Designkaupat.fi
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Finnish Design Shop
Inessa
Nordic Nest
Poista kaikki suodattimet
Verner Panton

Verner Panton on yksi Tanskan merkittävimmistä sisustus- ja huonekalusuunnittelijoista, joka tuli tunnetuksi värikkään muovin käytöstä huonekaluissaan. Eniten maailmalla huomiota herätti hänen suunnittelemansa värikkäät, isokuvioiset tapetit sekä yhdestä muovinpalasesta tehty Panton-tuoli. Koko hänen tuotantonsa koostuu pelkistetystä tyylistä yhdistettynä kirkkaisiin väreihin. Hänen työnsä suorastaan henkii populaarikulttuuria.

Pantonin läpimurto tapahtui jo 60-luvulla, kun hänen ensimmäinen työnsä löi läpi huonekalumarkkinoilla. Hän suunnitteli lieriömäisen Konen-nimisen tuolin vanhempiensa ravintolaan, ja siitä alkoikin hänen vuosikymmeniä kestävä menestystarinansa. Vernen Pantonin yksi tunnetuimpia teoksia on puhallettava tuoli, joka on valmistettu muovikelmusta. Vernen Pantonin futuristinen huonekalumuotoilu herättää kysymyksiä käyttömukavuudesta, mutta ostajien kokemukset ovat positiivisia ja kauppa käy kuumana.

Pantonin design-huonekaluja ja sisustustavaroita löytyy netistä monista design-kaupoista. Hän on suunnitellut Ikealle Vilbert-tuolin, ja Kvik-keittiöissä näkyy vahvasti hänen kädenjälkensä. Ikea.fi -verkkosivuilta löytyy Vilbert-tuoli ja kvik.fi esittelee Pantonin trendikkäät keittiöhuonekalut. Finnish Design Shop -verkkokaupassa on myytävänä laajahko valikoiman Pantonin lamppuja ja astiastoa. Nettikauppa löytyy osoitteesta finnishdesign.fi. Pantonin huonekaluja valaisimien lisäksi löytyy Valaisin Grönlundin kotisivuilta valaisingrönlund.fi

1960-luvun lopulla Verner Panton laajensi toimintaansa kokonaisten miljöiden suunnitteluun. Hän sai inspiraationsa elämällä unelmiaan ja toteuttamalla itseään ilman rajoja ja normeista välittämättä. 70-luvulla suosio hieman hiipui, mutta vain vähäksi aikaa jatkuakseen entistä suuremmalla menestyksellä. 90-luvun teknokulttuuri oli omiaan Pantonin luomalle tyylisuunnalle.

Verner Panthon tiivistetysti


Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun