Designkaupat netissä

Marimekko

359 tuotetta 1 kaupasta
< Edellinen
Marimekko

Keneltäpä suomalaiselta ei löytyisi kotoaan Marimekon tuotteita? Kaikkien tuntema ja rakastama Marimekko on suomalainen tekstiili- ja vaatetusalan pörssiyhtiö, jonka Armi ja Viljo Ratia perustivat vuonna 1951. Marimekko suunnittelee ja valmistaa vaatteita, tekstiilejä ja asusteita. Armi Ratia johti yhtiötä 28 vuotta kuolemaansa saakka 1979. Taloudellisesti huonojen vuosien jälkeen yhtiön nosti uuteen nousuun Kirsti Paakkanen, joka johti yritystä 1991–2008. Nykyinen toimitusjohtaja on Mika Ihamuotila.

Marimekon ensimmäinen suunnittelija oli Maija Isola, jonka tunnetuin luomus on Unikko-kuosi. Toinen Marimekon suuri nimi on Vuokko Eskolin-Nurmesniemi, joka suunnitteli kuoseja ja vaatteita, kuten Jokapoika-paidan. Yksi Marimekolle pisimpään työskennellyt oli japanilainen Fujiwo Ishimoto, jonka tunnetuin työ lienee Maisema. Nämä klassikot ovat edelleen erittäin suosittuja tuotteita. Pitkään Marimekolle työskenteli myös Kristina Isola. Yksi Marimekon tunnetuimpia töitä on Iittalan kanssa yhteistyönä tehty Mariskooli-astia. Marimekon myymälöitä on Suomessa noin 26 ja muualla maailmassa noin 32.

Marimekon laaja valikoima suorastaan hengästyttää designin ystävää. Valikoimasta löytyy astioiden ja sisustuskankaiden lisäksi vaatteita, laukkuja ja asusteita. Marimekon myymälöiden lisäksi Marimekon tuotteet tavoittaa parhaiten netistä, jossa valikoimaa voi ihastella omalta kotisohvaltaan käsin. Nettisivuilla saattaa vierähtää tovi jos toinenkin, sillä sieltä löytyy paljon mielenkiintoista luettavaa, kuten haastatteluja, blogeja ja tarinoita. Sivuilta löytyy myös houkuttelevia tarjouksia, uutisia, tapahtumia ja äänestyksiä.

Marimekko tiivistetysti

 

 

Siirry alkuun