Lion Sabatier Fileeveitsi 20 cm, Valkoinen
88,00€
Victorinox Fileerausveitsi, 20 cm
29,90€
Ruusupuu Fileerausveitsi, joustava, 18 cm, Victorinox
53,00€
Grand class Fileointiveitsi 20 cm, WMF
109,00€
SwissClassic Fileerausveitsi, 20 cm, Victorinox
53,00€
Ideal Fileeveitsi 20 cm, sabatier
91,00€
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Fiskars
Gense
Global
OBH Nordica
Rosendahl
Stelton
Victorinox
WMF
Wüsthof
Zwilling
Sabatier
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Inessa
Room21 Design
Royal Design
Scandinavian Design Center
Stockmann sisustus
Poista kaikki suodattimet

Fileointiveitset

63 tuotetta 5 kaupasta

Kauniit kalafileet vaativat hyvän fileointiveitsen

Kalamies, kalanainen ja kunnon kalakokki tarvitsevat kunnollisen fileointiveitsen. Kalaa saa toki myös valmiiksi fileoituna, mutta kalasta tosissaan innostunut haluaa varmasti opetella sen valmistuksen taidon kaikkine hienouksineen. Ehdottoman tärkeää on opetella huolella fileointitekniikka, mutta lähes yhtä tärkeää on pitää huolta veitsen terästä. Tylsällä veitsellä kalaa huolimattomasti nyrhettäessä vaarassa on nimittäin aterian lisäksi sen valmistaja. Hyvä veitsi liukuu taitavan käsittelijän otteessa vaivatta kalan ruotoa pitkin, eikä pomppaa yllättäen minne sattuu.

Panosta laatuun

Paljon kalastavan tai kalaruokaa valmistavan kannattaa hankkia pari eri pituista fileointiveistä: pienille kaloille pienempi ja isoille pitempi. Terän on syytä olla suhteellisen napakka, mutta kuitenkin joustava, jotta veitsi myötäilee kalan kylkiruotojen kaarevia muotoja. Hyvän veitsen löydettyään siitä kannattaa pitää kunnolla huolta, jolloin se kestää käytössä vuosikausia. Tärkeää on veitsen huolellinen puhdistus ja kuivaus heti käytön jälkeen sekä tietenkin säännöllinen teroitus.
 

Ammattilaisen valinta

Netistä löytyy useamman eri valmistajan fileointiveitsiä.. Varsin kehuttuja ovat sveitsiläisen Victorinoxen fileointiveitset, jotka hinnaltaan sijoittuvat suurin piirtein kalleimman ja halvimman hintaluokan puoliväliin. Myös Fiskarsilta löytyy useampi vaihtoehto edullisimmasta Kitchen Smartista aina Japanista vaikutteita saaneeseen Fuzion sarjan fileointiveitseen. Varsin tyylikäs vaihtoehto on Steltonin kahvasta kärkeen kokonaan musta, kromatusta teräksestä valmistettu Pure Black veitsi. Netistä kannattaa veitsien lisäksi etsiä myös valmistajien antamia fileointiveitsien hoito-ohjeita, jotta hyvä veitsi säilyttäisi ominaisuutensa myös käytössä.

Siirry alkuun