Designkaupat.fi
Valitse kategoria
Valitse koko
X
12 cm
16 cm
18 cm
20 cm
22 cm
24 cm
26 cm
28 cm
30 cm
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alessi
Demeyere
Eva Solo
Fiskars
Hackman
Hay
Iittala
Le Creuset
Smeg
Tefal
Zwilling
De Buyer
Scanpan
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Finnish Design Shop
Inessa
Makujakauppa
Nordic Nest
Poista kaikki suodattimet

Kasarit

72 tuotetta 4 kaupasta

Monikäyttöinen kasari

Kasari on usein kattilaa hieman pienempi, kahvalla varustettu kannellinen keittoastia. Kahva tekee kasarin käyttämisestä, siirtelystä ja vaikkapa veden kaatamisesta varsin näppärää. Pitkä kahva ei kuumene, eikä patalappuja tarvitse haeskella. Paistokasari puolestaan on laakea, paistinpannua hieman korkeareunaisempi, yleensä kannellinen paistoastia. Paistokasari soveltuukin erinomaisesti vaikkapa erilaisten muhennosten ja kastikkeiden valmistamiseen.

Kasaria valitessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota materiaaleihin oman käyttötarpeen mukaan. Aivan ensimmäiseksi on syytä varmistaa että kasari soveltuu itsellä käytössä olevalle liedelle - suurin osa kasareista käy nykyään niin perinteiselle kuin keraamiselle liedelle, mutta induktiolieden omistajan on syytä olla erityisen tarkkana. Paistokasareissa voi olla hyvä miettiä myös kasarin uuninkestävyyttä. Uuninkestävässä paistokasarissa on nimittäin kätevää esipaistaa tai ruskistaa ruoka ensin liedellä ja nostaa se liedeltä samassa astiassa uuniin jatkamaan kypsymistä.

Löydä oma kasarisi netistä

Netistä löytyy helposti tietoa erilaisista kasareista ja niiden ominaisuuksista, sekä tietysti kasareita myyviä nettikauppoja. Keitto- ja paistoastioiden yleisin materiaali ruostumaton teräs on erinomaisen kestävä, mutta ei kuitenkaan johda lämpöä kovinkaan hyvin. Tasaista ja tehokasta lämmönjohtavuutta pyritäänkin laadukkaammissa kasareissa turvaamaan erilaisilla monikerroksisilla rakenteilla. Usein esimerkiksi kahden teräskerroksen välissä on lämpöä tehokkaasti johtava alumiinikerros ja varsinkin pohjassa käytetään yleisesti alumiinia. Tärkeä teräskasarin ominaisuus on myös paksu pohja, joka vähentää ruuan pohjaan palamisen riskiä.

Kasareita voi ostaa niin pinnoitettuina kuin pinnoittamattomina. Pinnoitteet ovat kehittyneet huimasti viime vuosina, ja takavuosien teflonin rinnalle on tullut esimerkiksi uudenlaisia, kestävämpiä keraamisia pinnotteita. Keraaminen Ceratec pinnoite löytyy mm. Hackmanin All Steel paistokasarista. Kotimaisen Hackmanin ohella laadukkaita kasareita valmistavat mm. Tefal ja ranskalainen Cristel. Laadukkaan kasarin ostajan kannattaa valmistajan nettisivuilla tutustua tuotteen hoito-ohjeisiin, jotta ruuanlaittoon iloa tuovasta kasaristaan saisi nauttia mahdollisimman pitkään.

Siirry alkuun