Riihitie ruukku B, keskikokoinen, kiiltävä valkoinen, Artek
89,00€
Siena canvas puuvillakangas, Eri kokoja, valko-musta, Artek
81,00€
Aalto pöytä 90B Ø 75 cm, Koivu, Artek
555,00€
A331 Mehiläispesä riippuvalaisin, messinki, Artek
955,00€
2nd Cycle Stool 60 juliste 50 x 70 cm, Artek
19,00€
Artek 75 Years juliste
89,00€

Artek

529 tuotetta 2 kaupasta
< Edellinen
Artek

Kaikille suomalaisille tuttu Artek on modernin muotoilun myynti- ja markkinointiorganisaatio, joka perustettiin vuonna 1935 Maire Gullichsenin (o.s. Ahlström), Alvar Aallon, Aino Aallon ja Nils-Gustav Hahlin toimesta. Artek perustettiin alun perin Aallon huonekalujen markkinointiin ja myyntiin. Jo varhaisessa vaiheessa valikoimiin otettiin kuitenkin myös muiden valmistajien, kuten Knollin, Vitran ja Fritz Hansenin tuotteita. Nykyään Artekin omassa mallistossa on useiden muidenkin suunnittelijoiden huonekaluja ja esineitä.

Artekilla on myymälät Helsingissä, Espoossa ja Turussa. Artekilla on myös Helsingin keskustassa vuonna 2011 avattu 2nd Cycle -myymälä, jonka ideana on käytettyjen Artek-huonekalujen myynti. Artekin toimitusjohtajana on ollut vuodesta 2005 Mirkku Kullberg.

Artekille ovat suunnitelleet perustajiensa lisäksi monet muutkin maineikkaat suunnittelijat, kuten Tapio Wirkkala, Ilmari Tapiovaara, Eero Aarnio ja Harri Koskinen. Artekin huonekaluja valmistaa Suomessa Huonekalutehdas Korhonen. Valaisimet valmistettiin pitkään Suomessa. Nykyään osa valaisimista valmistetaan ulkomailla ja osa Suomessa, jossa niitä valmistaa Laaksonen & Poika. Huonekalujen ja valaisimien lisäksi Artek valmistaa paljon muitakin huonekaluja ja sisustustarvikkeita.

Artekin monipuolisilta nettisivuilta löytyy paljon tietoa suomalaisen designin ystäville. Siellä voit tutustua Artekin tuotteisiin, seurata meneillään olevia projekteja, asioida verkkokaupassa, antaa palautetta tai tilata uutiskirjeen.

Arvostelut, kommentit ja kokemukset

Sirpa Pietilä5
Päiväkodissamme on ollut seinällä, lasten piirustuvälineitä varten, Artekin A.Allon suunnitelemat avohyllyt jo 20v. Hyvän levyiset ja aina ajattoman näköiset. Olemme tyytyväisiä

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun