Designkaupat.fi
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
&Tradition
Alessi
Alfi
Almedahls
Arabia
ArchitectMade
Arne Jacobsen
Artek
Blomus
Bloomingville
Bodum
Boel & Jan
Bosign
Brabantia
Braun
Broste
By Lassen
Day Home
Denby
Design: Kristina Stark
Design House Stockholm
Design Letters
Dixie
Ekelund Linneväveri
Ernst Kirchsteiger
Eva Solo
Ferm Living
Fiskars
Georg Jensen
Guzzini
Hackman
Hardanger
Hario
Hay
Hillerstorp
Himla
Holmegaard
House Doctor
Höganäs
Iittala
Italesse
JellyBean
Jensen
Joe
Jura
Klippan Yllefabrik
Klong
Kosta Boda
Koziol
Kyocera
Kähler
Le Creuset
Lekue
Lexington
Linum
Marimekko
Menu
Muurla
Muuto
NORDAL
Nachtmann
Nordic
Normann Copenhagen
Olle Eksell
Orrefors
Orskov
Oyoy
Paradisverkstaden
Pillivuyt
Riedel
RigTig
Rosendahl
Rosenthal
Rosti
Royal Copenhagen
Royal Doulton
Rug Solid
Röshults
Sagaform
Serax
Skagerak
Skultuna
Spiegelau
Spode
Staub
Stelton
String
Tefal
Tom Dixon
Verso Design
Villeroy & Boch
WMF
Wedgwood
Zone
Zwilling
Aladdin
Arir
Asa
Bialetti
Clean
Decanter
Dl
Legnoart
Leifheit
Leonardo
Lumi
Lurch
Make
Mateus
Me
Moomin
Muumi
Muumit
Nuance
Peugeot
Pulltex
Rice
Riviera
Sand
Sigg
Stanley
Thermos
Tonfisk
Vacuvin
Versace
Vienna
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Finnish Design Shop
Iittala
Inessa
Nordic Nest
Poista kaikki suodattimet

Kattaus

2387 tuotetta 5 kaupasta
< Edellinen

Kattaus kruunaa ruokailuhetken

Kukapa ei nauttisi siitä, kun päivällisellä on kauniisti katettu pöytä ja ehkä pari kynttilääkin. Miten piristävää arjen keskellä on perheen yhteinen ruokailuhetki, rauhoittuminen, kuulumisten vaihtaminen sekä samalla hyvästä ruuasta nauttiminen. Myös kattaus tuo oman tunnelmansa ruokailuhetkiin. Kattauksen ansiosta ruokailu on vaivattomampaa ja miellyttävämpää.  Kattaminen on osa ruokailun valmistelua.

Kattauksessa ruokailuvälineet asetetaan pöydälle esteettisesti ja käytännöllisesti. Silloin pöydälle asetetaan liinaa, aterimet, lautaset, tarjoiluastiat, juomalasit ja vaikka ne servetitkin. Jokainen voi kattaa haluamallansa tavalla ja tyylillä. Toiset kattaa joka päivä ruokansa nätisti ja yksinkertaisesti. Toisille se taas ei ole luonteenomaista, tai he eivät kerkeä kattaa pöytäänsä.

Arkinen kattaus kutsuu rauhoittumaan

Netistä löytyykin mitä tyylikkäimpiä designastioita. Valikoimaa riittää varmasti jokaisen sopivaan tyyliin. Suomalaiset arvostavat paljon etenkin suomalaisesta designia astiastoissa. Useamman kattauksesta löytyy esimerkiksi tyylikkäistä astioistaan tunnettuja Arabian astioita, jota myy esimerkiksi Finnishdesignshop.fi. Suomalaiset ovat varsin innokkaita keräämään itselleen tiettyä astiastoa, sillä silloin kattauksesta saa kauniin astioiden sopiessa hyvin yhteen.

Arkena kattaus voi olla yksinkertainen. Aterimet, juomalasit ja lautaset pöytään, kauniisti ruoka esille tai sitten vähän rennommin, lisäksi tunnelmaa voi luoda helposti kynttilöillä tai vaikkapa kukkakimpulla. Servetit tuovat myös tyylikkyyttä kattaukseen. Arkikattaus on tekijänsä näköinen ja juuri sekin tuo mielekkyyttä ruokailuhetkeen. Tulee tunne, että on kiireettömästi ja rauhassa syömässä.

Juhliin kattaminen

Kattaukseen on olemassa myös tietyt kattausohjeet ja niitä pyritään noudattamaan etenkin juhlakattauksissa. Kattausoppaasta vuodelta 1915 peräisin olevien ohjeiden mukaan saa aikaan säntillisen, tyylikkään ja siistin kattauksen. Juhlakattauksessa luodaan juhlava, kaunis ja selkeä vaikutelma, jonka voi tehdä joko kattausoppaan ohjeiden mukaisesti tai sitten oman mielen mukaisesti. Netistä löytyy selkeät ohjeet kattamiseen ja paljon insparaatiokuvia, jolloin kattaminen on erittäin vaivatonta. 

Erilaisilla kauniilla designastioille saa aikaan kauniin vaikutelman. Erilaisia astiastoja voi myös yhdistää. Netistä löytyy myös juhlakattaukseen toinen toistaan tyylikkäämpiä servettejä, kynttilöitä, liinoja ja koristeita. Nykyisin onkin koettu helpommaksi tilata netistä juhlakattaukseenkin tarvittavia lisäkoristeita ja tunnelmanluojia, sillä netistä saa usein edullisemmin designia ja valikoimaa on runsaasti.

 

 

Siirry alkuun