Designkaupat netissä

Grillipannut tuovat ruoalle kauniin pinnan

Grillipannut tuovat grillauksen näköä ruokiin ilman varsinaista grilliäkin. Grillipannut valmistetaan usein ruostumattomasta teräksestä, valuraudasta tai emaloidusta valuraudasta. Pannun pohjalla on uria, jotka jättävät paistettaviin lihoihin ja kasviksiin hauskan kuvion, aivan kuin ruoka olisi grillattu oikeassa grillissä. Grillipannut sopivat käytettäviksi niin induktio- kuin tavallisellakin liedellä, joten ne sopivat hyvin joka kotiin. Grillipannun käyttöohjeisiin kannattaa tutustua hyvin ennen pannun käyttöönottoa, koska grillipannujen hoito-ohjeet vaihtelevat, riippuen grillipannun materiaalista. 

Grillipannu ei korvaa grilliä

Erityisesti valurautapannu antaa kauniin paistopinnan ja varastoi hyvin lämpöä. Valurautapannu sopii myös sekä liedelle, että avotulelle. Osa suosii grillipannua käytettäessä lihan tai kasvisten öljyämistä ennen pannulle laittamista, koska jos öljyn laittaa vain suoraan grillipannuun, niin se valuu helposti pannun uriin. Grillipannua käytettäessä tulee mehevä ja rapea lopputulos myös vähäisellä rasvalla. Grillipannulle voi laittaa myös pienempiä paloja kuin grilliin, koska ei ole pelkoa, että ruoka tippuisi mihinkään. Grillipannu sopii hyvin käyttäjille, jotka haluavat ruokaansa viimeistellyn lopputuloksen. Grillipannu ei kuitenkaan korvaa varsinaista grilliä, koska nimestään huolimatta liedellä paistettaessa ruokaan ei tule grillin makua. Grillipannu on kuitenkin hyvä hankinta, kun halutaan paistaa pihvejä, kalaa ja kasviksia sisätiloissa.

Siirry alkuun