinnoitetaan ruostumattomalla teräksellä, jotta peseminen olisi helpompaa. Kupari on hyvä sitomaan lämpöä ja se ympäröikin koko kattilaa. Alumiinia käytetään myös nykyisin kattiloiden ja pannujen valmistamiseen. Se on kevyt materiaali ja toimii hyvin ruuan laitossa. Useat hyvät kattilat onkin nykyään pinnoitettuja. 

Näin valitset hyvän kattilan

Hyvä kattila on sellainen, jossa on kansi. Kannessa on hyvä olla höyryaukot. Hyvässä kattilassa on myös kuumentumattomat kädensijat tai varsi. Etenkin maitoruokien valmistukseen on hyvä olla pinnoitettu kattila. Kattilassa on hyvä olla tasainen ja paksu pohja. Kattilan on ihanteellista sopia keittolieden mittoihin. Kattilan pohjan reunat ovat parhaimmillaan pyöristettyjä, jolloin sekoittaminen ja puhdistus on helppoa. Hyvässä kattilassa on myös kaatoreuna, jolloin ruoka ei valu reunaa pitkin vettä pois laskettaessa. 

Netistä löytyy loistava valikoima mitä erilaisempia kattiloita. Design kattilat ovat kestäviä ja kauniisti muotoiltuja. Netistä niitä löytyy niin Room21.fi, Royaldesign.fi, Inessa.fi ja Finnishdesignshop.fi.

Siirry alkuun