Designkaupat.fi
Valitse kategoria
Valitse haarukan tyyppi
X
Jälkiruokahaarukka
Kakkuhaarukka
Kalahaarukka
Leivoshaarukka
Pöytähaarukka
Ruokahaarukka
Tarjoiluhaarukka
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alessi
Bengt Ek Design
Blomus
Broste
Bugatti
Casa Stockmann
Christofle
Ferm Living
Fiskars
Gense
Georg Jensen
Guzzini
Hackman
Hardanger
House Doctor
Iittala
Lexington
Mema/Gab
Normann Copenhagen
Serax
Stelton
Villeroy & Boch
WMF
Zwilling
Me
Mepra
Norway
Pintiinox
Rice
Versace
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Finnish Design Shop
Hobby Hall
Iittala
Inessa
Makujakauppa
Nordic Nest
Royal Design
Stockmann sisustus
Poista kaikki suodattimet

Haarukat

222 tuotetta 8 kaupasta
< Edellinen

Haarukka on vanha keksintö

Haarukat ovat oleellinen osa ruokailuvälineistöä. Haarukka on tosi vanha keksintö, joka alkujaan oli kaksi piikkinen. Haarukan juuret juontavat muinaisesta Egyptistä, Antiikin Kreikasta ja Roomasta. Myöhemmin haarukkaan kehitettiin useampi piikki, jotta sillä saadaan paremmin otettua ruokaa. Haarukalla siirretään ruokaa lautaselta suuhunsa. Ennen haarukan keksimistä ruoka syötiin veitsen, lusikan ja käsien avulla. Haarukan keksiminen siisteytti entisestään ruuan syömistä. 

Valitse haarukka käyttötarkoituksen mukaan

Haarukkakin voi olla hienostunutta designia ja lukuisat eri designkaupat myyvätkin netissä laajaa valikoimaa haarukoiden osalta. Tavallisessa ruokahaarukassa on neljä piikkiä. Ruokahaarukalla on kätevää syödä niin pihvejä kuin pastaa sekä muita ruokia, joita ei voi syödä lusikan avulla. Pienemmässä haarukassa kuten leivoshaarukassa voi olla joko neljä piikkiä tai usein myös kolme terää. Leivoshaarukka on siis selvästi pienempi kuin tavallinen ruokahaarukka. Leivoshaarukoihin tapaa etenkin hienoissa ravintoloissa, joissa leivokset tarjotaan leivoshaarukan kanssa. 

Erilaiset haarukat netistä

Näiden haarukoiden lisäksi on erilaisia kalahaarukoita sekä tarjoiluhaarukoita. Tarjoiluhaarukoitakin on lukuisia erilaisia, jotkut ovat vähän lusikkamaisia muodoltaan, mutta niissä on piikit kuten haarukassa. Yleensä haarukat valmistetaan ruostumattomasta teräksestä. Lisäksi niitä löytyy hopeoituja, jotka ovatkin usein juhlaruokailuja varten. Haarukka kannattaakin valita sen käyttötarkoituksen mukaan, jos haluaa oikein perehtyä ja panostaa asiaan ja ruokailuun. 

Salaattihaarukat ovat puolestaan salaatin ottamiseen tarkoitettuja haarukoita. Niillä on kätevä käsitellä salaattia ja siirtää se omaan annokseensa. Toinen toistaan upeampia haarukoita tarjoaa netissä esimerkiksi Royal Design verkkokauppa. 

Siirry alkuun