Designkaupat netissä

Espressokoneet

23 tuotetta 2 kaupasta

Espressokone netistä

Hyvä kahvi on arjen luksusta. Viime vuosina suomalaisetkin ovat päässeet hyvän kahvin makuun, kenties vironneen kahvilakulttuurin tai kenties lisääntyneen matkustelun kautta. Varmaa kuitenkin on, että erilaisia espressokoneita ja keittimiä myydään enemmän kuin koskaan!

Espresso on italialainen vahva kahvi, joka tehdään paineella tummaksi paahdetuista ja hienoksi jauhetuista hyvistä kahvipavuista. Espressoa juodaan pieni kupillinen, ja etenkin Italiassa siihen lusikoidaan usein reilusti sokeria. Vanha espresso toimii myös pohjana muille kahveille, kuten Caffe Lattelle, Cappuccinolle ja monille muille herkullisille kahviklassikoille.

Espresson valmistus

Yksinkertaisimmillaan espressoa tehdään mokkapannulla. Maukkaan espresson tekoon ei välttämättä tarvita kalliita ja monimutkaisia laitteita ja koneita, vaan erittäin yksinkertainen mokkapannu riittää. Itseasiassa harvasta italialaiskodista löytyy espressokonetta, mutta jokaisesta löytyy varmasti mokkapannu!

Mokkapannuja valmistaa lähinnä italialaismerkit Bialetti ja Alessi, joilla molemmilla on sekä teräksisiä että alumiinisia vaihtoehtoja, punaisia, mustia ja metallisia. Mokkapannu eli tuttavallisesti Suomessa mutteripannu valmistaa kahvin höyryttämällä kuuman höyryn ylös läpi espressojauheen. Mokkapannua käytetään hellalla.

Design espressokoneet

Kodinkoneliikkeistä erilaisia espressokoneita löytyy näinä vuosina pilvin pimein, edullisia ja kalliimpia. Suoraan netistä Italiasta tilaamalla taas saa täysautomaattisia espressokoneita, jotka keittävät helposti ja takuuvarmasti hyvät espressot pienellä vaivalla.

Designtietoiselle, jolle jokainen keittiön pöydällä oleva kone ja laite on paljon muutakin kuin pelkkä kone tai laite, taas on olemassa vain yksi klassikko espressokoneiden joukossa: nimittäin Bugatin Diva Evolution espressokeitin. Tämä muotoilultaan upea, klassinen laite toimii jo pelkästään sisustuselementtinäkin keittiössä, mutta se myös kaiken lisäksi keittää erinomaiset kahvit! Kahvi on juuri oikean lämpöistä, kone tekee kahvin pintaan kauniin ja vahvan creman, ja koneen lämpimällä levyllä lämmitetyissä espressokupeissa kahvi säilyykin lämpimänä! Diva Evolution espressokoneissa on useita värivaihtoehtoja violetista oranssiin mustaan ja teräkseen.

Siirry alkuun