Legio Lautanen Kahvi-/Teekupille, Kulho, Eva Solo
8,00€
Tanssi vati 15 cm, Iittala
10,00€ 14,00€
KU Mokkalautanen 120 mm, Valkoinen, Alessi
6,00€
24h Tuokio kahvi- /teekupin vati 17 cm, Arabia
12,00€
Sanssouci Kahvilautanen 3 syvä 13,5 cm, Valkoinen, Rosenthal
7,00€
Arctica Kahvilautanen Ø13,5 cm, Valkoinen, Arabia
5,90€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alessi
Arabia
Eva Solo
Hay
Iittala
Magnor
Pillivuyt
Rosenthal
Stelton
Villeroy & Boch
Wedgwood
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Finnish Design Shop
Iittala
Royal Design
Scandinavian Design Center
Stockmann sisustus
Poista kaikki suodattimet

Kahvilautaset

100 tuotetta 5 kaupasta
< Edellinen

Design kahvilautaset

Kahvi on aivan ansaitusti määritelty nautintoaineeksi. Sillä mihin olisi sunnuntaiaamuna nautinnollisempaa herätä, kuin keittiöstä kantautuvaan tuoreen kahvin tuoksuun ja kuppien ja lautasten kilinään? Tai mikä piristäisi iltapäivän pitkinä tunteina höyryävää kahvikupillista paremmin? Ja onpahan kahvikupposten ääressä vuodatettu niin monet ilot ja surut, että kahvilla jos jollain tulisi ystävyyden maljat kohottaa.

Kahvi onkin Suomessa erottamaton osa niin arkea kuin juhlaa. Vaikka varsinkin arkisin monet juovat nykyään kahvinsa mukista, on kahvikupeille lautasineen edelleen kovasti kysyntää. Harva ainakaan juhlapäivän kahvipöytään haluaa kattaa pelkkää mukia, vaan tunnelma vaatii kupit, vadit ja kakkulautaset, mieluusti samaa sarjaa. Kahvia sokeripalan läpi tassilta ryystävät nautiskelijat taitavat olla vähenemään päin, mutta monelle vaikkapa arjen estetiikka edellyttää kahvikuppia ja aluslautasta mukin sijaan. Ja toki mukia pienempi kahvikuppi on myös näppärä keino rajoittaa ylenmääräistä kahvinjuomista.

Kahvi - ylittämätön nautinto

Perinteisesti kahvit on keitetty kahvipannussa, ja nykyäänkin nuotiolla nokipannussa keitetty kahvi nousee monesta syystä omaan luokkaansa. Viime vuosina kodeissa suodatinkeittimien rinnalle ovat nousseet pressopannut. Niin keittimiä, pannuja kuin kahvikuppeja ja -lautasia on helppo tilata netistä.

Monet kahviastiastoja suunnittelevat designyhtiöt omaavat kunnioitettavan pitkät perinteet. Arabian 1870-luvulta alkava tarina on suomalaisille tuttu, mutta pitkälle historiaan ulottuvat juuret löytyvät myös monelta muulta eurooppalaiselta posliinitehtaalta. Villeroy&Boch on perustettu jo niinkin aikaisin kuin 1748 ja saksalaisella Rosenthalillakin on ikää jo 130 vuotta. Vajaa satavuotias italialainen Alessi tuntuukin tässä sarjassa melkeinpä nuorukaiselta.

Ilahduttavaa on, että useimmat designyhtiöt ovat luopuneet kuppien ja lautasten myymisestä aina yhtenäisenä settinä. Toisen rikkoutuessa ei enää tarvitse ostaa uutena sekä kuppia että kahvilautasta, vaan netistä on helppo etsiä myyjää, jolta pystyy tilaamaan vain puuttuvan puoliskon.

Pääasia kuitenkin on, että kahvinsa pääsee nauttimaan juuri sellaisesta mukista tai kupista, kuin itse haluaa - se saattaa hyvinkin olla puolet nautinnosta. 

Siirry alkuun