Designkaupat netissä

Espressolautaset

3 tuotetta 1 kaupasta

Espresso - intensiivinen kahvinautinto

Espresso on todellisen kahvinystävän ja vahvoista mauista pitävän juoma. Suomessa espresso nousi suosioon ensin kahviloissa, nykyään yhä useampi hankkii espressokoneen myös kotiin. Eikä ihme, antaahan oma espressokone mahdollisuuden nautiskella kotona myös muita espressopohjaisia juomia, kuten cappuccinoa tai lattea.

Espresson kofeiinipitoisuus on suurempi kuin meille perinteisesti tutumman suodatinkahvin, mutta onneksi espressokupin ja -lautasen pieni koko varjelee liialliselta kerta-annokselta. Kupin pieni koko myös auttaa keskittymään itse kahvinautintoon - tieto siitä, että kahvia riittää vain ohikiitäväksi hetkeksi pakottaa ottaamaan kaiken irti jokaikisestä suullisesta. Kun kuppi kilahtaa takaisin espressolautasta vasten, pyörivät juoman eri makuvivahteet vielä täyteläisinä suussa. 

Kaikki eivät välttämättä halua panostaa espressokoneeseen, jolloin hyvä vaihtoehto on mutteripannu. Mutteripannulla kahviin ei toki saa espressolle ominaista, espressokoneen paineesta syntyvää cremaa, mutta pääsee silti nautiskelemaan espresson vahvasta mausta.

Oikeaoppinen Espressolautanen

Millä tahansa espressonsa kotona valmistaakin, ovat kauniit ja oikeankokoiset espressokupit ja -vadit oleellinen osa nautintoa. Netistä kupit ja lautaset pystyy tilaamaan yhtä helposti kuin espressokoneenkin ja valikoima on monipuolinen. Esimerkiksi Goebelin espressokuppi- ja lautassarja on kuvioinniltaan eksoottinen ja mielikuvituksellinen, Villeroy&Bochin Caffe Club Uni Peppermint espressolautanen taas raikas ja moderni. Toki klassisen valkoisiakin vaihtoehtoja löytyy, kuten vaikkapa Villeroy&Bochin La Classica Nuova. Parasta on, että monet kupit ja vadit voi tilata erikseen, jolloin omaa persoonallista kattausta voi rakentaa omannäköisillä yhdistelmillä.

Siirry alkuun