Designkaupat netissä

Arabia

426 tuotetta 3 kaupasta
< Edellinen
Arabia

Kaikille suomalaisille tuttu Arabia on kuulunut maamme kotien vakiosisustukseen jo vuosikymmeniä. Se on suomalainen, vuonna 1873 perustettu muotoiluyritys, joka on erikoistunut fajanssin ja posliinin käsittelyyn. Arabia siirtyi Hackmanin omistukseen vuonna 1990, jolloin siitä tuli yksi Hackmanin tavaramerkeistä.

Arabian tehdas sijaitsee Helsingissä Hämeentien varrella Arabianrannan alueella. Arabian tehtaalla valmistetaan nykyään vain astioita ja taide-esineitä. Aikaisempi saniteettiposliinin ja tiilten valmistus on jo lopetettu. Tehtaan tuotanto on pitkälle automatisoitu, ja keramiikkatuotteita poltetaan nykyään kahdessa tunneliuunissa.

Useat arvostetut muotoilijat, kuten Kaj Franck ja Birger Kaipiainen, ovat suunnitelleet Arabialle tuotteita. Arabian arvostuksesta kertoo paljon se, että se on voittanut monia arvostettuja muotoilualan palkintoja. Lisäksi taloustutkimuksen kyselyn mukaan Arabia oli arvostetuin suomalainen brändi vuonna 2006 yhdessä Fazerin Sinisen kanssa.

Arabia on ollut jo kauan suomalaisen muotoilun edelläkävijä, eikä sen suosiolle näy loppua. Arabian arvot nojaavat kestävälle pohjalle, sillä sen ohjenuorana ovat kauneus, laadukkuus ja käytännöllisyys. Arabian suosio perustuu sen muotoilun ajattomuuteen, joka sopii pohjoismaiseen kotiin ja ympäristöön. Arabian arvot ja käytännöt ovat tehneet suomalaisiin vaikutuksen kautta aikojen.

Arabian nettisivuilta löytyy paljon lisätietoa muun muassa Arabian tuotteista ja myymälöistä. Sieltä löytyy myös kiinnostavia uutisia kuten se, että Arabia aikoo lähiaikoina uudistua ja uusia ilmeensä.

Siirry alkuun