Designkaupat netissä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Artek
Iittala
Marimekko
Ellos
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Finnish Design Shop
Homeroom
Iittala
Poista kaikki suodattimet

Kankaat

78 tuotetta 3 kaupasta

Verhoile, ompele ja tuunaa - osta näyttävät kankaat netistä

Tällä hetkellä sisustuksessa on kertakäyttökulutuksen sijaan in itse tekeminen sekä laatu ja kestävyys. Nyt suositaan yksilöitä, jotka kestävät vuosikymmeniä ja joita korjataan tarvittaessa. Ollaan siis ikään kuin palaamassa ajassa taakse päin, kertakäyttökulutuksesta esineiden arvostamiseen. Niimpä kotoilu ja itse käsillä tekeminen on in - niin myös ompelu. Sitä varten netti on pullollaan erilaisia kankaita, joiden käytössä ainostaan luovuus on rajana. Verhoile uudelleen rakastetuin huonekalusi, ompele verhot, pöytäliina tai uusi sohvanpäällinen, tee kankaasta taulu - you name it.

Tunnettuja ja arvostettuja kankaita saa kätevästi esimerkiksi kotimaisen Finlaysonin verkkokupasta. Finlayson tarjoaa upeita kankaita rakastetuissa kuvioissa vuosikymmenten takaa sekä moderneja uutuuksia. Verkkokaupasta löytyvät myös kätevät ja käytännölliset, pyyhittävät kernivahakankaiset pöytäliinakankaat.

Tee se itse - trendikkäästi

Kangasta valittaessa kannattaa pohtia sekä kuviota, värejä että materiaalia. Väreillä on merkittävä vaikutus huoneen tunnelmaan. Kannattaa muistaa, että mitä suurempi värin pinta-ala on, sitä vahvemmalta se näyttää. Värin sävyyn vaikuttaa myös valon väri, joka on erilainen eri vuorokauden- ja vuodenaikoina. Jos huone on varjoinen, kannattaa sinne valita lämminsävyisiä värejä, jotka tuovat sinne hyvää tunnelmaa. Jos tila tarvitsee rauhoittavaa tunnelmaa, valitse vaaleita ja viileitä sävyjä. Perinteisesti kankaat ovat puuvillaa sen käytettävyyden ja kestävyyden vuoksi, mutta kannattaa kokeilla rohkeasti myös muita materiaaleja etenkin verhoissa.

Piristä vanhat tuotteet uusilla kuoseilla

Takuulla persoonallisia huonekaluja saa ostamalla vanhoja ja tuunaamalla niistä uusia. Kun verhoilet uudelleen vanhan huonekalun, pidennät sen käyttöikää ja saat uuden, hehkuvan ilmeen kotiisi. Verhoilukankaaksi kannattaa valita paksumpi ja kestävämpi kangas sekä valita kangas huonekalun tarkoituksen mukaan. Vanhaan huonekaluun voi valita ennakkoluulottomasti modernin kankaan, sillä se saattaa luoda kauniin ja mielenkiintoisen kontrastin. Varma valinta on tietysti valita huonekalun aikakauden mukainen verhoilukangas.

Suosituimmat kangasmerkit

Erittäin suosittuja kankaita Suomessa ovat tietysti Finlaysonin, Marimekon sekä Vallilan kankaat. Tällä hetkellä niiden graafiseen ilmeeseen ammennetaan omasta kauniista luonnostamme sekä kaupunkien arkkitehtuurista. Marimekon kankaat toimivat erinomaisina väripilkkuina muuten rauhallisessa tilassa. Esimerkiksi Marimekon Hetkiä-kangas tuo huolettoman tyylikkään ilmeen esimerkiksi toimistoon.

Siirry alkuun